Aici se discuta > Subiecte generale
Maxima zilei
micaela:
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
(...)
Blaga
bit:
Da, Mica, asa-i, ne simtim mai bine cand demitizam, cand dam cu duhoare de profan in frumusetile pe care nu le suportam. Nu le suportam fiindca ne obliga sa ne vedem cum suntem, mici si neinsemnati. Si rai.
micaela:
--- Citat din: bitek din Luni, 28 Mai 2012, 22:36 ---Da, Mica, asa-i, ne simtim mai bine cand demitizam, cand dam cu duhoare de profan in frumusetile pe care nu le suportam. Nu le suportam fiindca ne obliga sa ne vedem cum suntem, mici si neinsemnati. Si rai.
--- Terminare citat ---
asa-i. e marea uratenie a oamenilor mici.... si noi, romanii, suntem campioni la manjit ceea ce e frumos, bun, inalt....
(sa nu se inteleaga gresit... nu ma refeream la discutia particulara, referitoare la Mona Lisa si speculatiile din media, ci asa, in general... noi, romanii nu stim a admira onest si cu bucurie ceea ce au altii mai bun ca noi... tot ce depaseste nivelul mediocritatii noastre ne umple de invidie. sigur, din mare fericire, sunt si destule exceptii. :) )
Caroline:
--- Citat din: micaela din Luni, 28 Mai 2012, 22:34 ---Eu nu strivesc corola de minuni a lumii...
(...)
--- Terminare citat ---
Era o vreme cand poezia asta ma obseda, imi devenise un fel de motto personal, care m-a facut sa-l citesc pe Blaga integral, inclusiv diverse biografii despre. Cred ca asta ar trebui sa fie unul dintre efectele frumosului. ::)
almi_gabi:
--- Citat din: bitek din Luni, 28 Mai 2012, 20:21 ---No, fii atenta: le-am scris asa, fiindca asa le-a spus omul. Exact in limba aia si in forma aia. Si am zis io ca e un mod de a arata respect (macar atata, un pic) daca il citez in original. Plus ca exista google translate. Si plus ca merita sa muncesti un pic (daca copy-paste se poate numi munca) ca sa descoperi cat de frumoase sunt expresiile, atata tot.
Lui si lui Tesla le datoram mare parte din ceea ce suntem, incepand de la mentalitate si pana la confort. Ei au fost cei mai importanti oameni din ultima suta (si ceva) de ani si au fost oamenii care au schimbat (cel mai mult si in bine!) soarta omenirii in perioada asta.
--- Terminare citat ---
maestre, imi pare rau ca v-am dezamagit, eu o biata muritoare negeniala care nu cunosc limbile native ale acestor genii si nici cum sa folosesc un motor de traducere!
bine ca mai exista oameni culti si inspirati care sa ne lumineze ???
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă