Sau "Cum au fost
nevoiti romanii sa se adapteze la o ideea europeana pusa in practica de azi pe maine"

Eu nu fac parte din categoria celor care isi dau cu parerea pe tema asta, ci sunt direct implicata in subiect. V-as putea spune care-i treaba cu aplicabilitatea practica a acestei marete idei, nu povesti din ziare sau lozinci ale celor de la minister. Parerea mea e ca in presa se scriu toata tampeniile doar de dragul senzationalului, pentru ca asta se vinde. cine crede ce scriu ziarele, no coment.
Daca as locui intr-o zona cu o scoala catalogata ca fiind slaba, as face orice sa nu-mi duc copilul acolo. Anumiti parinti vor sa le ofere tot ce-i mai bun copiilor si fac tot ce le sta in puteri pentru asta. Nu mi se pare nimic de blamat. Aici ma incadrez si eu.
In alta ordine de idei, asta cu divortul mi se pare cea mai trasa de par din toate. Divortul unui cuplu cu minori se pronunta doar de catre Judecatorie si chiar cu acordul partilor dureaza cel putin 4 luni de la introducerea cererii si pana la pronuntare: primul termen de judecata de la introducerea cererii e de aproape 2 luni, la primul termen se dispune sa se faca ancheta sociala, alt termen de o luna macar, daca in intervalul asta se depun toate actele la dosar, cam intr-o luna jumate exista si hotararea....asta e cel mai scurt si fericit caz, in practica rar se intampla asa.
Nebunia privind inscrierea la clasa pregatitoare a inceput pe 16 ian (pana atunci nu s-a stiut nimic sigur), iar inscrierile efective au inceput in luna martie...din ian pana in martie sunt cel putin 4 luni? eu zic ca nu...deci timp sa divorteze n-au avut bietii parinti.

In rest, ca s-au mutat ca sa fie in circumscriptie, bravo lor. Scoala tre` sa asigure locuri pentru toti copiii inscrisi in circumscriptie, asta spune legea, nu?