aha, coana europa nu ne ajuta sa scapam de casele din chirpici? atunci sa-i mai lasam dreac cu europa lor si sa intram in CSI, ca la ora asta avem mai multe in comun cu belarus decat cu belgia.
nu m-am explicat eu bine.
nu, nu o dam ¨dreac´de europa¨dar nu asteptam ca ea sa ne rezolve problemele si nici nu asteptam pomana de la ea. Facem noi ordine in ograda noastra, de ce trebuie sa vina altii sa ne faca curat ? de ce trebuie sa ne param unii pe altii la coana evropa ? atitudinea asta la cei care ne conduc mi se pare de domeniul absurdului
cred ca asta ni se trage de la scoala, la fel ca si chestia cu copiatul. se pare ca nu am crescut de-atunci si pana acum:¨uite dna profesoara, matei face galagie, arunca gunoaie pe jos¨ si asteptam ca dna profesoara sa-l traga de urechi pe matei, sa-l oblige sa taca din gura, sa-l puna sa-si adune gunoaiele¨. si eventual sa-l faca de ras in fata intregii scoli! ordnung und disziplin, nu exista numai la nemti, se pot traduce si in romaneste si aplica si la noi.
avem o tara cu potential foarte mare. intrebarea este ce facem cu ea. intrebare retorica, desigur. pentru ca realitatea de zi cu zi este raspunsul la aceasta intrebare.