Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
silviu:
--- Citat din: Mari_a din Luni, 02 Februarie 2015, 16:42 ---Coborand deodata din microbuz vreo 16 femei si fiind cu timpul la limita, unele am intrat si la barbati - pt ca era liber. Si vine un fioros mic si rau si face scandal, ca de ce, ca nu e normal...
--- Terminare citat ---
pai si e normal? io cred ca avea dreptate micul fioros.
silviu:
Limba romana, limba grea!... o spune Andrei Plesu.
motto
"Ca sa intelegi ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea !!!"
(Georges Brassens)
Secretarele nu-şi mai spun decât manager assistant. Cizmarii sunt designeri. Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici, dar vioaie. Nici gând.
S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei.
Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un sprit, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.
Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
Nu mai realizăm, ci implementăm.
Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
Nu mai consimţim, ci achiesăm.
Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must !!!
Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni.
Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.
Nu mai avem frizeri si croitorese, avem hair stilisti si creatoare de fashion.
Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o, achiesând la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm in expectaţiunea unui feed-back pozitiv.
Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoş şi superior "Hai să-mi bag ..." sau cu concluzia absolut academica : "Un c ... t !!!"
silviu:
DOSARUL Asistentele păcătoase. Şase proxenete au cătuşe
Şase tinere au fost reţinute în dosarul de proxenetism care a zguduit lumea mondenă. Printre fetele audiate, care aveau fotografii în telefoanele proxenetelor pentru a fi arătate clienţilor de lux, sunt Daniela Crudu, Mădălina Pamfile şi Simona Traşcă.
:-X n-as fi crezut!
silviu:
AMENZI-record pentru șoferi: 4.000 de lei daca treci pe ROŞU
Noile modificări din Codul Rutier care intră astăzi în vigoare stabilesc o serie de amenzi drastice. Condusul sub influența alcoolului se taxează cu 21 - 50 de puncte amendă și suspendarea permisului pe 3 luni.
Șoferii care nu opresc la trecerea de cale ferată vor fi amendați cu 9.600 de lei, iar cei care trec pe roșu vor primi o amendă de 4.000 de lei. Vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul și nepurtarea centurii de siguranță vor atrage amendă de 1600 de lei. În plus, începând de astăzi, este interzis transportul copiilor de până la trei ani în mașini care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.
silviu:
Cum se scrie numele tău în japoneză
foarte simplu:
Pentru cuvinte străine se foloseşte un alfabet numit カタカナ(katakana), în care literele sunt, de fapt, silabe. Excepţie: ン(n), ッ(tsu mic). Citirea se face aproape ca în română, cu excepţiile チ(chi: citit ci) şi celelalte litere cu ch. Sh se citeşte ca în engleză (adică ş), w tot ca în engleză (adică ŭ), ţ mic nu se citeşte, dar dublează consoana următoare; ス(su), ズ(zu), ツ(tsu) ク(ku) se pot citi şi fără u (u poate să nu se citească deloc sau se poate transforma în ceva asemănător cu î), ゲ(ge) şi ギ(gi) se citesc ghe şi ghi, pentru ge şi gi din română se folosesc ジェ(je) şi ジ(ji); iar シ(shi) şi ジ(ji) se pot citi şi fără i, adică ş sau j.
pe mine ma cheama シービュ. sau シールヴィウ. asta din urma e numele de alint :giggle:
arigato :bow:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă