Aici se discuta > Subiecte generale

Maxima zilei

<< < (34/399) > >>

luciamanta:
   Acum m-am adunat de pe drumuri, ca sa zic asa... Dar nu pentru mult timp, pentru ca in aproximativ 45 de minute trebuie sa plec la o doamna in varsta de 94 de ani f.f.f. bolnava, o doamna la care tin f.mult.
   Am sa redau mai jos, spusele lui Al. Vlahuta despre tara noastra si mandria de a fi roman:
   "Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune:"Sunt roman!"
   Va rog cu amabilitate, sa imi spuneti daca mai sunt de actualitate cele spuse de Al. Vlahuta?

adria:
draga, lucia, eu spun ca sunt mandra ca sunt romanca
dar, nu sunt mandra ca traiesc intr-o tara in care coruptia este la putere, ca guvernantii isi bat joc de noi, ca oamenii, unii, sunt atat de saraci, ca din tara asta pleaca oamenii pentru un trai mai bun (nu-i condamn, sunt chiar invidioasa pentru curajul lor)
nu sunt mandra ca noi, cei multi, suntem ca oile
si as putea sa-ti spun foarte multe alte lucruri de care nu sunt mandra, dar... astept sa ne intalnim

almi_gabi:

--- Citat din: luciamanta din Duminică, 22 August 2010, 16:12 ---      "Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune:"Sunt roman!"[/b]
   Va rog cu amabilitate, sa imi spuneti daca mai sunt de actualitate cele spuse de Al. Vlahuta?

--- Terminare citat ---

Raspunsul meu - pentru ca suntem la un topic de maxime si citate este binenteles tot prin un citat. ;D
Cred ca de fapt vroiai sa vezi ce alte citate din aceasta categorie mai stim.

"Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti."   - Theodore Roosevelt 

luciamanta:

--- Citat din: awana din Luni, 23 August 2010, 09:19 ---
--- Citat din: luciamanta din Duminică, 22 August 2010, 16:12 ---      "Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune:"Sunt roman!"[/b]

--- Terminare citat ---

Raspunsul meu - pentru ca suntem la un topic de maxime si citate este binenteles tot prin un citat. ;D
Cred ca de fapt vroiai sa vezi ce alte citate din aceasta categorie mai stim.

"Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti."   - Theodore Roosevelt 

--- Terminare citat ---

Awana, un citat care vine sa raspunda citatului mentionat de tine: •"Viata este un vis pentru un înţelept, un joc pentru un prost, o comedie pentru un bogat, o tragedie pentru cei săraci" (Sholom Aleichem)

luciamanta:
- "Un om nu trebuie să se abată din drumul sau numai pentru că latră câinii".H. M. Stanley

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă