Arhiva > Arhiva

Discutii prin imagini

<< < (525/826) > >>

Caroline:
Matei, ai mare dreptate, consecintele le traim singuri, dar nu suntem singurii vinovati... De multe ori (mai ales la 20 de ani, cum zice Mica), suntem un produs al parintilor nostri, in primul rand, dar nu numai... ci si al povestilor, si a poeziei... etc.
De exemplu, eu cand am intrebat-o pe mama daca ar trebui sa ma marit sau nu (eram deja impreuna cu el de 3 ani), nu numai ca nu si-a pus problema ca aceasta intrebare nu ar fi trebuit sa vina din partea mea, daca il iubeam, dar nici macar nu m-a intrebat daca il iubesc... nu era important. Si nici in familiile parintilor nostri nu era importanta iubirea... sau cel putin era tabu, ca vizibila, nu era. Aveam cam aceeasi varsta cu viitorul meu sot, familii asemanatoare, cam acelasi statut social si financiar, acelasi nivel de pregatire si... semanam inclusiv fizic. Si ne si potriveam... cand eram in vacanta.  :crazy2:

Si pe urma, am ales, si eu, exact extrema cealalta... iubire la max, potrivire la max... restul conditiilor prozaice de mai sus: 0.

O Balanta se poate echilibra... dar ai idee cum as putea impaca dualitatea Pestilor, care inoata unui hais altul cea? Ca eu asta ma straduiesc sa devin acum: 2 in 1, da' nici pe fundul baltii, nici pe val... undeva, la mijloc.  :whistle:

steliana:

--- Citat din: Matei din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 21:59 ---... vorbim despre persoane nu despre lucruri.  :)

--- Terminare citat ---

de acord cu matei!  :tomato:
 in oricare dintre cazuri - lucruri sau persoane - nu am dobandit absolut nimic fara atractie, dar mai ales ... atasament. cum se poate "achiziona" fara necesitate?

Caroline:

--- Citat din: steliana din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 22:29 ---de acord cu matei!  :tomato:
cum se poate "achiziona" fara necesitate?

--- Terminare citat ---

Prin compulsie... Ca atunci cand esti stresat si iti cumperi o galetusha de inghetata, in loc de un cornet, chiar daca n-ai nevoie de ea.

Matei:

--- Citat din: Caroline din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 22:25 ---Matei, ai mare dreptate, consecintele le traim singuri, dar nu suntem singurii vinovati... De multe ori (mai ales la 20 de ani, cum zice Mica), suntem un produs al parintilor nostri, in primul rand, dar nu numai... ci si al povestilor, si a poeziei... etc.
De exemplu, eu cand am intrebat-o pe mama daca ar trebui sa ma marit sau nu (eram deja impreuna cu el de 3 ani), nu numai ca nu si-a pus problema ca aceasta intrebare nu ar fi trebuit sa vina din partea mea, daca il iubeam, dar nici macar nu m-a intrebat daca il iubesc... nu era important. Si nici in familiile parintilor nostri nu era importanta iubirea... sau cel putin era tabu, ca vizibila, nu era. Aveam cam aceeasi varsta cu viitorul meu sot, familii asemanatoare, cam acelasi statut social si financiar, acelasi nivel de pregatire si... semanam inclusiv fizic. Si ne si potriveam... cand eram in vacanta.  :crazy2:

--- Terminare citat ---

caro, si eu sunt de acord cu tine, inteleg si circumstantele despre care vorbesti... totusi nu ne ajuta cu nimic daca si celalalt e vinovat.  in momentul de fata, e vorba doar despre mine si despre felul cum imi voi administra de-acum incolo viata.  la ce ma ajuta daca celalalt e vinovat sau nevinovat? cred ca se bate prea multa moneda pe iubire, un anume fel de iubire, ce este, cum este, cum ar trebui sa fie, nu cred ca lucrurile sunt asa de calculate, asa de alb negru.  "mariages are made in heaven" dar traite de oameni pe pamant, adaug eu.  si de cele mai multe ori noi suntem cei care complicam lucrurile, fie pentru ca nu ne dam seama, fie pentru ca suntem -cum ziceai si tu- produsul unor parinti, lecturi, etc.  dar suntem acel produs pana la un moment dat, dupa aceea intervine si autoeducatia noastra, liberul arbitru, trebuie sa ne desprindem, sa incetam sa mai fim produsul altora. s-a terminat ceva? gata, ne ridicam si mergem mai departe.  asa cum putem.  mai taras mai grapis, la un moment dat trebuie sa gasim calea care ni se potriveste. sau care credem noi ca ni se potriveste, pentru ca si-aici exista un anume pericol; si daca n-o gasim, asta este.
curaj! :)

Matei:

--- Citat din: Caroline din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 22:37 ---Prin compulsie... Ca atunci cand esti stresat si iti cumperi o galetusha de inghetata, in loc de un cornet, chiar daca n-ai nevoie de ea.

--- Terminare citat ---

dar eu nu sunt o inghetata! sunt un om... cum sa mai iei prin compulsie?
 (imi trec niste chestii haioase prin minte dar nu le spun, suntem la momentul serios acum ;D)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă