Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339761 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bog68

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Sunt melancolic, dar mă tratez.
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1200 : Marți, 09 Aprilie 2013, 17:39 »
Deci, la urma urmei, nu mai bine făcui eu azi? Că na, mi se făcu pohtă de-o ciorbă de fasole și-o gătii cu oleacă de ,,verdeață de godac,, d-aia de-i zice afumătură, și-o mai plouai la final și cu ceva cimbru și leuștean, atât doar cât să se umple casa de mirodeniile cele pământești.
Că de, ciorba-i pentru mine ce e brânza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani și femeia gonflabilă pentru flota italiană.
Iar o luai cu umorul...La noapte îmi fac sepuku!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1201 : Marți, 09 Aprilie 2013, 17:56 »
În loc de verdeață de godac - printre fasole, urzici,  tot cu cimbru, de parfumat casa și cu multă ceapă crudă, de amorțit și aromat  :giggle: limba.
În drum spre casă, leșinată de foame o strachină cu borșul descris îmi dansa în fața ochilor pe post de fata morgana. Între timp, iluzia a devenit realitate. 

Ce gusturi simple, sănătoase și la îndemână :) Deși, îmi plac, nu zic nu și scoicuțele. :whistle:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1202 : Joi, 25 Aprilie 2013, 18:31 »
Szilvás gombóc sau… galuste cu prune ca la Hajdu! Mmmmiammmiiiii!   :D


"1 kg cartofi
  200 g faina
  1 ou
  1 praf de sare
       apoi
  100 g pesmet
  100 g zahar
  1 plic zahar vanilat
  2 lingurite scortisoara
  3 linguri ulei
 
Am ales cateva prune din dulceata , cartofii i-am pus la fiert, i-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat un ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina si am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong, am turtit-o un picut si in centrul ei am plasat o pruna. Am imbracat-o in aluat si am obtinut o biluta mai mare.
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, apoi cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet si se aseaza pe un platou.”

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1203 : Joi, 25 Aprilie 2013, 23:11 »
pfuuuuu...esti buna de maritat! :)

Offline Ana Maria

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1204 : Joi, 01 August 2013, 14:48 »
Maria, ce bine arata galustele alea cu prune! O minunatie! Si cred ca sunt si foarte gustoase!

Eu azi am dat peste o reteta de... snickers homemade! Yammmy: http://www.teoskitchen.ro/2012/08/batoane-snickers-homemade.html  :smitten:


Mari_a

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1205 : Vineri, 02 August 2013, 09:53 »
Mmmm, daaaa, au fost! Postarea e din aprilie, eram inca sub "impresia" szilvás gombóc pe care le savurasem la hotelul Korona din Hajduszoboszlo... (Minunat loc... Cald si primitor... Sper sa mai ajung pe-acolo...  ::)  )

Snickers-urile arata fain, dar necesita multe componente si... multa munca. Eu in ultimul timp nu prea mai calc prin bucatarie... Doar pentru mine, nu ma omor sa fac chestii sofisticate. Am gasit pana si galuste cu prune gata facute, la Lidl, numai sa le fierb...  :)

Offline Ana Maria

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1206 : Vineri, 02 August 2013, 10:33 »
Cu atatea drumuri in ultima vreme, eu nu prea mai calc pe acasa...  :giggle:

Dar din cand in cand ma mai apuca dorul de ceva bun si ma apuc sa 'prajituresc' cate ceva... :) Mai fac cate o vizita pe blogurile lui Teo, Laura Adamache sau Laura Sava si ma mai inspir de pe acolo. :blush:

Snickers inca nu am facut, dar am prajiturit niste bomboane Rafaello si o prajitura cu acelasi nume (cu multa nuca de cocos si lichior de cocos)  ::)

Galustele cu prune parca mi se par greu de facut, prefer sa mananc cand le face prietena mea, care e specialista!  ;)  :angel:

lucian75

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1207 : Vineri, 02 August 2013, 11:25 »
Reţeta dragostei aromate

(porţie doar  pentru 2 persoane)

Ingrediente:

    2 suflete;
     3 kg de dragoste;
    2 sticlute de saruturi aromate;
    1,5 kg de înţelegere şi respect;
     50 g de gelozie;
     contradicţii şi certuri după gust;

Durata preparării:
cât rezistă… de dorit o viaţă de om;

Mod de preparare:

Sufletele se pun la fiert, iar focul se măreşte treptat.
Când dau in clocot, se curăţă de vicii până ajung la starea de compromis.
Pe parcurs se adaugă toate ingredientele pentru un gust aromat  şi nu unul monoton ( ca în cazul unei gustări de tip „flirt” ).
Felul e gata atunci când gelozia şi certurile sunt neutralizate şi rămâne doar o aromă inedită de dragoste. Poftă bună!

N.B! Dacă vrei să devii un  adevărat bucătar al iubirii, te-aş sfătui ca atunci cand  gătesti să adăugi fidelitate şi încredere. În cazul în care vă scapă câteva minciuni în cratiţă, pentru a evita un gust amar, presăraţi câteva cuvinte de iertare şi vreo 2 declaraţii de dragoste .

Dicţionar gastronomic:

Dragostea este o prajitura insiropata in esenta de zambete, incredere, fericire si vis. Totusi, uneori cand musti prea cu pofta din aceasta prajitura plina de crema vietii, gustul dulce poate deveni amarui daca nu esti atent la marginile putin prea coapte sau poate chiar arse ale blatului.

Oricum, intr-un final, dragostea va fi iar dulce chiar daca s-a intamplat ca in timp ce o savurai sa inghiti si bucati mai tari sau fara gust. Poate o prajitura ai mancat-o deja si nu a fost atat de aromata pe cat de mult iti doreai sa fie, dar nu-i nimic, va veni timpul sa gusti si dintr-o delicatesa unica, pregatita doar pentru tine: DRAGOSTEA TA!

Pentru o viata sanatoasa consumati zilnic multa dragoste, zambete si pupici. :**

Mari_a

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1208 : Sâmbătă, 10 August 2013, 08:15 »
Omleta japoneza!!! O pun doar asa, de divertisment, ca altfel cine are rabdarea (si indemanarea!!!) sa o prajeasca/impatureasca asa?!
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13799
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1209 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 19:54 »
Contra racelii (ca-i de sezon):



Nu este vorba de o retata de mancare ci de una naturista. O postase acum ceva timp Houda, marocana pe care am avut-o ghid in toamna. Si azi m-am hotarat sa o incerc, asa ca acum este la macerat in frigider...

Este un fel de medicament spune ea foarte eficace impotriva racelii. Este si preventiv dar are efecte foarte bune si in momentul in care te-a luat deja ...tremuratul:
- ai nevoie de miere, o lamaie si un plic de ghimbir praf (se gaseste la orice magazin naturist costa vreo 5 RON plicul de 100g). Si de un borcan cu capac de cca 700 ml
- se taie lamaia felii subtiri si se aseaza in borcan; peste se pudreaza cu ginger, nu mult ca amestecul poate deveni prea intepator
- peste se toarna miere si se amesteca bine.
- se pune capacul la borcan si amestecul se tine 2 zile la macerat in frigider
- zilnic se ia o lingurita din melanjul gelatinos astfel produs si se toarna impreuna cu apa fierbinte intr-o cana. Se amesteca bine si se bea tot continutul. Asta dimineata, in fiecare zi deci.

Marocanii astia is dati naibii cu retele naturiste, am ramas de fiecare data uimit la prezentarile lor cat de multe lucruri cunosc despre plante. Oricum in cazul acestei retete sunt trei produse care si individual sunt foarte sanatos de consumat: mierea, lamaia si ghimbirul, pe care vi-l recomand chiar si in mancaruri. Este o planta mai mult decat miraculoasa...

Daca sunteti curiosi ce-i cu ginger-ul, urmariti link-ul celor de la one.ro: http://www.one.ro/sanatate/sanatatea-ta/ceai-de-ghimbir-proprietati-digestive-si-reumatice-remarcabile-11316770


Mari_a

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1210 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 09:35 »




Cum pentru mine nu ma strofoc cu gatitul, o sa ma straduiesc sa-mi iasa un Mos frumos pentru nepotii mei!  :D
http://www.handimania.com/cooking/golden-santa-bread.html

Offline catalyn79

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1211 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 09:53 »
Astazi voi incerca
Peşte în aspic
INGREDIENTE
1.5 kg peşte proaspăt (ştiucă, şalău, păstrăv)eu voi folosi macrou
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină
1 rădăcină de pătrunjel
sare
piper boabe
30 g gelatină
1-2 lămâi
1-2 linguri oĹŁet
pătrunjel verde
PREPARARE
1. Se curăţă peştele de solzi, de branhii şi în interior, apoi se spală cu apă rece, şi se lasă la scurs.
2. Toate legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu sare. Când toate legumele sunt fierte, se trage vasul deoparte şi se condimentează supa după gust, cu sare şi zeamă de lămâie. Se adaugă puţin oţet şi câteva boabe de piper, apoi se pun bucăţile de peşte. Se trece supa pe foc şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 15-20 minute. Se încearcă cu furculiţa, să nu se fiarbă prea mult.
3. Se ia puţină supă (200 ml) şi se pune la rece, apoi se adaugă gelatina şi se lasă la înmuiat. Se scoate peştele din supă, se curăţă de aripioare şi oase şi se aranjează în forme pentru aspic, alături de câteva bucăţi de morcov tăiate rondele, felii de lămâie şi pătrunjel verde.
4. Se strecoară şi restul de supă, apoi se adaugă gelatina înmuiată, amestecându-se până când acesta se topeşte. Se toarnă peste peşte, în vasele pregătite. Se lasă la rece cel puţin 2 ore, iar când se serveşte se răstoarnă pe un platou şi se ornează după preferinţe.

Va doresc pofta buna



Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1212 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 10:27 »
Se ia o linguriță de miere, o jumătate de linguriță de cafea măcinată și 5 picături de lămâie.
Se amestecă si se intinde frumos pe față și pe gât, ocolind zona ochilor. După 10-15 minute, când oricum începe să se prelingă pe față, se indepărtează cu degetele umede, frecând usor. Dacă mierea e zaharisită, iacă-tă, avem parte si de un gomaj. La urmă se spală bine cu apă călduță si se aplică o cremă hidratantă/nutritivă.
Tenul rămâne luminos, catifelat si înmiresmat.
  :whistle:
:tomato:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline elenuca

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1213 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 11:17 »
daca tenul este unul uscat, se  adauga si un galbenus proaspat (!!!!!!!!!).

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1214 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 18:26 »
Bravo, elenuca, poate ne face Admin topic de Rețete pentru tinerețe fără bătrânețe. Din categoria, din grădină si pe față. Că doar așa se spune, să nu pui pe față/piele nimic din ce n-ai mânca :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.