Arhiva > Arhiva
Discutii prin imagini
micaela:
simpatica imaginea si sunt de acord cu mesajul, pentru cuplurile reusite care trec prin momente de criza. Crizele se gestioneaza, se depasesc si se revine la ce a fost bun inainte.
sunt unele perechi care nu au ce repara. Daca de la inceput a existat o nemultumire cu care unul nu s-a putut impaca, dar a mers inainte 1, 2, 4 ani sau chiar 17, tot sperand ca lucrurile se vor rezolva intr-un fel.... nu prea ai ce repara. n-a fost niciodata suficient de bine. Incerci sa armonizezi sau sa repari o vreme (4 ani nu-i chiar putin; 17 ce sa mai spun...), dar daca vezi ca tot nu merge si ca acea situatie te imbolnaveste, renunti.
si mai e ceva... chiar daca celalalt insista sa mai incerci, exista un moment in care, dupa multa suferinta, un resort interior se rupe si nu mai poti...
Caroline:
--- Citat din: Matei din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 18:06 ---
--- Terminare citat ---
Bine spus! O0 Da' am acelasi amendament ca si Mica: sa fie (sau macar sa fi fost candva) iubire. Cand un lucru se strica, daca tinem la el, daca e un suvenir drag de departe sau de la cineva drag sau daca pur si simplu ne place, il reparam. Daca acel lucru a intrat in viata noastra aleator, de exemplu ca un cadou de protocol de la colegii de serviciu, pe care nu ni l-am dorit, sau daca l-am cumparat numai ca aveam nevoie de el in casa, fara sa ne placa... atunci nu numai ca nu il reparam daca se strica, dar s-ar putea chiar sa-l cadorisim mai departe bun fiind, numai ca sa nu ne mai lovim de el prin casa. >:D
micaela:
da. :) mai ales daca atunci cand te lovesti de el prin casa te si doare (nu neaparat fizicu' cat emotionalu').
Matei:
--- Citat din: Caroline din Miercuri, 10 Octombrie 2012, 21:34 ---Bine spus! O0 Da' am acelasi amendament ca si Mica: sa fie (sau macar sa fi fost candva) iubire. Cand un lucru se strica, daca tinem la el, daca e un suvenir drag de departe sau de la cineva drag sau daca pur si simplu ne place, il reparam. Daca acel lucru a intrat in viata noastra aleator, de exemplu ca un cadou de protocol de la colegii de serviciu, pe care nu ni l-am dorit, sau daca l-am cumparat numai ca aveam nevoie de el in casa, fara sa ne placa... atunci nu numai ca nu il reparam daca se strica, dar s-ar putea chiar sa-l cadorisim mai departe bun fiind, numai ca sa nu ne mai lovim de el prin casa. >:D
--- Terminare citat ---
"macar sa fi fost candva iubire": cred ca am o minte foarte patrata pentru ca nu inteleg cum putem sa intram intr-o relatie in care sa nu fi fost "candva iubire"; si la fel, cum sa acceptam pe cineva in viata noastra in conditiile descrise de tine dupa? va rog sa-mi iertati ignoranta dar vorbim despre persoane nu despre lucruri. :)
si mai cred eu -probabil gresesc si-aici- ca nu-ti trebuie foarte mult timp, ani, ca sa-ti dai seama daca te potrivesti cu cineva sau nu sau daca exista iubire sau nu.
micaela:
poti sa-ti dai seama repede ca nu te potrivesti cu cineva, dar cand ai 20 si pic de ani, 0 experienta, te simti comfortabil in iubirea celuilalt, care mai are si calitati pe care nu le prea vezi in jur, tii la el (ca la un frate), ai cititi beletristica care spune ca "iubirea mai vine si in timp", poti sa cazi in capcana iluziei ca "viitorul ve deveni luminos". Si apoi te obisnuiesti cu confortul unei casnicii caldute, ai copii si-ti spui ca nu e cazul sa bagi de seama ca esti nefericit. si mergi inainte...pana cand buba interioara creste si creste... (povestea 1).
poti sa te indragostesti de cineva si sa speri ca va veni o zi cand raul emotional pe care ti-l face va inceta. Desi, in forul tau interior intuiesti/stii ca mecanismul psihologic al celuilalt e croit, poate stricat, intr-un mod ce e foarte putin probabil a se indrepta. Si incerci o vreme, 1 an, doi, patru, dupa care pur si simplu nu mai poti. (povestea 2)
sintetic: poti alege prost, cu capul, tanar si fara minte fiind, sau poti sa te indragostesti de cine nu trebuie si atunci poti tu sa-ti dai seama cat vrei ca nu ti-e potrivit. iaca.
si-acum imi vad de conferintz. :buck2:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă