Autor Subiect: Portugalia – circuit + sejur 8.06 – 16.06.2013  (Citit de 50425 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
Re: Portugalia – circuit + sejur 8.06 – 16.06.2013
« Răspuns #60 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 08:06 »
Gata, suntem ca si in ..."Rabelo"!!!! :yeah:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #61 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 08:39 »
12 iunie – ziua 5
- Servim micul dejun, in jur de 8.30 si la 9.30 facem check out-ul. Ne indreptam spre Cascais, locul inca care o sa ramanem pt partea de sejur
- pe drumul spre Cascais o sa avem doua opriri: una la Alcobaca (este apropiata de Bathala si Fatima, ziua aceea de vizitare si asa este plina, greu mai puteam strecura ceva) sa vizitam manastirea de acolo si una la Cabo da Roca – cel mai vestic punct al continentului nostru.
- de la Porto pana la Cascais avem 342 km, cu devieri si vizitari inseamna in jur de 7 ore, deci o sa ajungem la hotel undeva la ora 17.00. Pana facem check in-ul, pana facem un scurt refresh, se face ora de cina, pe care o avem inclusa.
- la Cascais ramanem  nopti, ultima fiind cea in care va trebui sa ne trezim din nou, ca si la plecare destul de devreme...Un shuttle ne va duce la 3.30 la aeroport, de unde cu o escala la Munchen vom ajunge in jurul orei 17.00 la Bucuresti

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #62 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 08:43 »
N-am sa scriu si n-am sa fac un program pt zilele de sejur. Acolo ne vom hotari cat timp vom tolani la soare, cat pe terase la bere, cat pt a mai vedea cate ceva in jur. Sunt multe lucruri de vazut...si de facut! Sper sa fie soare, timp de plaja si de baie.... :yeah: *|*

Ma retrag un pic de aici, incep sa-mi scot cate ceva despre fiecare obiectiv pe care o sa-l vizitam.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #63 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 09:04 »
Apropo de croaziera, am gasit ca cei de la Sightseeing fac pt 20 EUR (dar este posibil pt ca suntem mai multi sa avem o reducere - cum am mai primit si in alte orase) un tur cu autocarul deschis + o croaziera pe Douro si o vizitare cel mai probabil cu degustare la una dintre crame. Cred ca ar fi destul de avantajos...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #64 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 10:37 »
Cred ca portughezii astia sunt tare veseli...Dupa muzica lor...

www.youtube.com/watch?v=de0LUMBWcWE

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #65 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 11:39 »
Am facut o rocada in program. Am lasat vizitarea Sintrei pentru drumul de la Porto la Cascais, asa ne vom putea regla, fiind foarte aproape de statiune, timpul de plimbare prin oras si am introdus Alcobaca in drumul dintre Lisabona si Porto. Am redus aici timpul de vizitare, astfel ca o sa ajungem la o ora mai decenta. Cu siguranta este mai bine asa..
Cu completarile si modificarile facute, programul complet de vacanta in Portugalia este:

Portugalia– program de vizitare

8 iunie – prima zi

- de pe aeroport vom fi preluati de shuttle bus-ul hotelului la cca 8.45
- vom ajunge la hotel Real Parque la cca 9.15 – 9.30
- lasam bagajele (10.00) si plecam cu metro-ul spre zona centrala. Statia este apropiata, se numeste Sao Sebastiao, este pe linia albastra. Mergem 5 statii, pana la Baixa Chado, sau putem sa incepem vizitarea din statia de metrou Restauradores, care se afla la doar 4 statii.
- indicat este sa ne cumparam cate un Lisboa card, valabil 24 de ore de la prima activare. Costa 18.5 EUR si include transport free cu metro-ul si alte mijloace, intrari gratuite la principalele obiective. Este foarte convenabil, asa ca ar fi potrivit sa ni le cumparam imediat ce ajungem. Este posibil ca si hotelul sa aiba asa ceva, daca nu, cand ajungem in centru, ne vom cumpara cate unul.
- potrivit ar fi ca atunci cand ajungem in centru sa ne asezam sa mancam ceva, vom fi dupa 9-10 ore de asteptare, calatorie, bagaje. Asa ca un pic de respiro este binevenit si potrivit. Dupa calcul meu ar trebui sa putem ramane acolo pana la 12.00.
- Check in-ul la hotel este posibil incepand cu ora 14.00, asa ca vom mai avea 3-4 ore la dispozitie, pe care le putem folosi, va propun, pentru ca este posibil sa fie prea cald pentru o plimbare outdoor, sa incepem vizitarea Lisabonei cu Castelul San Jorge. Trebuie sa urcam un pic pana acolo (pe jos sau cu funicularul), se afla pe cea mai inalta dintre cele 7 coline ale Lisabonei, fiind vizibil din orice punct al capitalei Portugaliei. Aici intrarea costa 5 EUR, am avea datorita cardului un discount de 30%, dar pentru ca acesta s-ar activa deja doar pt 1.8 EUR, nu are sens sa-l folosim inca, vom intarzia cu cateva ore acest lucru, pentru a-l avea disponibil si a doua zi cat mai mult timp. Vom ramane sa-l vizitam, pe indelete si dupa ce terminam turul, plecam cu metroul inapoi la hotel.
- cred ca in jur de 15.30 – 16.00 vom face check –in-ul, ramanem pt un refresh si apoi plecam din nou spre Baixa, la fel cu metroul. Vom petrece aceasta dupaamiaza cu o plimbare in zona de downtown a Lisabonei, intr-un tur de recunoastere a obiectivelor. Spre seara are sa ni se alature si al 9-lea participant, care are zbor mai tarziu decat noi. Mai putem vizita ceva, vedem functie de disponibilitatea noastra de grup sa facem asta, sau doar sa ne relaxam....

9 iunie – a doua zi
- micul dejun ora 8.00 (il propun asa de devreme pentru ca pentru noi este...10.00, datorita fusului orar). Dupa, ne pregatim de plecarea in oras si la 9.15 putem fi la statia de metrou deja cunoscuta Sao Sebastiao.
- daca nu am trecut seara precedenta pe acolo, incepem cu Praca de Comercio sau Commerce Square, situata foarte aproape de statia de metrou la care o sa coboram din nou, Baixa Chado. Se mai numeste si  Terreiro do Paço, pentru ca acolo a existat Palatul Roial Ribeira, distrus la cutremur. In mijloc statuia ecvestra, din bronz a Regelui Jose I, cel care guverna tara in momentul cutremurului din 1755, iar arcul de triumf Arco da Rua Augusta se deschide din strada care-i da numele. Cladirile care inchid piata sunt folosite ca si birouri ministeriale si administrative, iar la parter sunt cateva restaurante.

Din Praca de Comercio luam tramvaiul nr. 15 pana la statia Belem. Foarte apropiate, Turnul Belem si Manastirea Jeronimos, dar si Padrăo dos Descobrimentos (Monumentul Descoperitorilor)  si Museu dos Coches (Muzeul hainelor). Primele doua o sa le vizitam si pe interior. Zona este frumoasa, urmeaza sa mai ramanem pt vizitare.
- evident ca undeva la pranz o sa servim masa undeva, urmeaza sa vedem unde ne prinde...foamea si decidem sa ramanem
- dupaamiza ne putem intoarce in zona centrala, sau putem decide un program lejer. Sau ca sugestie, asa cum probabil stiti, acavariul (Oceanario) din Lisabona este cel mai mare din Europa. Ar fi o excelenta optiune pt dupaamiaza. Putem ajunge cu metroul, statia Oriente. Cred ca este cea mai buna optiune, acvariul adaposteste peste 25.000 de specii de pesti din toata lumea...asa ceva este de ne-pierdut...
- seara undeva pe malul Tejo-ului...

Optiuni: sa urcam cu liftul in Santa Justa de unde avem o panorma extraordinara asupra orasului (este acolo o terasa de vizitare), sa vizitam Catedrala Santa Maria Major

10 iunie ziua 3
- Micul dejun – ora 8.30.
- Ora 9.00 eu trebuie sa fiu la aeroport pentru preluarea microbuzului pe care o sa-l avem 4 zile cu noi.
- Check out ora 9.30, incarcam bagajele in microbuz si plecam spre Fatima. Vizitam apoi in apropiere Bathala si Alcobaca.
- Din Lisabona pana in Porto avem cca 312 km, cca 4 ore de mers cu masina, cu devierile de traseu, au sa fie in jur de 360 km, cca 4.5 ore de mers. Plecand la 9.30 si fixandu-ne pentru fiecare obiectiv in jur de o ora si jumatate, inseamna  in total 9 ore, deci un check in aproximativ la 20.00, la hotel. Functie de oboseala fiecaruia, veti decide ceea ce doriti sa faceti in acea seara. Poate, o sa ne dea o mana de ajutor Nicolette, pt o scurta iesire in oras. Eu insa in acea seara ma voi retrage mai devreme...

11 iunie – ziua 4
Dupa micul dejun ne asteapta Porto..
O sa iesim pt vizitare dupa ora 9.00. Hotelul nostru, Clip, este situat nu departe de Camara de Gaia, la doar o statie de metrou distanta. Luam metroul din statia imediat apropiata hotelului, Joao de Deus si traversam Douro pana la statia Sao Bento. Coboram si incepem plimbarea noastra spre Ribeira, cartierul vechi al orasului Porto. Primul obiectiv - chiar gara orasului, celebra Estaçăo de Săo Bento, o opera de arta, un adevarat muzeu, decorat cu azulejos. Iesim apoi si continuam cu vecinatatea acestei statii: Livraria Lello, celebra librarie, Muzeul de Istoria Naturii, apoi Torre de la Clerigos si Igreja Clerigos. Continuam: Igreja Misericorda, Palacio de Bolsa, apoi intram in labirintul de stradute al cartierului vechi al orasului, Ribeira do Porto. Unde cel mai probabil o sa si mancam. O sa ne petrecem dupamiaza vizitand in continuare Sé Catedral do Porto, pe care la fel o sa o vizitam pe interior, zidurile defensive Ferdinanda. Podul pe care o sa-l avem aproape mereu in iamgine este Dom Luis I. La propunerea Andradei, ar trebui sa ne facem un pic de timp si pentru o croaziera pe Douro. Ar fi pacat sa ratam asta... Asa cum ne-a sfatuit Nicolette, pe care o asteptam cu toata bucuria sa ni se alature in Porto, o sa ne petrecem seara pe partea in care o sa stam, Ribeira do Gaia, adica acolo unde este telefericul dar si ...cramele cu vin de Porto.

12 iunie – ziua 5
- Servim micul dejun, in jur de 8.00 si la 9.00 facem check out-ul. Ne indreptam spre Cascais, locul inca care o sa ramanem pt partea de sejur
- pe drumul spre Cascais o sa avem doua opriri:
Cabo da Roca – cel mai vestic punct al continentului nostru.
Sintra. Este situat la 30 km de Lisabona si foarte aproape de Cascais destinatia noastra de sejur. Este practic un mic orasel - parc unde se gasesc: Palatul National Sintra, Palatul de Regaleira, Castelul Maur, Palatul National Pena si inca altele. Ne-ar lua o zi intreaga sa le vizitam pe toate, o sa ramanem atata incat sa fim siguri ca prindem cina. Este ok daca ajungem la 17.00.
- de la Porto pana la Cascais avem 342 km, cu devieri si vizitari inseamna in jur de 4 ore, deci pentru oprirea la Sintra si cea de la Cabo do Roca, avem la dispozitie in jur de 4-5 ore, zic eu suficient pentru a ne bucura de panorama de pe stanca de pe malul oceanului si pt a vizita palatele din Sintra.
13,14 si 15 iunie zilele 6, 7 si 8 – sunt zile complete de plaja si baie. In situatia in care decidem sa ne mai plimbam undeva, ne organizam acolo...
16 iunie – la ora 3.30 check out din Cascais, mergem pe aeroport cu shuttle-ul si la 6.15 decolam cu directia Munchen, apoi Bucuresti.

Ar fi foarte indicat sa-l aveti si voi fiecare listat, asa veti putea urmari ce urmeaza...

Offline Plusar

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #66 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 12:52 »
deci zilele 6, 7 si 8 n-o sa va intelegeti cu mine : o sa stau doar pe plaja sau langa piscina si o sa lenevesc all day long !  O0

Offline Plusar

• Sr. Member
« Răspuns #67 : Miercuri, 05 Iunie 2013, 18:59 »
sigur n-o sa fie nevoie de pasaport ? poate vreti sa mergem in Maroc in penultima zi ...  :whistle:

Offline IuliaT

• Full Member
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #68 : Joi, 06 Iunie 2013, 12:30 »
Cred ca tu vrei de fapt sa ramai la inmuiat pana in sept. cind numai bine te aduc curenti din Maroc in Spania. :whistle:

Offline Plusar

• Sr. Member
« Răspuns #69 : Joi, 06 Iunie 2013, 16:00 »
da', chiar asa ... sunt o gramada care leaga Retezatul de Apuseni ! de ce n-as lega si eu Portugalia de Spania ? ce idee buna ai avut !!!  :applause:

Offline Plusar

• Sr. Member
« Răspuns #70 : Vineri, 07 Iunie 2013, 09:37 »
in Cabo da Roca n-ai ce face mai mult de o ora asa ca in ziua 5 poate reusim sa stam mai mult in Sintra , am inteles ca este ceva de exceptie si in mod normal, ca sa te bucuri de tot ce-i acolo, ar trebui stat o zi.
oricum fiind aproape de Cascais poate unii dintre noi care se vor arde prea rau la soare ne vom repezi inca o data acolo ... e doar o idee , vedem la fata locului cum vor evolua lucrurile

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #71 : Vineri, 07 Iunie 2013, 10:47 »
Cred ca ai ascultat convorbirea pe care am avut-o ieri cu Gabi...Mai putem merge si pana la Obidos, se spune cel mai frumos orasel din vest. Vedem acolo. Eu mi-am pregatit materiale si pt optiuni...

Offline Plusar

• Sr. Member
« Răspuns #72 : Vineri, 07 Iunie 2013, 14:57 »
nu stiu despre ce convorbire este vorba dar imi faceti rezumatul la noapte pe aeroport ca tot o sa stam 2 ore pe acolo ... ne vedem in ... 12 ore  :o

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #73 : Vineri, 07 Iunie 2013, 15:05 »
Deja lucrez la conspect. Sunt in autobuzul spre Bucuresti si pt ca am avut un pic de timp, m-am apucat de o sinteza a convorbirii tf pe care am avut-o ieri cu Gabi. :giggle: M-am linistit, a fost doar o coincidenta, incepuse sa-mi fie teama ca pe langa multele calitati pe care le ai, poti si intercepta convorbiri... ;D

Offline Plusar

• Sr. Member
« Răspuns #74 : Vineri, 07 Iunie 2013, 15:34 »
pai da , ieri am inceput sa intru si eu pe forumuri cu si despre Portugalia si am inceput sa cercetez , iar faptul ca probabil ai vorbit cu Gabi tot despre Sintra este din cauza ca termeni ca "feeric", "senzational", "frumos", "de exceptie", etc sunt prea limitati pentru a descrie locul !
si-n plus este si pe gustul nostru : poteci prin padure intre palate, aer curat , specific muntos samd
acu' sa nu tipi si sa ne ceri dotarea cu bocancii de munte stransi pe glezna ca n-am unde sa-i bag si pe aia !!!  :worthy: