Autor Subiect: Hai-da-hai la Maramu’! Excursie in Maramures 7 – 11 august 2013  (Citit de 50780 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline florin69

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Hai-da-hai la Maramu’! Excursie in Maramures 7 – 11 august 2013
« Răspuns #75 : Sâmbătă, 27 Iulie 2013, 21:15 »

1. Gigi Cindea - urcare din Sighisoara
2. Daniela B - urcare din Dej (sau din Cluj daca cumva ajunge microbusul si pe aici   )
3.MONICA D-urcare din bucuresti
4 Florin Ion - urcare din Bucuresti si coborare la fiecare 2-3 ore, pt. bere si altele asemenea....., si pe tine Gigi, abia astept sa te trag de urechi ( din nou). :D

Offline zambila

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #76 : Sâmbătă, 27 Iulie 2013, 23:35 »
2. Daniela B - urcare din Dej (sau din Cluj daca cumva ajunge microbusul si pe aici   )
4 Florin Ion - urcare din Bucuresti si coborare la fiecare 2-3 ore, pt. bere si altele asemenea....., si pe tine Gigi, abia astept sa te trag de urechi ( din nou). :D
5 G.Mona-hop si eu din Bucuresti

ileana_matei

• Vizitator
« Răspuns #77 : Luni, 29 Iulie 2013, 14:26 »
4 Florin Ion - urcare din Bucuresti si coborare la fiecare 2-3 ore, pt. bere si altele asemenea....., si pe tine Gigi, abia astept sa te trag de urechi ( din nou).
6. Elena M. - urcare din Bucuresti
7. Liliana M - Surdesti - Bucuresti - deci doar intoarcere

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #78 : Marți, 30 Iulie 2013, 09:36 »
Heiiiiiii, mi-am dat seama că săptămâna viitoare, pe vremea asta, sunt în drum spre Maramures, plai cu dor *|*
Așa că, mi-am rezervat bilet.
Cobor la Baia Sprie, de unde, domnul amabil de la pensiunea Amethyst m-a informat că mai sunt 10 km, dacă pot veni  cu...o ocazie:)
Ajung în Baia Sprie,  undeva înainte de ora 18.00, pe lumină, dar dacă ies lipsă la apelul de seară, Gigi,  sună la 112, te rog :giggle:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline anuta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #79 : Miercuri, 31 Iulie 2013, 12:43 »
Mă numesc Anișoara Vîlcu și o să particip cu acest grup la prima mea excursie în cadrul Singles camp. Abia aștept să ne cunoaștem și să petrecem timp plăcut împreună. Scuze Gigi pentru înscrierea mea tardivă. Să ne întâlnim sănătoși și voioși!
4 Florin Ion - urcare din Bucuresti si coborare la fiecare 2-3 ore, pt. bere si altele asemenea....., si pe tine Gigi, abia astept sa te trag de urechi ( din nou).
6. Elena M. - urcare din Bucuresti
7. Liliana M - Surdesti - Bucuresti - deci doar intoarcere
8. Anișoara Vîlcu - urcare din București

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #80 : Joi, 01 August 2013, 06:37 »
Daca nu as fi inceput ieri cu telefoanele sa vad ce se intampla, cu ce urmeaza sa vina cei neinscrisi aici in tabel, poate n-as fi aflat decat acolo ca 3 persoane nu mai urmeaza sa vina. Una  a platit doar avansul, doua au facut plata integral.

Deci cine este interesat, asa pe ultima suta, sa participe la aceasta actiune: sunt trei locuri din renuntari.
Pt o cat mai rapida comunicare, suntem in ceasul al 12-lea, cel mai bine este sa ma sunati direct 0745106501 sau pe Samiza, 0745106526.

LiaV

• Vizitator
« Răspuns #81 : Joi, 01 August 2013, 13:35 »
Anunţă prin email Gigi, nu doar aici. Câţi citesc acest topic?

Şi... wow! Ţi-ai schimbat fotografia  ;) puţin cam strâmb... dar drăguţ :)

Offline monica.deaconeasa

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #82 : Joi, 01 August 2013, 21:25 »
am vorbit cu cineva. sa vedem daca isi poate lua concediu. voi reveni

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #83 : Vineri, 02 August 2013, 20:31 »
Da, mai astept si eu sa vad pe ultima suta daca apare ceva...Acum 3 saptamani erau multi care ar fi dorit sa vina si nu le-am putut oferi locuri. Pt sofer chiar discutasem sa-l cazez in alta parte. Acum e putin prea tarziu...Cred ca pt oricine este un pic din scurt sa-si pregateasca 4 zile libere de pe o saptamana pe alta. Asta e, vom fi ceva mai putini...nu conteaza. Imi pare rau doar ca cei trei au ocupat locurile unora care ar fi dorit tare mult sa vina. Daca macar ar fi anuntat acum 2 saptamani niste oameni ar fi fost multumiti...

Uitandu-ma peste Maramures cu comorile si frumusetile sale am dat de inca un loc deosebit, mai putin cunoscut ca obiectiv turistic, dar care se prezinta extrordinar de incitant: Rezervatia naturala Izvorul Albastru al Izei din zona comunei Sacel, Se afla sub varful Raios, cuprinde un izbuc si o pestera. Pestera are o lungime de 2500 m, iar izbucul este unic ca debit si frumusete. Apele intrate în subteran în peştera Izei, care se află la sud de vârful Bătrâna, reapar la suprafaţă ca izvor de o rară frumuseţe, astfel luand fiinţă Izvorul Albastru al Izei. Asa ca vom vedea cum il strecuram. Este aproape de Borsa si incerc acum sa regandesc un pic programul, pt a folosi totusi la maxim zilele pe care le avem acolo...Initial ma gandisem la o zi de odihna, de leneveala prin fanul de la pensiune, dar incerc acum totusi sa evit o plecare prea tarzie duminica. Totul depinde evident si de vreme...

Oricum asa ca si obiective majore raman in ordine:
- Mocanita de pe Valea Vaserului. Am tiparit programul. Trenuletul pleaca la ora 9.00 din Viseul de Sus si se intoarce de la Paltinul in jur de 15.30, dar din experienta mai intarzie, ajungem la 16.00. Pana la Viseu avem de strabatut cca 120 km, cam 2 ore si ceva de mers. In ziua cu mocanita, trezirea este dis de dimineata, plecarea din Surdesti este la...6.30. :o Stiu ca e vacanta, stiu ca e dimineata tare...dar pt a ajunge la timp la tren, trebuie sa plecam asa cum am facut-o in fiecare an: la timp...
- Creasta Cocosului. Pt a ajunge la locul de plecare facem vreo 15 km pe serpentine, spre Pasul Gutaiului, drumul ce lega Transilvania de Maramuresul istoric. Acolo la Hanul Pintea ne pregatim de mers si vreo 2 ore si jumatate tot mergem. Este un pic de panta la inceput, dar apoi nu mai avem decat o urcare lina. Ultima parte este un pic mai obositoare, dar cine a fost in alte excursii montane cu mine va considera portiunea aceea de scari cu balustrada si apoi cu un pic de povarnis bolovanos...o gluma...Cam in 6 ore si jumatate maxim - maxim suntem inapoi. Deci daca plecam la 8.30 din pensiune, in jur de ora 15.00 - 16.00 am putea fi inapoi la pensiune.
- as lasa Cimitirul Vesel din Sapanta si Manastirea apropiata, Sapanta Peri (cea mai inalta biserica din lemn din lume) pt duminica. Asta pt ca este foarte interesant si deosebit sa vedem femeile gatite in port maramuresean la biserica. Este o imagine care intotdeauna imi da furnicaturi de romanitate si cred nu doar mie...Asa ca va propun pt duminica sa mergem spre Sighetul Marmatiei. Si acum: daca sunt persoane care trebuie sa se desprinda de grup, ma gandesc ca cea mai buna varianta este asta, pt ca in drumul nostru inapoi pot ramane pt legatura la Baia Mare. Nu stiu fiecare cum si-a planuit intoarcerea, dar ne adaptam acolo, astfel incat sa ajunga toata lumea acasa cu bine... :) Daca avem timp, interesant ar fi sa vedeti si Memorialul Durerii, un loc dramatic, acolo unde varfurile intelectualitatii si bisericii romanesti au fost chinuiti, multi pana la moarte. Desi este un loc incarcat negativ, desi simti o apasare puternica intrand in celulele in care au murit Maniu si Bratianu, zic eu ca fiecare roman ar trebui sa vada si sa inteleaga ce a fost acolo. Asa poate ca niciodata istoria aceea teribila si mutilanta pentru atatea mii de romani nu s-ar mai putea repeta. Si tortionari cum au fost Maromet, Goiciu, Patriciu si multi altii n-ar mai putea sa apara vreodata Pt ca bunica mea, pe care am respectat-o si iubit-o enorm de mult, a fost unul dintre detinutii din acea vreme,  am un fior amplificat cand pasesc intr-o astfel de inchisoare, dar repet simt ca roman fiind sunt obligat sa-mi cunosc istoria...
Deci mai avem o zi la dispozitie. Pai atunci, lejer si nepresati de timp, am putea face:
- Borsa, cu Cascada Cailor, cea mai mare cascada din Romania, dar care tare mi-e teama ca o sa fie doar un firicel de apa..., Izvorul Albastru al Izei, Manastirea Barsana si una-doua dintre celebrele biserici de lemn din Maramures: Ieud, acolo unde in podul sau s-a descoperit "Codicele de la Ieud", considerat primul document in limba romana, insa scris cu litere chirilice. Codicele este datat in anii 1391-1392, Rozavlea, considerata a fi una dintre cele mai izbutite creatii ale arhitecturii populare maramuresene. Pe cea din Surdesti o sa o vedem este la doi pasi de unde o sa stam. Daca avem timp, o sa intram si la un mester in lemn care face portile acelea imense maramuresene si la un ceramist, care pastreaza inca modul de fabricare dacic.
Sau poate ca mai facem cate ceva din acestea cand ne intoarcem de la Mocanita... ;) Vedem noi acolo. Timp frumos sa fie, ca voia buna o aducem noi pt ca apropo...era sa uit: va mai propun si chef, chef, chef.  *|* :dance: :yeah: Ca doar in 8 este ziua mea. Florin, astept sa ma tragi de urechi, dar acum in jos, pt as vrea sa incep o numaratoare inversa. Sa zicem ca nu fac 52, ci 50... ;D

Offline ella_cj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #84 : Vineri, 02 August 2013, 20:49 »
Programul suna minunat, am eu mici indoieli in legatura cu ziua pe munte, nu de alta dar inca nu am bocancii (sunt pe lista de shopping de maine  :))

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #85 : Vineri, 02 August 2013, 21:32 »
Eu n-am nicio îndoială cu ziua de munte. Mi-am tăiat unghiuțele, deja, bocancii mei zâmbesc încrezători și liniștiți.
Eu îmi fac griji de ziua cu Mocănița, că dacă rămâne pentru ultima zi, eu trebuie să mă gândesc la o noapte în plus de cazare :))))

Dar, apropo de bocanci, e nevoie de ei doar pe Creasta Cocoșului, admin,? Adică e nevoie si de o alternativă la ei - tenisi, adidasi, altceva decât săndăluțe, fie ele și de drumeție?

Dar, admin, cu tine și dorințele nespuse prind viață.  :kissing: *|* :worthy: :worthy: :worthy:
Dacă ai ști cât m-am foit și m-am uitat să văd dacă Izvorul Albastru al Izei nu poate fi inclus în programul grupului, sau să văd cum fac să ajung de capul meu în ziua de free day...
Dacă mai găsim pe acolo pe cineva să ne lase să îmbrăcăm și noi vreun costum din ăla frumos de-al lor, mă voi întoarce fericită di tăt :)

Voi vedea cum și pe unde mă întorc. Sigur e că vin pregătită să mă bucur de fiecare minuțel, cu dor de veselie și de mare chef *|* *|* *|*

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #86 : Vineri, 02 August 2013, 21:40 »
In afara de Creasta Cocosului, vom mai avea Cascada Cailor dar unde este o plimbare si inca nu m-am dumirit daca pe drumul forestier care duce la Izvorul Izei se poate merge cu microbuzul sau o luam pe jos...Dar oricum nu pare nimic greu, e doar un drum...     Ca incaltari recomand ceva sport, nu sandale...                                                  Ma bucur  Wonderland ca iti pot indeplini...o dorinta. :)

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #87 : Vineri, 02 August 2013, 22:28 »
 :kissing:

Da, am citit mai atent cum ai configurat programul, inclusiv pentru ultima zi. Cum te gândești tu la toate.
E clar că ceea ce pentru unii e opțional la tine e...la pachet, asumat până în moleculă.

:offtopic: și apropo de trasul de urechi în jos :flori:

LiaV

• Vizitator
« Răspuns #88 : Sâmbătă, 03 August 2013, 02:06 »
M-am îngrozit când am văzut ora la care trebuie să ne trezim, dar nu am găsit alt drum spre Vişeu de sus decât prin Sighetu Marmaţiei. Deci sunt cca 115 km de parcurs.  :( Însă, văd că vom traversa zone frumoase, cu munţi. Aşa că peisajul superb îmi va obloji necăjeala.

În rest, nu te cred, Gigi. Am învăţat în Apuseni ce înseamnă un traseu lin ;) ...aşa că-mi iau bocancii.

Să ne revedem cu bine!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #89 : Sâmbătă, 03 August 2013, 07:12 »
Bocancii evident ca trebuie luati! Sa nu se inteleaga altceva. Pt Creasta Cocosului cel putin. Si poate chiar la Borsa. Raspunsul pe care l-am dat lui wonderland viza celelalte zile de vizitare. Acolo era discutia sandale sau adidasi. Si recomand ca intotdeauna, pantof sport. Sandaua este buna pt distante scurte, drum drept. Cand vizitezi ceva esti permanent cu ochii in jur si pe sus. Foarte putin privesti la picioare, unde urmeaza sa calci. Si cum sandalele nu tin cat de cat piciorul fix, orice denivelare poate sa fie sursa unei entorse. De care eu ma tem mult in vacante...