Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
micaela:
--- Citat din: Doina din Duminică, 12 August 2012, 13:59 ---Suntem ! Dar excesiv de fuduli...Nu cunoastem, nu acceptam, dar traim cu convingerea ca nu-i alta natie mai capabila pe acest glob ! Asta spune mult ! :uglystupid2:
--- Terminare citat ---
absolut :uglystupid2: si usor :idiot2:
Matei:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 12 August 2012, 12:25 ---Multumesc, Matei, pentru advocacy, dar nu e cazul aici. Examenul de titularizare e o porcarie, din mai multe puncte de vedere:
.............
In concluzie, si eu sunt foarte hotarata sa raman in invatamant... putin prin State sau UK :angel: ...daca in urmatorii 2 ani nu se reglementeaza salariile, nu se schimba legea titularizarii sau nu-mi gasesc un part-time in zona dupa ore, din care sa-mi iasa ceva extra-cash in mod constant. Asta nu pentru ca nu ar ajunge salariul sa traiesti, ci pentru ca este deprimant ca un profesor sa mearga la scoala mai prost imbracat decat elevii, sa nu-si permita sa-si cumpere o carte cu ultimele descoperiri in domeniu sau sa nu poata participa la o conferinta sau la un curs de specialitate. Nu mai pomenesc de tinerii absolventi din invatamant care sunt nevoiti sa stea cu parintii ca nu-si permit rate pentru casa sau ca ezita sa-si faca o familie ca n-au cu ce-si creste copiii. Pe langa toate astea, faptul ca degeaba ai 3 luni de concediu pe an daca trebuie sa le petreci integral acasa intre 4 pereti, pare un simplu moft...
--- Terminare citat ---
felicitarile mele veneau tocmai pentru ca, sunt destul de la curent cu aspectele enumerate de tine, si-atunci mi se pare intr-adevar ca ai vocatie si multe alte calitati ca sa ramai intr-un sistem care "produce numai prosti", vorba cuiva, "persoana importanta, nu spui cine". oameni ca tine si ca ceilalti profesori de pe-aici si din alte parti, sunt speranta parintilor care nu-si pot trimite copiii sa invete in alte tari. la fel si cu medicii. avem nevoie si de ei pentru ca nu toti putem sa ne tratam in strainatate. tara asta nu de politicieni are nevoie ci de profesori buni, de medici buni. energia noastra ar trebui sa mearga in acest sens si nu sa luam apararea unor nemernici care ne joaca la masa verde. eu dau spaga cand este nevoie, recunosc si nu mi-e rusine, pentru ca stiu ce inseamna de ex sa faci medicina, sa te specializezi, sa-ti dai doctoratul si dupa aceea sa nu-ti permite sa duci o viata cat de cat decenta. a fi medic sau profesor nu este o meserie pe care o inveti si gata... multi dintre voi stiti ca trebuie sa te pregatesti si actualizezi in fiecare zi.
da, caroline, ai ridicat niste semne de intrebare valabile.
Doina:
S-a deschis piata muncii, pentru bulgari si romani - in Irlanda !
bit:
Vreau si io! Pe post de troll (ca de leprechaun is prea batran ;D si nu-mi place nici verdele lor specific), ca ma-ncadrez la fix in job description. Numa`pod tre`sa-mi caut.
micaela:
nu pot sa plec linistita fara sa-i pun o intrebare care ma framanta, Doine: ce zodie se bucura de o minte atat de ascutita, asezonata cu umor? ;D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă