Scrise de noi > Articolele noastre
Strada copilariei
micaela:
cred ca ea avea una din aceea cu "scoica" de sticla pe structura de fier forjat, de sfarsit de secol 19-inceput de secol.20, adica tot in stilul art-nouveau ca si capodopera din imagine.
almi_gabi:
--- Citat din: janeta din Luni, 23 Mai 2011, 17:46 ---care civilizatie , gabitza ? praf este , e drept , dar eu cred ca provine de la triumful grobianismului si al primitivismului asupra a tot ce ar putea insemna valoare .
am fost dusi pe repede inapoi fara sa stim de ce si cui a folosit asta ( ca de folosit sunt sigura ca a folosit cuiva )
imi pare rau pentru straduta ta la fel de mult cum imi pare rau pentru toate stradutele , monumentele , parcurile si minunatele case care au facut din Bucurestiul interbelic Micul Paris .
--- Terminare citat ---
chiar si noul poate avea valoare , jeni
cartierul Defense din Paris poate oferi o imagine a ce inseamna varianta moderna a "strazii copilariei".
din pacate edili Bucurestiului nu au stiut nici sa pastreze nici aerul "bonom" al micului paris , nici sa aduca intradevar modernul in aspectul orasului
micaela:
cartierul Defense e de fapt un pol tertiar al Parisului, un nucleu mastodontic de afaceri si comert, in care rezidentialul e absolut secundar. daca tu poti numi "ulita" a copilariei marele parvis din fata arcului de triumf, eu o sa rad doua zile. :D :D
absolut,. francezii au stiut sa-si potrejeze patrimoniul istoric concentrand "noul" de cu totul alta marime si stil intr-o zona unitara, care nu intra intr-un dialog polemic cu orasul vechi... eh, ce multe ar fi de zis...
Mi-e dor de Paris...
micaela:
pentru mine "parcul copilariei" este Parcul Carol si asta pentru ca - asa s-a intamplat- am schimbat mai multe strazi, dar toate in proximitatea lui... il asociez cu magica mea copilarie, cu iubirea si veselia parintilor, cu nazbatiile de copil nazdravan, cu reveriile adolecentei, cu primii pasi ai pustiului meu...
almi_gabi:
--- Citat din: micaela din Marți, 24 Mai 2011, 08:47 ---cartierul Defense e de fapt un pol tertiar al Parisului, un nucleu mastodontic de afaceri si comert, in care rezidentialul e absolut secundar. daca tu poti numi "ulita" a copilariei marele parvis din fata arcului de triumf, eu o sa rad doua zile. :D :D
absolut,. francezii au stiut sa-si potrejeze patrimoniul istoric concentrand "noul" de cu totul alta marime si stil intr-o zona unitara, care nu intra intr-un dialog polemic cu orasul vechi... eh, ce multe ar fi de zis...
Mi-e dor de Paris...
--- Terminare citat ---
si oare de ce nu putem sa separam si noi partea de "mastodonti" din sticla de cartierele si artere care au cladiri vechi?
multe orase , nu numai Parisul, au folosit aceasta metoda
la noi se construiesc turnuri de sticla chiar langa monumente istorice
ma bucur ca te-am distrat cu "ulita" din fata arcului de triumf :D
strada copilariei mele era una plina de verdeata unde noi copii din cartier faceam galagie
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă