Uite ca pana am scris s-au mai inscris 2 persoane....

Codruta, din experienta mea in comunicare...Sunt multi care vor merge cu microbuzul, dar sau cred ca este subinteles si nu mai trebuie sa se inscrie, sau nu au cont pe forum, sau ...asteapta un semn de la mine. Mi s-a intamplat de mai multe ori, cand mai ramaneau 3-4 participanti de care nu stiam nimic, cum au de gand sa vina si la telefonul sau Email-ul meu raspundeau senin...

: "Pai cu microbuzul, cu ce altceva...!

" Dar eu Gigi Cindea, cum as putea sa visez cum si-a planificat fiecare traseul? Decat primind niste raspunsuri la intrebarile pe care le pun, nu spre ajutorul meu, pt ca asa cum stiti partea de transport este extra-excursie (eu doar facilitez formarea unui grup de microbuz, costurile de deplasare fiind impartite intre participanti), ci spre cei care urmeaza sa se deplaseze pana la destinatie.
O alta explicatie a lipsei de comunicare la problema de transport este si faptul ca sunt mai multi noi, care inca nu stiu de aceasta facilitate de a dialoga cu ceilalti inainte de o actiune si probabil nici nu urmaresc topicul...Nu stiu...Si mai este inca ceva ...

din pacate s-a pierdut un pic din spiritul acela dinainte de actiuni, cand lumea era parca ceva mai entuziasta in a dialoga...pt a intelege cu cine o sa-si petreaca vacanta sau week-end-ul. Ma uitam chiar acum cateva zile la o actiune mai veche tinuta la Sibiel, unde aproape toti cei care au participat au scris cate ceva si inainte si dupa...Cand au ajuns la Sibiel, deja se cunosteau...

si asta este grozav de bine. Faptul ca au mai scris dupa intoarcerea din excursie, a intretinut legaturile, a creat si a intretinut apoi niste relatii de prietenie...Asa s-au format aici in SC multe nuclee de prieteni...Ca de fapt
asta este reteta mea: ne cunoastem virtual, stim deci cu cine mergem - ne intalnim, calatorim, petrecem bine, formam niste legaturi offiline - revenim acasa, pastram legaturile si le dezvoltam offline. Si apoi ne intalnim la alte actiuni ca niste prieteni vechi...chiar daca nu ne-am vazut decat o data. Ce se intampla daca nu se dialogheaza inainte si dupa? Foarte predictibil: nu va cunoasteti inainte, cand ajungeti offline trebuie intai sa va tatonati, sa va analizati, doar dupa aceea indrazniti sa faceti un pas spre ceilalti si pana sa va cunoasteti si sa formati niste relatii, gata excursia si plecati fara a reusi niste legaturi. Va intoarceti acasa asteptati fiecare la randul lui sa fie cineva care sa sparga gheata...Si poate in final nu scrie nimeni nimic si entuziasmul si spiritul acela de grup dispare in doua-trei saptamani...Si uite asa dintr-o actiune ce se doreste a fi de socializare ramane doar una turistica.

Buna si aceea dar nu acela este scopul...

Rolul unui forum intr-o comunitate sau sa-i spunem mai bine grup (parca nu-mi place cum suna comunitate), este ca da posibilitatea ca oamenii sa aiba un prim contact si macar virtual, ceea ce conteaza mult pentru resusita unei intalniri. Primesc telefoane de la multi care ma intreaba ce fel de oameni sunt cei care participa...Mult mai elocvent, sigur si concludent pentru ei ar fi sa intre intr-un dialog virtual ce ceilalti, asa s-ar putea lamuri imediat despre ce este vorba. Asa s-ar si face cunoscut, new entry fiind...
Uite mai este ceva, ai vazut probabil un dialog aici pe topic referitor la postarea listei de participanti...de ceva nerabdare si apoi suparare ca nu mai apare pe forum tabelul. Pai sa ne intelegem si cu partea asta, rolul meu nu este sa postez lista, ci sa organizez excursia, sa ma asigur ca totul are sa fie ok si sa o formez...Lista postata de mine este doar pentru partea de inscriere la unele excursii cu locuri putine sau cu numar minim de participanti si pentru transport, pentru organizarea grupajelor. Nu este ceva care trebuie privit ca o "obligatie" a mea...

Este foarte simplu pentru a stii cine vine....Asa cum se deschide lista de transport, se poate deschide de cineva o lista de participanti. Completata eventual de cateva lucruri legate de el sau ea. Pentru asta este spatiul asta de topic...Ca degeaba postez eu lista, daca lumea nu intra in dialog si nu comunica dupa...Era imi amintesc cineva care inaintea unei tabere new entry presa cu afisarea listei. A scris odata, de doua ori, apoi am primit pe Email solicitarea. Dar lista nefiind finalizata nu puteam sa afisez ceva intermediar, era neelocvent... Cand Samiza mi-a transmis tabelul final, cu precizarea ca pot sa-l postez, chiar m-am uitat, din curiozitate, sa identific cine este "nerabdatoarea"..

Si ...nici macar nu am gasit-o pe lista...

As fi inteles daca era cineva vechi, care dorea din curiozitate sa vada daca vin din cei cunoscuti ei, oameni cu care era sigura ca poate comunica si compatibiliza mai usor...Dar nu, era cineva nou intrat...?! Ce relevanta avea lista de participanti pentru acea persoana? Nu stiu...
Si pentru mine este greu ca trebuie sa transmit Email-uri sau sa sun...dar asta este, pana cand lumea o sa se obisnuiasca am sa ajut cat pot, cu toata...intelegerea.

Cu timpul sunt convins ca rolul forumului va fi inteles si ca va fi folosit(or)...