Autor Subiect: Strada copilariei  (Citit de 43303 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

• Vizitator
Răspuns: Strada copilariei
« Răspuns #45 : Duminică, 08 Mai 2011, 17:41 »
LACRIMI

Octavian Goga

Copilaria mea pierduta
Demult, prin raristea de tei
Si-a dus, cu rasul ei navalnic,
Si-a dus si lacrimile ei...

De-atuncea nu mi-s umezi ochii,
Oricate vifore ma frang,
Vai, ma-nfior cand mintea-mi spune
De cata vreme nu mai plang.
Pesemne lacrimile mele
Acuma-n suflet se cobor,
Si-mpotmolind-se-n adancuri
Isi sap-acolo taina lor...
Incet s-aseaza randuri-randuri
Sub valul jalnicei uitari,
Ca bobii de margaritare
In fundul nepatrunsei mari.
Acolo dorm pan’ cateodata
Mi le urneste-al vremii mers,
tesandu-le stralucitoare
In haina alb-a unui vers...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #46 : Duminică, 08 Mai 2011, 17:52 »
tot mai des vad ca ii atrage fast-food-ul, filmul in Mall,
ii vad cum deviin puerili critici in vestimentatie dar deloc comportament,
cum fac alegeri in functie de marca hainelor purtate, de posibilitatile unei iesiri la Mall samd...

strada copilariei mele era atat de sincera, simpla si copilareasca....

ii atrage marci, pentru ca asta vad si aud la colegi , la prieteni ~ este la moda
cool, beton ~ cum spun ei

strada copilariei lor difera de a noastra ~ asa cum a noastra difera de a parintilor nostri
generatii diferite

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #47 : Duminică, 08 Mai 2011, 17:55 »
da,,,asa e...cu regret realizez...

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #48 : Duminică, 08 Mai 2011, 18:06 »
marci, vorba romanului ~ "no regrets"
asta e de fapt evolutie ~ altfel mai aveam strada copilariei in jurul pesterii
peste cateva sute de ani se va vorbi despre strada copilariei petrecuta pe o nava intergalactica

daca ma aude cerculet .......

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #49 : Duminică, 08 Mai 2011, 18:11 »
o sa ne auda/citeasca si cerculetz :)

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #50 : Luni, 09 Mai 2011, 18:47 »

ce timpuri... eu veneam obosita de alergat si plina de praf de la joaca, si ma trinteam in pat cu o carte in mina fara sa ma opresc pina nu terminam macar un capitol. citi copii mai fac asa? si saracii nu au nicio vina, daca modelele din jur nu le inspira asta…

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #51 : Joi, 12 Mai 2011, 10:37 »
ce timpuri... eu veneam obosita de alergat si plina de praf de la joaca, si ma trinteam in pat cu o carte in mina fara sa ma opresc pina nu terminam macar un capitol. citi copii mai fac asa? si saracii nu au nicio vina, daca modelele din jur nu le inspira asta…

cred ca depinde de noi ca si parinti sa-i inspiram cu altceva decat PC-ul si tot ce le este in trend sau cool/beton.
sa-i sensibilizam pt a privi spre dialogul verbal si nu cel de pe mess, skype, webcam samd
pt ca multi din ei se refugiaza in acest mod de comunicare si pierd bucuriile simple ale copilariei.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #52 : Joi, 12 Mai 2011, 18:36 »
bravo . marcuta . esti printre putinii oameni care realizeaza ca atitudinea si actiunile copiilor lor sunt urmare directa a actiunilor si atitudinii parintilor  ai a adultilor din jur .

ma exaspereaza expresia " tineretul din ziua de azi " cu o mare dezaprobare la adresa acestui tineret , uitandu-se ca tinerii de acum au avut drept model si mentori adultii care-i dezaproba . si pe vremea cand eram la varsta la care sunt ei acum auzeam aceiasi expresie din partea generatiei parintilor mei spusa cu aceiasi superioritate dezaprobatoare . iar atitudinea pe care o aveam eu la adresa lor era aceiasi pe care o au si ei acum fata de cei care-i catalogheaza acum intrun mod nu prea elogios .

tinerii de acum nu sunt nici mai buni si nici mai rai decat am fost noi la varsta lor  dar , cred eu , sunt mult mai inteligenti si categoric mult mai informati decat generatia precedenta si depinde doar de noi daca suntem alaturi de ei sau ne punem contra .

eu am ales de mult sa fiu de partea lor  :D

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #53 : Vineri, 13 Mai 2011, 09:14 »

tinerii de acum nu sunt nici mai buni si nici mai rai decat am fost noi la varsta lor  dar , cred eu , sunt mult mai inteligenti si categoric mult mai informati decat generatia precedenta si depinde doar de noi daca suntem alaturi de ei sau ne punem contra .

eu am ales de mult sa fiu de partea lor  :D

exact @janeta, ei sunt doar debusolati sau dezorientati, rostul nostru e sa-l dirijam cu grija si intelepciune in acest iures al societatii de acum.
si eu la fel  :D

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #54 : Vineri, 13 Mai 2011, 15:39 »
exact @janeta, ei sunt doar debusolati sau dezorientati, rostul nostru e sa-l dirijam cu grija si intelepciune in acest iures al societatii de acum.

sa nu rideti de mine dar debusolata si dezorientata ma simt si eu...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #55 : Vineri, 13 Mai 2011, 15:42 »
spune-i mamii, ce-i cu tine?  :D
nu, serios acum, daca ai nevoie de un sfat de la o veterana, trecuta prin multe, sunt aici sau pe MP, sau pe mail, sau pe tel, oricand, cu mare drag.

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #56 : Vineri, 13 Mai 2011, 15:45 »

nu, nu ma refer azi.
ziceam asa in vremurile astea. si singur sfat ar fi sa plec departe

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #57 : Vineri, 13 Mai 2011, 17:22 »
daca tu asa simti mai mult ca sigur asa ar trebui sa faci . ne ascultam de mult prea putine ori intuitia si de mult prea multe ori asa zisa logica , o frana in fapt . ideea este ca poti sa faci absolut orice atata timp cat iti doresti cu adevarat sa faci respectivul lucru .

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #58 : Sâmbătă, 14 Mai 2011, 10:47 »
aud rasetele copiilor de pe aleeile care despart blocuri din cartier, ii vad jucand fotbal printre masini, tamberoane si buticuri

si imi aduc aminte cat de mult difera strada copilariei mele - cu tei si randunele fata de a lor

deja pentru multi copii strada copilariei inseamna un pasaj de prin vreun mall de fitze
oare ei isi vor iubi si aminti cu placere de ea asa cum o facem noi?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #59 : Sâmbătă, 14 Mai 2011, 13:53 »
deja pentru multi copii strada copilariei inseamna un pasaj de prin vreun mall de fitze
oare ei isi vor iubi si aminti cu placere de ea asa cum o facem noi?

eu crd ca-si vor aminti...de ce ? pt ca fiecare generatie are nivelul ei de perceptie a "copilariei" - de aici nostalgia noastra comparata cu ce copilarie au ei  :)

noi iubeam randunelele si teii, ei mall-ul si pasajul...