Astazi voi incerca
PeĹte ĂŽn aspic
INGREDIENTE
1.5 kg peĹte proaspÄt (ĹtiucÄ, ĹalÄu, pÄstrÄv)eu voi folosi macrou
1 ceapÄ
2 morcovi
1 ĹŁelinÄ
1 rÄdÄcinÄ de pÄtrunjel
sare
piper boabe
30 g gelatinÄ
1-2 lÄmâi
1-2 linguri oĹŁet
pÄtrunjel verde
PREPARARE
1. Se curÄĹŁÄ peĹtele de solzi, de branhii Ĺi ĂŽn interior, apoi se spalÄ cu apÄ rece, Ĺi se lasÄ la scurs.
2. Toate legumele se curÄĹŁÄ, se spalÄ Ĺi se pun la fiert ĂŽn 2 litri de apÄ cu sare. Când toate legumele sunt fierte, se trage vasul deoparte Ĺi se condimenteazÄ supa dupÄ gust, cu sare Ĺi zeamÄ de lÄmâie. Se adaugÄ puĹŁin oĹŁet Ĺi câteva boabe de piper, apoi se pun bucÄĹŁile de peĹte. Se trece supa pe foc Ĺi se lasÄ sÄ fiarbÄ acoperit, la foc mic, 15-20 minute. Se ĂŽncearcÄ cu furculiĹŁa, sÄ nu se fiarbÄ prea mult.
3. Se ia puĹŁinÄ supÄ (200 ml) Ĺi se pune la rece, apoi se adaugÄ gelatina Ĺi se lasÄ la ĂŽnmuiat. Se scoate peĹtele din supÄ, se curÄĹŁÄ de aripioare Ĺi oase Ĺi se aranjeazÄ ĂŽn forme pentru aspic, alÄturi de câteva bucÄĹŁi de morcov tÄiate rondele, felii de lÄmâie Ĺi pÄtrunjel verde.
4. Se strecoarÄ Ĺi restul de supÄ, apoi se adaugÄ gelatina ĂŽnmuiatÄ, amestecându-se pânÄ când acesta se topeĹte. Se toarnÄ peste peĹte, ĂŽn vasele pregÄtite. Se lasÄ la rece cel puĹŁin 2 ore, iar când se serveĹte se rÄstoarnÄ pe un platou Ĺi se orneazÄ dupÄ preferinĹŁe.
Va doresc pofta buna