Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (267/578) > >>

micaela:
si eu merg. :) Anul asta am ajuns, intamplator, la Bacaia (langa Geoagiu) si am fost fascinata de ruralitatea aproape nealterata a locului. Case si hambare cu zidarie de piatra, sarpante din barne...ulite salbatice, si totul intr-un sit mic, mic care, desi e inconjurat complet de dealuri, e luminos. O minunatie... Locuiesc in satul asta uitat de timp doar 20 de oameni.
Ar fi meritat conservat asa cum e, in toata ruralitatea lui arhaica, autentica. Din pacate, presiunea construirii unor case de vacanta intr-un peisaj special ca si Drumul judetean care se modernizeaza il duc incet si sigur spre distrugere... deja s-au ridicat cateva case care n-au nimic din spiritul locului... :(

Bacaia

Ori "nu sunt eu dusa la tzara" (caci n-am avut rude acolo) si am o mare sete de rural si natura, ori Bacaia e intr-adevar o bucatica de rai  :)

micaela:

si o copila din sat, mult mai draguta in realitate decat in poza; un copil persecutat de soarta, caci are parinti betivi si inconstienti, care nu stiu sa o creasca pe fetita asta, isteata, surazatoare si harnica. noroc ca a luat-o sub aripa lui ocrotitoare un inginer mai in varsta, fost copil al satului, care si-a refacut casa parinteasca (drept casa de vacanta) cu un gust desavarsit, pastrand constructia si toate detaliile originale si adaugand numai anexe si finisaje specifice locului, din materiale exclusiv naturale: piatra, lemn, tigla... o minunatie.

luciamanta:
   Foarte frumoase pozele, multumim Mica. Locurile sunt superbe, autentice. În ceea ce priveşte inginerul mai în vârstă, ocrotitotul copliei din poză, pot spune că există puţini oameni bine intenţionaţi, cu suflet mare.  :)

micaela:
nu stiu...poate ca or fi destui...dar nu se vad... :)
omul acesta are si el copiii lui, mari, si probabil ca e mai sensibil...in orice caz, nu numai ca ii da sa manance, dar o si invatza destule, o pune sa citeasca, sa scrie... o obliga sa se spele pe dinti  :)

micaela:
conceptul de downshifting este mai vechi, ca si articolul aurorei liiceanu.
si eu l-am recunoscut, Emi, in convingerile si optiunile mele de dinainte de a-l citi. Cred ca este o optiune neinteligenta a munci 16 ore din 24, in afara situatiei in care nu esti absolut nevoit, doar pentru a castiga mai mult si mai mult si mai mult....uitand ca timpul liber pe care ti-l petreci tu cu tine, "coborand" in sinele tau, facand ceva ce-ti produce bucurie, traind cu adevarat, nu robotind confiscat de treburi, e mult mai valoros decat nush' ce produse de consum "de firma", decat statul la hotel de 5 stele (cu salariul pe juma' de an ;D) etc... oamenii nu realizeaza ca-si vand timpul vietii pe bani putini, netraindu-si bogat acest interval atat de efemer dintre nastere si moarte. se poate trai simplu si foarte frumos.
votez pentru simplitate si timp liber.  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă