Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (473/578) > >>

ioanam:
Desi diferiti, sunteti interesanti si plini de viata, de aceea va urmaresc pe forum si ma intalnesc cu voi. Tocmai aceste calitati fac acest grup atractiv pentru noi toti, 1000 si ceva de oameni. Sper sa nu va risipiti... :offtopic:
[/quote]
Erata: "2500 oameni"...dar ideea e aceeasi de mai sus

admin:
Apropo de Sf Andrei: cautam un canal tv la care (totusi) sa ma pot uita, cand am dat de nea' Vadim care, in stilu-i caracteristic, "impana" un raspuns de altfel simplu, cu date din encefalo-tonomatul lui. Si zicea el, referindu-se la Sf Andrei: "prima biserica crestina a fost in Dobrogea, deci in Romania. Sf Andrei a trait o vreme intr-o pestera, langa actualul sat Corvin, transformand-o mai apoi intr-un locas"." Am cautat repede pe net sa vad daca exista o mentiune de genul acesta, ci doar date despre biserica ce s-a construit pe locul in care se spune ca ar fi stat fratele lui Petru. Pe ce comori turistice stam si nu se si macar speculeaza ceva! Pai daca ar fi si doar 10% adevarat si tot ar fi trebuit speculat turistic...

almi_gabi:

--- Citat din: Caroline din Vineri, 30 Noiembrie 2012, 19:43 --- O sa urmaresc cu atentie sa vad ce iese din boabele de grau plantate cu cls. a V-a pentru lectia "Inmultirea plantelor."  :P ....
--- Terminare citat ---

Anul asta mi-a venit ideea sa incerc sa fac un fel de aranjament cu aceste boabe de grau si le-am asezat intro farfurioara de lut ( cumparata dintr-o excusie in Maramures !)  si ma gandesc ce elemente specific romanesti sa mai folosesc sa iasa ceva gen "bonzai" doar ca sa fie  in varianta romaneasca .  :) 
(PS. Am si eu o nelamurire , de ce scoti limba la mine !??   ??? )

NICOLAE:

--- Citat din: admin din Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 08:51 ---Apropo de Sf Andrei: cautam un canal tv la care (totusi) sa ma pot uita, cand am dat de nea' Vadim care, in stilu-i caracteristic, "impana" un raspuns de altfel simplu, cu date din encefalo-tonomatul lui. Si zicea el, referindu-se la Sf Andrei: "prima biserica crestina a fost in Dobrogea, deci in Romania. Sf Andrei a trait o vreme intr-o pestera, langa actualul sat Corvin, transformand-o mai apoi intr-un locas"." Am cautat repede pe net sa vad daca exista o mentiune de genul acesta, ci doar date despre biserica ce s-a construit pe locul in care se spune ca ar fi stat fratele lui Petru. Pe ce comori turistice stam si nu se si macar speculeaza ceva! Pai daca ar fi si doar 10% adevarat si tot ar fi trebuit speculat turistic...

--- Terminare citat ---

,,,da, este interesant locul(http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_Sf%C3%A2ntului_Andrei),  merita vizitat mai ales vara.Ceva asemanator dar nu la fel de faimos , biserica in stanca ,mai exista si la Alunis com Colti/jud Buzau(http://www.obiective-turistice.ro/buzau/colti/schitul-rupestru-din-alunis-3978.html).Apropos este si un muzeu de chihlimbar in zona,,,

Caroline:

--- Citat din: almi_gabi din Sâmbătă, 01 Decembrie 2012, 10:18 ---Anul asta mi-a venit ideea sa incerc sa fac un fel de aranjament cu aceste boabe de grau si le-am asezat intro farfurioara de lut ( cumparata dintr-o excusie in Maramures !)  si ma gandesc ce elemente specific romanesti sa mai folosesc sa iasa ceva gen "bonzai" doar ca sa fie  in varianta romaneasca .  :) 
(PS. Am si eu o nelamurire , de ce scoti limba la mine !??   ??? )

--- Terminare citat ---

Nu scot limba la tine, ci in general, la ideea coincidentei... fiindca eu am facut asta pentru scoala, nici nu m-am gandit ca ar fi vreo traditie de Sf. Andrei, in acest sens.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă