Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 678435 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1320 : Miercuri, 13 Iunie 2012, 12:53 »
Pentru bărbaţi, nu este un lucru rău să amâne procrearea până la 40 sau chiar 50 de ani. Copiilor le poate aduce chiar beneficii acest lucru.

http://www.adevarul.ro/life/sanatate/adevarul_sanatate-tati-copii-ADN-cromozomi-telomere-speranta_de_viata-varste_inaintate-genetic-antropologie_0_717528396.html#

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1321 : Miercuri, 13 Iunie 2012, 12:57 »
Festivalul OST FEST 2012, va avea loc la Bucuresti, la Romexpo in perioada 15-17 Iunie 2012.

http://www.vinsieu.ro/eveniment/bucuresti/bucuresti/festivaluri/ost-fest-2012-la-bucuresti/59494/e.html

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1322 : Joi, 14 Iunie 2012, 11:23 »
FENOMENUL „DOWNSHIFTING” - Aurora Liiceanu
Downshifting este un cuvânt cu multe semnificaţii, de la coborârea de pe o treaptă superioară, la renunţarea la o poziţie socială. El semnifică un stil de viaţă simplu, nesofisticat (o simplitate voită) care este îmbrăţişat dintr-o varietate de motive, cum ar fi elevarea spirituală, nevoia de sănătate sau pasiunea pentru un mediu ecologic. Unii aleg downshifting-ul din raţiuni de justiţie socială sau ca un răspuns la consumerism.

Downshifting-ul este un şi un refuz al formei fără conţinut. Astăzi, industria schimbării, a denaturării, sau a renaturării (chirurgia estetică, de pildă) e la modă, pentru că inegalitatea prin natură era singurul lucru care îi făcea pe oameni diferiţi, cel puţin din punct de vedere fizic. Acum, dacă se pierde această diversitate, este pentru că trăim în epoca transplantului, implantului şi clonării. Cineva spunea într-un interviu c㠄toţi oamenii se vor transforma, vor deveni foarte frumoşi, la fel”. Însă nu este decât o schimbare a formei, conţinutul nu contează. Imaginea este totul…
Suntem în pline provocări ale identităţii: cine eşti, ce alegi, de unde eşti, din ce grup faci parte. Avem foarte multa informaţie, câmpul de alegere e uriaş, dar ne lipseşte discernământul, ne lipsesc criteriile. De ce e bine aşa şi nu e bine altfel? Dacă înainte opoziţia între bine şi rău avea o demarcaţie clară, existau precepte religioase, astăzi nimeni nu-ţi mai spune ce e bine şi ce e rău. Tu trebuie să alegi şi să suporţi consecinţele.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1323 : Joi, 14 Iunie 2012, 12:15 »
fain articolul  O0
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1324 : Joi, 14 Iunie 2012, 23:06 »
"Ideea transmisă de downshifting este aceea de a învăţa să ştii când să te opreşti, pentru că nu ai nevoie de foarte mult ca să poţi avea satisfacţii în viaţă, să nu devii un robot, un om „simplificat”, un nevrotic sau un isteric."

Super articol, in sfarsit am aflat cum se numeste ceea ce fac...  :)
Apropos de asta, acu' 2 ani cand aveam doua servicii, mi s-a intamplat la un moment dat sa gasesc la un elev in ora un biletel pe care scria "Profa este un robot." M-a pus pe ganduri si m-a ajutat sa iau o decizie...

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #1325 : Vineri, 15 Iunie 2012, 12:34 »
Fara sa stiu ca exista acest ;curent;downshifting,de ceva timp am renuntat sa mai lucrez de vineri de la ora 14, cu toate ca din punct  financiar pierd destul de mult, dar super savurez timpul meu liber.Ma bucur de decizia mea cu toate ca am avut f. multa ,;opozitie;;dar mie personal imi confirma ca intuitia  pe care o avem la un momet dat trebuie sa o urmam.In fond noi suntem cei care ne decidem calitatea vietii.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1326 : Vineri, 15 Iunie 2012, 12:49 »
tot legat de downshifting: acum ceva timp am aflat dintr-un reportaj despre "ciobanul cu laptop", un tanar care a renuntat la profesia pe care o avea si s-a apucat de "oaierless" in varf de munte.  mi-a placut ideea.  cand a venit printul charles in romania (nu, nu va emotionati, printul nu se apuca de downshifting inca!), am dat peste un articol despre vizita lui la botiza si peisajele erau extraordinar de frumoase; mi-au amintit de oierul nostru cu laptop.  iar de curand am vazut acest articol aici despre downshifting.  caroline si emi sunt adepte, deci se poate.  eu m-am cam saturat de naveta si delegatii... care mergeti la botiza cu mine?
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1327 : Vineri, 15 Iunie 2012, 12:54 »
...In fond noi suntem cei care ne decidem calitatea vietii.
as vrea sa cred ca este adevarat.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #1328 : Vineri, 15 Iunie 2012, 13:05 »
Daca crezi cu adevarat , fara indoiala , rezonezi cu acel lucru si primesti forta si mai ales intelepciunea de a lua deciziile corecte.Sunt convinsa de acest lucru .

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1329 : Vineri, 15 Iunie 2012, 13:19 »
care mergeti la botiza cu mine?

Moi!  ;D Da'-mi iau si eu laptopu', ca vreau sa ma apuc de scris. Primul meu roman se va numi nu "The Oaierless", ci "The Waitress"... vorbesc serios, ma gandesc la asta de ceva ani.   :P Insa pana una-alta, incep downshiftingul vara asta... in iulie ma duc cu copii intr-o tabara ecologica. O sa dormim in iurte...  :D

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1330 : Vineri, 15 Iunie 2012, 16:07 »
si eu merg. :) Anul asta am ajuns, intamplator, la Bacaia (langa Geoagiu) si am fost fascinata de ruralitatea aproape nealterata a locului. Case si hambare cu zidarie de piatra, sarpante din barne...ulite salbatice, si totul intr-un sit mic, mic care, desi e inconjurat complet de dealuri, e luminos. O minunatie... Locuiesc in satul asta uitat de timp doar 20 de oameni.
Ar fi meritat conservat asa cum e, in toata ruralitatea lui arhaica, autentica. Din pacate, presiunea construirii unor case de vacanta intr-un peisaj special ca si Drumul judetean care se modernizeaza il duc incet si sigur spre distrugere... deja s-au ridicat cateva case care n-au nimic din spiritul locului... :(

Bacaia

Ori "nu sunt eu dusa la tzara" (caci n-am avut rude acolo) si am o mare sete de rural si natura, ori Bacaia e intr-adevar o bucatica de rai  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1331 : Vineri, 15 Iunie 2012, 16:19 »

si o copila din sat, mult mai draguta in realitate decat in poza; un copil persecutat de soarta, caci are parinti betivi si inconstienti, care nu stiu sa o creasca pe fetita asta, isteata, surazatoare si harnica. noroc ca a luat-o sub aripa lui ocrotitoare un inginer mai in varsta, fost copil al satului, care si-a refacut casa parinteasca (drept casa de vacanta) cu un gust desavarsit, pastrand constructia si toate detaliile originale si adaugand numai anexe si finisaje specifice locului, din materiale exclusiv naturale: piatra, lemn, tigla... o minunatie.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1332 : Vineri, 15 Iunie 2012, 16:31 »
   Foarte frumoase pozele, multumim Mica. Locurile sunt superbe, autentice. În ceea ce priveşte inginerul mai în vârstă, ocrotitotul copliei din poză, pot spune că există puţini oameni bine intenţionaţi, cu suflet mare.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1333 : Vineri, 15 Iunie 2012, 16:34 »
nu stiu...poate ca or fi destui...dar nu se vad... :)
omul acesta are si el copiii lui, mari, si probabil ca e mai sensibil...in orice caz, nu numai ca ii da sa manance, dar o si invatza destule, o pune sa citeasca, sa scrie... o obliga sa se spele pe dinti  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1334 : Vineri, 15 Iunie 2012, 17:08 »
conceptul de downshifting este mai vechi, ca si articolul aurorei liiceanu.
si eu l-am recunoscut, Emi, in convingerile si optiunile mele de dinainte de a-l citi. Cred ca este o optiune neinteligenta a munci 16 ore din 24, in afara situatiei in care nu esti absolut nevoit, doar pentru a castiga mai mult si mai mult si mai mult....uitand ca timpul liber pe care ti-l petreci tu cu tine, "coborand" in sinele tau, facand ceva ce-ti produce bucurie, traind cu adevarat, nu robotind confiscat de treburi, e mult mai valoros decat nush' ce produse de consum "de firma", decat statul la hotel de 5 stele (cu salariul pe juma' de an ;D) etc... oamenii nu realizeaza ca-si vand timpul vietii pe bani putini, netraindu-si bogat acest interval atat de efemer dintre nastere si moarte. se poate trai simplu si foarte frumos.
votez pentru simplitate si timp liber.  :)