Acum la moda este sa vorbeste despre tendinte in orice domeniu si domeniul culinar nu putea sa lipseasca.
Tendintele culinare din anul 2013! Floricelele cu bacon, cidrul sau dovleacul sunt cateva dintre alimentele la moda in acest an. Din tendintele culinare ale lui 2013 fac parte ingrediente simple, precum si tehnologia moderna.PopcornulPopcornul este la moda in 2013, insa noul popcorn nu are nicio legatura cu cel traditional. In varianta moderna, floricelele trebuie aromate cu ingrediente precum berea si baconul. In acest an, popcornul este considerat regele gustarilor.
VafeleVafele (waffles) nu mai sunt doar un desert in 2013, ci si un inlocuitor al painii. Daca vrei sa prepari sandwich-uri in tendinte in acest an, poti pune intre doua vafe carne de pui sau de curcan, salata de ton, salata kale, sos de hrean etc.
CidrulCidrul este o bautura la moda in 2013. Cidrul poate fi dulce sau sec, cu sau fara acid. Facut din fructe, in special din suc de mere, cidrul poate fi servit cu preparate din peste, pui, porc sau cu alte produse din carne precum baconul sau sunca.
DovleaculUn aliment la moda in 2013 este dovleacul. Acesta are mai multe beneficii pentru sanatate, de la scaderea nivelului de colesterol pana la prevenirea cancerului. Dovleacul se consuma in multe forme. In Japonia, un fastfood propune clientilor un burger din carne de vita cu bacon si felii de dovleac
Mancare scandinavaDaca vrei sa pregatesti un meniu international anul acesta, inspira-te din bucataria Scandinaviei si vei face o masa reusita si in tendinte. Bucataria scandinava are la baza produse precum carnea de porc, rata si oaia, fructele de mare, cartofii, varza, radacinoasele, mararul si lactatele. Un sandwich simplu in stil scandinav este facut din branza si muraturi.
Incearca, de exemplu, o reteta de cartofi norvegieni. Topeste 2 lingurite de unt si soteaza 5 minute 450 gr ciuperci taiate. Amesteca intr-un castron 4 cani de piure de cartofi, 2 oua batute, 1 lingurita de sare, una de piper si 1/2 lingurita cardamom macinat. Pune intr-o tava unsa ciupercile si, deasupra lor, cartofii. Da tava la cuptor 20 de minute la 235 gr Celsius. Serveste-i cu arpagic tocat.
Meniul din iPadDaca vrei sa-ti impresionezi musafirii la masa, poti sa le prezinti meniul cu propriul iPad. Una dintre tendintele culinare in 2013 este mai multa tehnologie la masa. Un restaurant din Philadelphia a ales aceasta modalitate pentru a oferi clientilor o experienta unica, dar si din motive ecologice. In plus, un meniu prezentat pe un iPad ii face pe oameni sa se gandeasca la inovatie si creativitate.