Nu stiu.. am cautat si uite ce am gasit:
"In martie 1993, un fotograf din Africa de Sud, Kevin Carter a ajuns in Sudan. A dat peste o fetita de 1-2 ani, care se tara cu ultimele puteri spre un centru de ajutor UNICEF, cand un vultur a aterizat langa ea. A facut poza, a asteptat 20 de minute, apoi a alungat vulturul.
St. Petersburg Times din Florida a scris: Omul care isi regleaza aparatul pentru a capta cel mai bun unghi pentru poza lui, este doar un alt predator pe aceasta scena, un alt vultur.
Poza a aparut prima data in New York Times, in 26 martie 1993. Sute de oameni au sunat la ziar sa intrebe de soarta fetitei. Se stie doar ca fetita a scapat de vultur, dar nu se cunoaste soarta ei de dupa aceea.
In 23 mai 1994, Carter a primit pentru aceasta poza cea mai mare distinctie in fotojurnalism, premiul Pulitzer. Dupa 2 luni s-a sinucis. A lasat o nota in care a scris:
I am depressed
I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain
of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners
Acum vreun an am fost la un curs pe teme economice, tinut de doi englezi. Ne-au vorbit si de Politica agricola comuna, care fereste Europa de crizele de supraproductie. Frate, egoisti mai suntem! (Nu mai zic ce injurau aia euro. Si uite ca acum vor si ei in el!)