Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (44/578) > >>

steliana:
doar unul ...... dragii mei..
şi avea în compoziţie... bayley s, kahlua, amaretto, cream....

steliana:
calul... mai bine zis din pulpiţa lui... uşor afumată....
era într-o pizza cu multăăăăăă.....rucola

steliana:
camelia şi cei care au fost cu mine.....
da .... a picat ceva greu din consumaţie..... sau altceva.... nu ştiu
şi pentru că nu am putut dormi... m-am gândit de ce se numeşte băutura aceea aşa....
nu am găsit nici o explicaţie până în momentul când mi-am amintit cum arăta în pahar.... când am cerut pai

Ayouni:
RUCOLA


Rucola sau  rughetta (Eruca sativa Mill.)  este o planta erbacee anuala din familia cruciferelor (brassicaceae), cunsocuta din timpuri stravechi.
Romanii o considerau afrodisiaca si consumau chiar si semintele.  A fost o vreme cand rucola era apreciata mai mult pentru virtutile medicinale decat alimentare.  In principal, creste in bazinul marii Mediterane. Este foarte apreciata datorita aromei ca de mirodenie si gustului specific, un pic picant.  Se foloseste foarte mult in salate sau sosuri.  Da un gust deosebit antreurilor, pizzei, scoate in evidente unele tipuri de branza si poate fi pregatita chiar si la abur.  Are proprietati terapeutice vitaminizante, antiscorbutice, aperitive si digestive. Un antreu foarte usor de pregatit: branza mozzarella, rosii , rucola, ulei de masline extra virgin si cateva picaturi de otet balsamic de modena.

Este absolut delicioasa si-ti da o senzatie de prospetime in gura. pe linkul urmator gasiti cate retete vreti: http://www.cucinare.meglio.it/insalata_rucola-p1.html
Buon apetito!

steliana:
mulţumesc floricel...
dar nu am simţit (aşa cum descrie aici).... acel ceva...
şi dacă ar să interpretăm simţurile... nu am fost singura care am gustat-o...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă