Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (128/578) > >>

silviu:
Am stat o zi printre otrăvurile etnobotanice

Prafurile şi ierburile din „magazinele de vise“ au înrobit deja peste 500.000 de români. Redactorul „Adevărul de Seară“ a urmărit din interiorul unui spice-shop din Bucureşti cum merge afacerea. Nicio măsură dintre cele anunţate cu surle şi trâmbiţe de primarii din Capitală nu a înlăturat pericolul etnobotanicelor.

admin:
Am citit articolul. Cutremurator ce se intampla si daca deja afecteaza 500.000 de persoane asta inseamna deja fara nici o exagerare, un atentat grav la sanatatea populatiei. Daca raportul dintre consumatori si ceilalti este de 1 / 40, asta mi se pare cu adevarat dramatic. O sa ajungem o tara de drogati. Si asa suntem noi, ca vai de lume. Nu reusim sa tinem pasul nici macar cu Bulgaria, azi maine o sa auzim ca si Bosnia si Albania ne-au depasit si noi permitem ca si capacitatea de munca a tarii sa fie astfel afectata? (Am scris aici ca un comunist nu-i asa?)
Discutam acum cateva zile cu cineva in legatura cu necesitatea existentei liderilor, a politicienilor, a celor care conduc. Parerea mea este ca o societate normala are nevoie de reguli foarte bune si de supervizori care sa verifice respectarea lor si sa corecteze abaterile. Atat. Si ar mai fi nevoie de un "Sfat al batranilor" in varianta moderna, cam ce aveau sasii numit "Vecinatate", care sa preia rolul de administrator al averii obstei. Mi-e tot mai evident ca liderii nu sunt capabili ca in momente de criza, adica atunci cand este nevoie sa genereze ceva destept care sa ne scoata de acolo. Si atunci pentru ce sa tin acolo o gloata de burtosi? Doar de frica anarhiei? Vad ca lumea araba se satura de lideri, de oamenii care-i conduc de zeci de ani. Este un semn ca oamenii nu mai accepta in fruntea lor persoane care nu fac nimic pentru ei. Dar asta este o alta discutie pe care o am in minte sa o dezbat intr-un articol dedicat.
Si revenind la ce se intampla cu acele plante si autorizarea de a fi vandute. Sa nu faci ca edil chiar nimic, sa stai cu mainile incrucisate, cand ai atatea parghii si sa nu intervii in nici un fel? Asta este chiar criminal. Nu pot decat sa cred ca pe filiere intortocheate, parte din venituri ajung in buzunarele acestora. Altfel, nu inteleg de ce nu fac nimic. Cand ii vezi razboindu-se cu chioscurile, cu terasele, cu tarabagii, nu ai intelege de ce nu o fac la fel si in cazul vanzatorilor de vise.

dian:
  Fenomenul are implicatii mult mai profunde. Consider ca se cultiva sindromul neputintei. Neputinta de a steriliza si aduna cainii maidanezi, neputinta de a impiedica vanzarea de etnobotanice si mai ales neputinta de a-i convinge pe consumatori de efectele reale ale acestor ierburi inainte de aparitia consecintelor. Politica neputintei, neputinta de a evolua, creaza la nivel psihic o reactie de complacere si indiferenta, fara posibilitatea de depasire. Sunt interese care doresc acest lucru. Cand ajungi la aceasta concluzie si in aceste situatii, te resemnezi, nu mai incerci solutii fiindca oricum esti neputincios.
   O avea cineva de castigat din aceasta politica de nemiscare, nerezolvare, incompetenta, dezinteres, ratacire ? Precis, da.  Cu multe zerouri.

silviu:
o mare problema o ridica faptul ca nici medicii nu stiu ce se ascunde in spatele etnobotanicelor. in acest melanj pot fi substante care isi intensifica puterea reciproc sau pot fi ierburi aflate in antagonism; de exemplu, o substanta determina inima sa bata mai repede, in timp ce alta ii cere, dimpotriva, sa-si rareasca bataile. cert este ca aceste etnobotanice creeaza dependenta, dar sunt legale, spre deosebire de cannabis, care e considerat un drog usor si care nu creeaza dependenta, dar e ilegal.
si daca 500.000 de persoane consuma acest tip de drog, oare cati se drogheaza cu alcool? cred ca vreo 5 milioane :(

silviu:
Consumator ocazional despre fumatul de marijuana: "Este micul meu joc elitist. Este intimitatea mea."

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă