Microbuzul din Bucuresti urmeaza sa plece la ora 7.00 dimineata, deci intalnirea la microbuz, statia AGIP Pacii, de pe Iuliu Maniu, la ora 6.30. Are numarul AG 71 DTA, sofer va fi cel mai probabil tot Timofte 0722 385.648. Pentru cei de pe traseu, am sa anunt cand ma intorc si orele aproximative si locurile de intalnireRepet ce am scris la Apuseni dar accentuat aici din cauza traseelor:
Echipamentul in Retezat in special, este absolut necesar. Cu parere de rau, dar sper, cu intelegerea deciziei mele, ca pentru traseele acelea lungi, la un numar mare de participanti, nu-mi pot permite sa iau persoane in incaltaminte necorespunzatoare. Daca nu aveti ghete pt munte (sau trekking), pelerina de ploaie, rucsac mic in care sa puteti pune o apa si un sandvici, un tricou de schimb, va trebui sa ramaneti la cabana.
Microbuzul va avea remorca, deci loc suficient de bagaje. Veniti pregatiti de munte: haine mai grosute pt seara, pelerine de ploaie, ghete de munte si unele de schimb, daca aveti, in caz ca va ploua. Traseele nu sunt grele, dar oricum peste medie. Mergem pe piatra, se urca, se coboara, sunt trasee lungi. Nu exista posibilitate de intoarcere, nu are cine sa va insoteasca, fara sa fie afectata grav toata drumetia celorlalti. O intoarcere a mea la baza inseamna cel putin 2-3 ore pierdute, indiferent cat as grabi eu pasul. Deci evaluati-va conditia fizica si fiti responsabili fata de ceilalti. Nimanui nu-i place sa astepte minute in sir, sau sa faca incontinuu pauze pt a astepta pe cineva. Asa ca acolo imi spuneti, din prima zi va rog, dupa prima portiune, puteti sau nu sa faceti fata traseului. Daca nu, mai bine ramaneti in zona pensiunii, la o plimbare prin jur, decat sa tineti in loc tot grupul.
Scriu asta pt ca am avut deja destule experiente de genul acesta.
Inca ceva, dar am sa va repet acolo. Grupul trebuie sa stea compact. Daca credeti ca nu va puteti regla pasul cu ceilalti si vreti sa accelerati, sau nu va puteti incadra in grup, imi spuneti si am sa va dau detaliile de traseu, pt a merge solitar. In situatia respectiva nu mai am nici o responsabilitate fata de persoana desprinsa din grup, este pe cont propriu in acel caz.
Tonul meu poate pare un pic mai rigid si mai direct, dar credeti-ma astfel de lucruri serioase si importante trebuie comunicate in acest fel. Deci nu este vorba de fixisme, sau suparari sau altceva, ma gandesc doar la grup si la sanatatea fiecaruia. Daca ma ascultati toata lumea va fi multumita.

OK?
Eu am sa fiu plecat in Portugalia in zilele urmatoare, ma intorc direct pt Apuseni, apoi actiunea asta se leaga si ea cu o zi diferenta. Deci nu mai am cum sa interactionez cu voi pe forum. Am sa citesc la intoarcere, in limita timpului disponibil, dar evident ca nu o sa pot cuprinde tot....