Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 682023 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1860 : Marți, 31 Iulie 2012, 22:47 »
da' ce-i cu prietenii matei si victor? or astepta decizia CC? :)

Nu cred, insa m-as hazarda sa spun ca unora nu le place decizia SC de a-ti face prieteni si nu relatii. :P

Mica, eu nu as risca un parizanat. Eu ma bucur pentru ce-a iesit... dar nu pentru Basescu. Ambele parti au pierdut. Basescu - 2 milioane de alegatori fata de ultimele alegeri prezidentiale , USL - 20% fata de recentele alegeri locale. Cum se spune, fiecare pasare pe limba ei piere. Asta pentru ca aceia care nu s-au prezentat la vot, nu au fost pro-Basescu, ci dezgustati de politica sau avand mult mai multe lucruri interesante de facut decat politica, iar cei care au votat, nu au votat USL, ci contra Basescu. Cu alte cuvinte, nu exista castigatori mai mari in Romania decat aceia care nu depind de politica, de salarii bugetare sau de Statul Roman.
De ce spuneam ca ma bucur, totusi? Pentru ca, printr-o convergenta fortuita de intamplari, toata clasa politica a ajuns in sfarsit sa simta pe propria piele cat costa incompetenta si indeferenta lor fata de sarcinile pentru care sunt platiti de contribuabili: printr-un "viciu de procedura" (daca am fi intr-un proces, "condamnatul" n-a putut fi condamnat.
Cine sunt autorii viciului de procedura? Tot ei!  :giggle:
- Cvorumul obligatoriu de 50%+1 a fost introdus in Constitutie de catre PSD pe vremea lui Iliescu, ca sa se asigure faptul ca niciun referendum popular nu-l va putea da jos;
- Recensamantul Romaniei si numarul de alegatori de pe listele permanente nu a fost actualizat de MAI sub niciun guvern din 2002 pana acum, si - culmea inconstientei - nici macar de guvernul USL, inainte de referendum. Acum, orice talk show e tardiv si superflu;
Ma intreb, cum naiba calculeaza contributiile la sanatate sau impozitele daca ei nu stiu numarul de locuitori din Romania?!

Ma bucur ca, in sfarsit, afla si EI cum e sa fii la mana unor legi facute pe nepotisme sau din inconstienta.  >:D Si ma mai bucur si pentru ca monopolul PDL nu a fost preluat integral de USL. Schimbarea regelui, bucuria nebunilor - se spune. Acu' sa faca bine sa inghita cu totii in sec si sa invete sa coopereze democratic, ca vremea teribilismelor adolescentine de genu' "ori tu, ori eu" a trecut.
Io cred ca-s platiti de noi, contribuabilii, sa munceasca impreuna, nu sa ne ofere spectacole de tir, scrima si judo. Pentru asta, tara plateste olimpici.  :thumbup:
Asa ca, iaca na, putin imi pasa cui ii convine sau nu situatia... acuma niciunu' nu mai face ce vrea, ca alalalt e cu ochii pe el. Si sa indrazniti sa va mai bateti, ca vine mama UE si tata NATO si va arata ei la amandoi  :thumbdown:

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1861 : Marți, 31 Iulie 2012, 22:48 »
cand zici ca a fost ales de noi Crinutza?!! creca-l confunzi. nu s-a ales jamais altundeva decat in partidu' pe care-l scoate din liberalism cu brio.
Pai tot aia e. Daca are lampionu` rosu la intrare, sigur nu gasesti calugarite inauntru, iti spune fratili tau. Ala mic.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1862 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:00 »
Mica, eu nu as risca un parizanat. Eu ma bucur pentru ce-a iesit... dar nu pentru Basescu. Ambele parti au pierdut.
   Caroline, m-au uns pe inima cuvintele tale. Acest referendum fost o lectie pentru ambele parti. Sunt uimita pe zi ce trece de clasa noastra politica.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1863 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:10 »
Sunt uimita pe zi ce trece de clasa noastra politica.

Eu nu mai sunt uimita de mult, ma astept la orice. Hai sa ne uimim mai bine de olimpici. Ei sunt acei "castigatori", acei oameni care reusesc sa faca ceva pentru Romania chiar in Romania si pe care niciun partid politic nu are dreptul sa si-i aroge. Si ca ei mai sunt multi... chiar daca fac parte dintre aceia care nu au venit sa voteze ca marionetele.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1864 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:31 »
Foarte tare reclama la Rosia Montana - ca impact emotional- artistic, ma refer.
Intrebarea intrinseca este - si-mi tot pun intrebarea asta de cand au aparut diverse variante de clipuri cu Rosia Montana la TV si site-uri pe net: Stim cine are interesul sa foloseasca Rosia Montana si stim si de ce: pentru "aur". Totusi, nimeni nu aloca creativitate, timp si mai ales bani pentru atata anti-reclama, degeaba. Totusi, asa cum ne-am obisnuit, tot ce e frumos, e prea frumos sa fie adevarat. Cine finanteaza un astfel de videoclip si de ce? - aceasta este intrebarea.
De acord, ideea e frumoasa. Desi nu este deloc practica. Oamenilor de la Rosia Montana nu ar trebui sa li se ia speranta unor salarii fara sa li se ofere ceva, o solutie alternativa pentru a trai, in schimb. Exemplul Rosiei Montana e atat de similar cu politica internationala a protejarii padurilor: dupa ce Europa a decis sa interzica import-exportul cherestelei in lumea civilizata, s-a gandit sa impuna legea asta si in Africa. Nobil, nu?! Doar ca africanii traiau din paduri. Aveau de ales intre a respecta legea sau a muri de foame. Asa, si la Rosia Montana... e foarte frumos sa militezi pentru pace, pentru sanatate si pentru natura, din biroul, tara, casa sau televiziunea proprie, ca un fel de hobby, departe de orice conditionare de genul celor impotriva carora militezi. Insa o reclama TV costa cateva mii de euro. Asa ca revin cu intrebarea: Cine ar putea avea interes aici si care ar fi acel interes... dincolo de reclama?
..sunt de acord cu tine ,eu ii am in lista pe FB pe astia de la Vama Verde si tot o dadeau cu Chevron in sus,cu Chevron in jos,pai este saracie in tara dar faci nazuri ca ti otraveste apa,iarba pai atunci mananca iarba si bea apa curata;cand ii aud ca pe sub Dobrogea trece cel mai mare fluviu subteran(are o expresie de ti vine sa razi ,,,acva,,scuba,,,fer,,,,:) sau nu stiu cum);dar aici este clar ca sunt interese ,cateva sonde Chevron in Vama presupune inca un pas in fata dupa cel cu scutul,ca la astia sunt mielusei dar daca te atingi de afacerile lor ,te ai ars :))

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1865 : Miercuri, 01 August 2012, 10:21 »
   O întâmplare emoţionantă, care îl are protagonist pe Derek Redmond, fost campion mondial...

http://filedelumina.ro/2012/08/01/jocurile-olimpice-momente-tulburatoare/

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
« Răspuns #1866 : Miercuri, 01 August 2012, 10:49 »
Am inteles de ce nu-si declara nimeni simpatia pentru usl. E limpede ca sunt oameni care sunt atrasi de valorile si conceptele social-democrate sau liberale care sunt bune in esenta. Dar ei nu se pot declara fani pentru ca ar putea fi alaturati exponentilor acestor partide, nu mai ii iau la rand deoarece ii stie toata lumea. In schimb, ca sa poata refula se ascund in spatele impartialitatii si critica fiecare defect al celorlalti. N-am vazut niciun "impartial" sa critice un plagiat care da dovada ca un om e corupt pana in maduva oaselor sau sa critice metodele abrupte de acaparare a puterii trecand peste toate legile. Eu inteleg ca o critica adusa lui Basescu nu e o dovada de partizanat usl insa daca este insotita de tacerea absoluta in cazul neregulilor flagrante comise de usl, aceasta impartialitate se transforma in ipocrizie. Adica daca Base are un defect, e un defect insurmontabil iar daca ceilalti au un defect nu-i problema, ii mangaiem pe crestet si-i scuzam pentru ca: " asa sunt toti politicienii, nu avem ce sa le facem "  :)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1867 : Miercuri, 01 August 2012, 11:20 »
Medalie de bronz pentru echipa feminină de gimnastică

http://www.mediafax.ro/sport/

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1868 : Miercuri, 01 August 2012, 11:49 »
Rezultate finale BEC: Prezenţa la referendum a fost de 46,24%

Biroul Electoral Central a anunţat la ora 10,30, rezultatele finale ale referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României. Astfel, 46,24% dintre români au votat la referendumul de duminică, mai exact 8.459.053 cetăţeni. Pragul de prezenţă necesar pentru validarea referendumului de 50% plus unu nu a fost atins. CCR se va întruni azi, la ora 14.00, pentru a lua o decizie cu privire la validarea referendumului de duminică.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1869 : Miercuri, 01 August 2012, 12:00 »
insa daca este insotita de tacerea absoluta in cazul neregulilor flagrante comise de usl, aceasta impartialitate se transforma in ipocrizie.

Pai tocmai aia a fost motivatia referendumului, le tremura fundu' la toti ca in urmatorii 2 ani, vor ajunge "colegi" cu Nastase. Si eu nu ma duc sa votez ca sa le scap lor pielea... chiar daca nu sunt pro-Basescu. Eu cred ca asa a gandit majoritatea romanilor. >:D
Am auzit zilele astea o afirmatie care mi se pare extrem de pertinenta (nu mai retin ce jurnalist sau analist a spus-o): Conform Constitutiei, poporul roman are dreptul oricand si cu privire la orice lege sa lanseze un referendum, printr-o simpla lista de semnaturi in acest sens. Da' prostu' pana nu-i fudul, nu-i prost destul...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1870 : Miercuri, 01 August 2012, 19:12 »
Am inteles de ce nu-si declara nimeni simpatia pentru usl. E limpede ca sunt oameni care sunt atrasi de valorile si conceptele social-democrate sau liberale care sunt bune in esenta. Dar ei nu se pot declara fani pentru ca ar putea fi alaturati exponentilor acestor partide, nu mai ii iau la rand deoarece ii stie toata lumea. In schimb, ca sa poata refula se ascund in spatele impartialitatii si critica fiecare defect al celorlalti. N-am vazut niciun "impartial" sa critice un plagiat care da dovada ca un om e corupt pana in maduva oaselor sau sa critice metodele abrupte de acaparare a puterii trecand peste toate legile. Eu inteleg ca o critica adusa lui Basescu nu e o dovada de partizanat usl insa daca este insotita de tacerea absoluta in cazul neregulilor flagrante comise de usl, aceasta impartialitate se transforma in ipocrizie. Adica daca Base are un defect, e un defect insurmontabil iar daca ceilalti au un defect nu-i problema, ii mangaiem pe crestet si-i scuzam pentru ca: " asa sunt toti politicienii, nu avem ce sa le facem "  :)
fix asa. impartialitatea asta cu maraieli la adresa lui Base si toleranta excesiva in ce priveste prapastiile comise de ceilalti imi suna si mie a partizanat camuflat in impartialitate.
am privit aproape in paralel discutiile din cele doua 'tabere", unele pe antene, altele pe b1. Este e o diferenta notabila de clasa intre ei, de la exprimare (cei de pe antene isi fac un titlu de glorie 'populista' din folosirea unor expresii magaresti, badaranesti,  "cool" adica) pana la argumentatie (de ex. a te raporta la recensamantul INSSE care se refera exclusiv la populatia rezidenta in Ro, "uitand" voit electoratul roman din strainatate mi se pare inca o minciuna de 2 bani, din lungul sir al celor cu care au "combatut" permanent.)
Regret, eu chiar nu pot fi impartaiala. din punctul meu de vedere, unii sunt mai putin gaunosi decat ceilalti si a ne ascunde dupa "toti o apa si-un pamant"...hm, e optiunea fiecaruia.
ma bucur ca s-au ales apele asa, la referendum. :) da, 7 milioane jumate au votat contra lui Base, pentru ca ii atribuie lui vina crizei economice, insa mai este restul de electorat care nu s-a abtinut doar pentru ca nu plac usl-ul, caroline. E o prezumtie gresita. unii chiar ii recunosc merite lui Base, in ciuda unor iesiri "neregesti", dar mai totdeauna exacerbate si scoase din context de tabara adversa. Dintre cei 9,5 milioane care nu s-au prezentat la vot, cateva milioane bune sunt "pro" basescu, ca va place au ba.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1871 : Miercuri, 01 August 2012, 19:21 »
unul dintre merite e acela ca si-a luat alaturi oameni ca Monica Macovei, Funeriu (ambii reformatori cu adevarat, chiar si cu unele lipsuri, dar cu propuneri structurale de bun augur), Mihai Ungureanu (fie si daca il privim numai prin prisma educatiei, culturii si calitatilor intelectuale recunoscute in mari universitati din lume, cu adevarat, nu ca in cazul Ponta), chiar si Boc (pe care nu-l pot evalua cat de bun a fost ca prim ministru dar a carui onestitate a fost recunoscuta chiar si de cativa adversari). Vreau un singur exemplu de calitatea acestora, din USL.
Si-as mai adauga-o printre oamenii cu care "se insoteste" (si prin prisma carora putem spune despre un om "cine este") pe sotia dansului, d-na Maria Basescu, a carei calitate umana este unanim recunoscuta de ambele "tabere". Am auzit nenumarate aprecieri chiar elogioase la adresa dansii. O astfel de femeie nu ar sta langa un om de joasa calitate.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1872 : Miercuri, 01 August 2012, 19:24 »
Pai tot aia e. Daca are lampionu` rosu la intrare, sigur nu gasesti calugarite inauntru, iti spune fratili tau. Ala mic.
Daca spui tu...sunt convinsa ca tu stii mai bine decat mine cum e cu stabilimentele cu lamputze rosii si cruci de piatra.  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1873 : Miercuri, 01 August 2012, 19:25 »
unul dintre merite e acela ca si-a luat alaturi oameni ca Monica Macovei, Funeriu (ambii reformatori cu adevarat, chiar si cu unele lipsuri, dar cu propuneri structurale de bun augur), Mihai Ungureanu (fie si daca il privim numai prin prisma educatiei, culturii si calitatilor intelectuale recunoscute in mari universitati din lume, cu adevarat, nu ca in cazul Ponta), chiar si Boc (pe care nu-l pot evalua cat de bun a fost ca prim ministru dar a carui onestitate a fost recunoscuta chiar si de cativa adversari). Vreau un singur exemplu de calitatea acestora, din USL.
Si-as mai adauga-o printre oamenii cu care "se insoteste" (si prin prisma carora putem spune despre un om "cine este") pe sotia dansului, d-na Maria Basescu, a carei calitate umana este unanim recunoscuta de ambele "tabere". Am auzit nenumarate aprecieri chiar elogioase la adresa dansii. O astfel de femeie nu ar sta langa un om de joasa calitate.
Cum, si Daciana e de joasa speta? Si tat-su la fel? Si finu`lu tat-su care e la Partidul Manuitorilor de Tzipar? Si fiu`lu finu lu tat-su care...aoleu, mai bine tac ca iar adun la un loc toata clasa politica. Si ajung la Bercea Planetaru`.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1874 : Miercuri, 01 August 2012, 19:28 »
Daca spui tu...sunt convinsa ca tu stii mai bine decat mine cum e cu stabilimentele cu lamputze rosii si cruci de piatra.  ;D
Absolut. Ce e interesant, ca pe unde stiu io, fetele nu fac politica. Si-s mai atragatoare si mai corecte decat toata Piata Victoriei, a Constitutiei si Cotrocenii la un loc. :P