Arhiva > Arhiva
Discutii prin imagini
Matei:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 19 August 2012, 00:42 ---Multumesc, Matei, da' exagerezi... mai am mult de lucru ca "mesajul" sa fie voit si clar din exterior, si sa nu fie vorba doar ceea ce-mi aduce mie aminte poza respectiva - mi-a zis-o un fotograf profesionist obiectiv. :bow:
Da' apropos, hai sa ne jucam: pozele urmatoare sunt cam din aceeasi perioada. Chiar sunt curioasa, care sa fie mesajul...
Si-acu stop, ca am cu miile.
--- Terminare citat ---
pai la prima poza, asa, mai de departe si mergand repede, as zice ca mesajul ar fi ca "exista speranta chiar si acolo unde totul pare uscat"; hai sa facem baie sub lumina de gura leului; venea o floare pe piscina; daca-mi furi cauciucurile de iarna te impusc; umbra lui... caro la mare; inima nu fi de piatra sau cel care este fara pacat sa arunce primul cu piatra... din inima; au innebunit maslinii; arsita macilor a ucis orice boare de vant; le telephone pleure (au moins il est a l'abri!); la nina, la pinta y la santa maria (numele celor trei corabii cu care columb a plecat in lume); cantecul pescarusilor; marina pentru inima albastra.
P.S. ghilimelele sunt implicite. :)
dar are si valaura dreptate si cand cineva are, are, nu ne vom incapatana sa i-o negam: atunci cand ochiul este maestru, un aparat bun ajuta, it makes a difference, exact cum spune ea!
Caroline:
--- Citat din: Matei din Duminică, 19 August 2012, 22:46 ---la nina, la pinta y la santa maria (numele celor trei corabii cu care columb a plecat in lume)
--- Terminare citat ---
;D Ai dreptate... 90%. O0 De exemplu, cu exceptia vaporaselor: "Cand Destiny si Harmony o iau una hais, si alta cea..." :P
Valaura, eu n-am decat un HP 945 5.3 MP 56 x zoom, adica prima si aceeasi camera cumparata la mana a doua acum 6 ani. E "mic copil" pe langa ce poate face acum chiar si un telefon mobil cu camera foto. In schimb, mai am Photoshop, un curs de Design si cateva carti de specialitate la activ... si ceva "experienta" la desenat din copilarie - deci nu prea multe.
Cel mai mult am invatat insa empiric, de la altii. Intr-o vreme, imi postam fotografiile pe site-uri de profil si le dezbateam cu cei profy. Asa am avut revelatia sa constat ca fotografii carora eu nu le dadusem nicio atentie erau cotate maxim, in timp ce altele nu erau cotate deloc, fiindca imi placeau doar mie... si mi s-a explicat de ce. (In paranteza fie spus, obisnuiam sa fac astfel si cu poeziile si scrisul.)
Lucrul cel mai greu este sa-ti "traduci" mesajul personal intr-un limbaj imagistic universal (valabil inclusiv in cazul tablourilor sau chiar al site-urilor web). Si asta e valabil in orice fel de arta... doar atunci arta se transforma din monolog in comunicare. Cu alte cuvinte, "Daca un om de Neanderthal a modelat candva o bucatica de lut si daca, peste mii de ani, cineva care a gasit acea bucatica de lut are acelasi sentiment, aceea este arta." - Antoine de Saint-Exypery.
In alta ordine de idei, "jocul" asta mi se pare interesant. Cine mai pune niste imagini si cine ghiceste? :strambatura:
almi_gabi:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 19 August 2012, 23:52 ---
....eu n-am decat un HP 945 5.3 MP 56 x zoom, adica prima si aceeasi camera cumparata la mana a doua acum 6 ani. ...
--- Terminare citat ---
carol, intradevar frumoase pozele ; imi place ideea si cromatica celei cu telefonul si ultima - marina ;
la mesaj mai greu , eu inca fac fotografiile pentru mine;
cat despre aparat, am auzit ( sau citit !?) pe undeva ca cel mai bun aparat este cel pe care il ai! adica conteaza mai putin caracteristicile lui tehnice si mai mult "ochiul" fotografului. :)
Caroline:
--- Citat din: almi_gabi din Luni, 20 August 2012, 09:44 ---la mesaj mai greu , eu inca fac fotografiile pentru mine;
--- Terminare citat ---
Pai, Gabi, nici eu n-am trecut de faza asta... scriam doar ce-mi spuneau cei care si-au facut din asta o meserie. Acum ar mai trebui sa ma apuc si de studiat si aplicat, ca sa-mi si iasa... si altfel decat intamplator. :P
Caroline:
P.S. Cateva exemple, pentru Valaura si alti pasionati de imagine:
Urmatoarele doua fotografii au fost cotate drept foarte bune tehnic vorbind (desi mie nu-mi "vorbesc"):
Sunt facute cu un efect numit Av pe camera, care nu prea stiu ce este, da'mi place ce iese, ca accentueaza contrastele (cred ca mi se trage de la preferinta mea dintotdeauna pentru pictorii impresionisti). ;)
... Pana cand pe ultima m-am "jucat" putin si am numit-o "La capatul lumii"
Cand am continuat sa ma "joc" asa, mi s-a spus ca as avea mai mult inclinatie la creatie digitala decat la fotografie propriu-zisa. :strambatura:
O imagine de pe net, dar in care mana nu exista initial:
In fotografia originala, sub coroana copacului sunt case si un teren arabil. Apa am inventat-o eu, ca sa numesc imaginea "Plonjand in cer":
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă