Aici se discuta > Subiecte generale
Maxima zilei
Caroline:
Lucia, te "concurez": facandu-mi ordine prin biblioteca, am re-descoperit niste carticele de maxime celebre. Si am zis: ia sa-mi "dau in carti", sa vad ce-mi pica azi... oO
"Cei plini de pofte si de ura nu vor cunoaste adevarul."
Mahavagga
Mai, sa fie... cred ca e cazu' sa ma las de vicii si sa-mi iert fostii iubiti. ;D
Caroline:
Si-am mai "deschis cartile" o data, pentru voi:
"In lumea intreaga - in vazduh, pe intinsul apelor, in vagaunile muntilor - nu exista vreun loc unde sa te poti elibera de raul pe care l-ai facut, decat in tine. Nu exista parjol care sa poata fi comparat cu pasiunea, dezordine egala cu ura, nenorocire mai mare decat viata de unul singur si nici fericire superioara linistii sufletesti. Caci laudele si defaimarile nu-i ating pe invatati."
Dhammapada - secolele II - I, i.H.
luciamanta:
Multumim pentru maxime, Caroline! Trebuie să mi le notez si eu, ba mai mult decât atât, trebuie să le învăţ pe de rost! :)
luciamanta:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 11:56 ---
"Cei plini de pofte si de ura nu vor cunoaste adevarul."
Mahavagga
Mai, sa fie... cred ca e cazu' sa ma las de vicii si sa-mi iert fostii iubiti. ;D
--- Terminare citat ---
M-ai făcut să râd, Caroline! ;D
Caroline, Victor Hugo spunea că "ori de cate ori simtim nevoia in adancul constiintei noastre că trebuie sa iertam, avem datoria s-o facem". :angel:
Caroline:
--- Citat din: luciamanta din Luni, 20 August 2012, 21:11 --- M-ai făcut să râd, Caroline! ;D
"ori de cate ori simtim nevoia in adancul constiintei noastre că trebuie sa iertam, avem datoria s-o facem". :angel:
--- Terminare citat ---
Daca am si putea, ar fi perfect... eu tare as avea acum chef sa fiu sarcastica pana la scandal si problema e ca habar n-am daca urasc acea persoana sau pe mine. ???
Mai deschidem odata... uff, si ma lasasem de mult de obsesii si superstitii. |o
"Nu poti aduna toate scoicile frumoase de pe plaja. Ci doar cateva. Si tocmai acesta e farmecul lor - ca sunt doar cateva."
Anne Morrow Lindbergh - "Darurile marii"
Asta ar putea fi valabila si pentru toate calitatile unui om...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă