@Julia
Garana e un satuc in munti aflat cam la 25 de km de Resita. Numele original este Wolfsberg sau adaptat in romaneste Poiana Lupului. Acum 15 ani cineva a avut ideea sa organizeze la hanul din localitate o seara de jazz impreuna cu prieteni din Romania si strainatate. A fost asa ca o chestie de familie care s-a repetat in anii urmatori doar ca familia s-a inmultit considerabil si au inceput sa vina si trupe din ce in ce mai faimoase, artisti de mare valoare. Cred ca anul asta au fost peste 15000 de oameni ceea ce e foarte mult pentru un sat atit de mic asezat intr-o vale nu foarte larga. Lipit practic de Garana se afla Brebu un sat "dotat" cu citiva km de lacuri inconjurate de paduri de brazi. Exista mai multe pensiuni, sau poti trage la localnici daca nu iti place cortul.
Maria Balabas spunea zilele trecute la Radio Cultural ca probabil Festivalul de Jazz de la Garana e cel mai frumos lucru care s-a intimplat in Romania dupa 1989. Inclin sa-i dau dreptate.
Festivalul a inceput de joi si a tinut pina duminica dar eu am ajuns acolo doar vineri (n-aveam voie sa ratez ziua de vineri pentru ca doream neaparat s-o vad live pe Hiromi Uehara, o pianista japoneza). Mi-a parut rau ca am pierdut ziua de joi si n-am ascultat frumoasa voce a Luizei Zan, dar asta e. In rest lume multa, fete frumoase.