Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340123 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #810 : Marți, 10 Aprilie 2012, 19:40 »
am inteles. la tine era reteta zilei de Paste :)
pentru reteta zilei de azi-azi ai ceva? ???
Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde.  :)

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #811 : Marți, 10 Aprilie 2012, 19:47 »
despre ce aroma este vorba, eu iau untul doar dupa continut de grasime si sare!??  ???
untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #812 : Marți, 10 Aprilie 2012, 21:38 »
Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde.  :)
asa da, draga enoriasa! :)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #813 : Miercuri, 11 Aprilie 2012, 07:56 »
untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.

multam guess, e usor de facut si pot face mai multe variante  :)

si acum cu toate ca stiu ca voi apreciati mai mult mancarea traditionala  eu ma delectez si cu produse mai nesanatoase asa ca am de gand sa incerc cat de curand sa vad si eu cum arata si ce gust au  sandvisurile  Subway   :food:

plus ca mi-a placut povestea primului francizat Subway in Romania
Acum 10 luni, Cristian Stefanescu (foto) asista la o prezentare de franciza la hotelul Marriott. Era vorba despre franciza Subway, celebrul lant american de tip fast food inca necunoscut in Romania.
Era deja patronul unui afaceri online cu jucarii pentru copii, stia obiceiurile de consum din Piata Victoriei, zona in care de altfel lucra, asa ca dupa prezentarea de la Marriott a decis sa depuna la Subway un plan de afaceri pentru a obtine franciza.

„Am mers la interviu in Bulgaria (unde exista un agent de dezvoltare Subway - n.r.). Am primit raspunsul peste 3 luni. In noiembrie, am mers la training, in SUA, timp de doua saptamani, unde am facut de toate – de la preparat sandvisuri pana la spalat toalete”, isi aminteste Stefanescu.
Franciza l-a costat 7.500 de euro, iar pentru amenajarea restaurantului din Piata Victoriei, Stefanescu a mai dat alti „100.000 – 200.000 de euro, impreuna cu banca”.
Cristian Stefanescu este primul francizat Subway din Romania. Restaurantul sau din Piata Victoriei are 150 mp, cu 42 de locuri la masa, si 10 angajati. Alte 5 persoane vor fi angajate in perioada urmatoare.
In restaurant se prepara sandvisuri, salate, tortillas, fursecuri, chipsuri, sucuri, ceaiuri si cafea. Un sandvis costa intre 8 si 9 lei, un suc intre 4 si 6 lei, iar un fursec 3,5 lei.


totul pare simplu si frumos; daca citesti povestea lui parca iti vine un gand de genul de ce sa nu deschid si eu o franciza ( si nu ma refer numai la subway, ci si la alte firme) singura difilcultate a fost cand am ajuns la partea cu  "a mai dat alti „100.000 – 200.000 de euro, impreuna cu banca”   :slap:

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #814 : Miercuri, 11 Aprilie 2012, 14:50 »
Va recomand Pina Colada, e delicioasa...

•jumatate de ananas crud sau o cutie mica de compot de ananas
•1 cana mare de lapte de migdale*
•1 nuca de cocos, suc si pulpa ori o conserva de crema de cocos- eu am gasit la lidl
•1 lg de esenta de rom
•zahar brun dupa gust
•4 cuburi de gheata (optional)
Cantitatile nu sunt exacte, ne putem abate putin de la reteta daca gustul ne ajuta. Totul se pune intr-un blender cu putere mare de macinare, adica peste 800W. Bautura va avea un aspect cremos, insa este ceva de nedescris, cu un gust tropical si deosebit de tot ceea ce ati gustat pana acum.

*Lapte de migdale (ori nuci)

•˝ cana migdale crude inmuiate peste noapte sau nu
•2 cani apa
Se pune totul in blender pana la omegenizare si se poate strecura folosing o punga speciala de strecurat lapte, sau lasa cum este. Arata ca laptele si are gust chiar mai placut. Daca doriti sa fie mai gras, adaugati mai multe nuci. Se poate pastra la frigider pentru 2 zile. Se poate adauga optional pentru gust, 1 banana, 2 curmale, miere.
Eu am facut cu nuci ca migdalele nu-mi plac, dar fiecare adapteaza in functie de gust.

Incercati, merita! :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #815 : Miercuri, 11 Aprilie 2012, 18:47 »
Eu nu ma am cu cocktail-urile, stiu sa fac doar gin tonic (de fapt, asta e si singurul care-mi place). Tot cu gin, am gustat o singura data si Millionaire. Era ceva cu frunze integi de menta si felii de portocale... Are cineva reteta?

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #816 : Miercuri, 11 Aprilie 2012, 20:09 »
M-am tot gandit daca sa fac sau nu cozonac si pan` la urma am zis ca merita, asta facut in casa nu-l pot compara cu niciunul cumparat. Mie imi place cozonacul umplut pana la refuz, ori asa nu gasesc de cumparat. Asa ca am zis: fac doi, dar buni.
Unul m-am gandit sa-l fac cu fructe uscate, am luat deja papaya, ananas deshidratat, stafide aurii si brune, caise uscate, cirese confiate si jeleuri mici colorate. Obligatoriu cu glazura alba la sfarsit.
Celalalt va avea din belsug nuca, crema finetti, rahat si stafide.
Tre` sa gasesc si ceva fain pentru masa de duminica, ceva mai special... ^-^
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #817 : Miercuri, 11 Aprilie 2012, 20:26 »
Unul m-am gandit sa-l fac cu fructe uscate, am luat deja papaya, ananas deshidratat, stafide aurii si brune, caise uscate, cirese confiate si jeleuri mici colorate. Obligatoriu cu glazura alba la sfarsit.

Asta e cozonac italian... favoritul meu!  :crazy2:

Eu o sa fac platourile de gustari si friptura la tava, in sos de vin si rozmarin, spanac si cartofi taranesti. Friptura - in doua tavi - porc si miel - ca nu toata lumea mananca miel. La cozonaci nu ma bag, acolo e specialista cumnata-mea... supa si sarmalele, maica-mea - toate sarcinile sunt stabilite deja.  ^-^

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #818 : Joi, 12 Aprilie 2012, 07:40 »
......
Tre` sa gasesc si ceva fain pentru masa de duminica, ceva mai special... ^-^

mie imi place de Paste sa mananc lucrurile traditionale pe care in alte perioade nu le am in meniu cum  ar fi oualele vopsite, drob, friptura de miel ( chiar daca nu e preferata mea parca o bucatica merge foarte bine  :D), pasca si cozonaci ( de astia nu ma bag sa fac dar imi plac cei facuti in casa  :coolsmiley: )

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #819 : Joi, 12 Aprilie 2012, 11:11 »
Asta e cozonac italian... favoritul meu!  :crazy2:

cred ca zici de panettone, nu? al meu cozonacul clasic, dupa o reteta foarte buna si probata de multe ori, fac acelasi aluat pentru ambii cozonaci, ii umplu la fel, ii coc la fel. am facut odata panettone, dar m-am chinuit peste masura. trebuiau lasati la crecut in cuptor la aburi, eu i-am uitat mai mult cu 1/2 de ora, au dat afara din vas......n-a fost un succes  :blush: plus ca-s panttone nu pot pune umplutura f multa, ori la astia clasici am mana libera. :D

mie imi place de Paste sa mananc lucrurile traditionale pe care in alte perioade nu le am in meniu cum  ar fi oualele vopsite, drob, friptura de miel ( chiar daca nu e preferata mea parca o bucatica merge foarte bine  :D), pasca si cozonaci ( de astia nu ma bag sa fac dar imi plac cei facuti in casa  :coolsmiley: )

am sa fac si cateva mancaruri traditionale, oua vopsite, drob de curcan (de miel nu-mi place), pastrama de oaie (am gasit gata marinata in Kaufland, numai buna de bagat in cuptor), racituri de curcan, niste parjoale marinate cu ceapa si maioneza....si restul vor fi din categoria "ceva special"....am tras un ochi aici si mi-a placut platoul mixt , din care rondelele de castravete cu somon am mai facut si-s f fresh, crema de branza pe andive, foarte bune...dar am sa le fac si pe celalalte, ca par bune si arata f bine acolo.
http://dana2dor.blogspot.com/2008/10/platou-mix-hors-doeuvres.html
si-am mai ochit vreo doua retete de aperitiv care s-ar preta ocaziei.
Ciorba habar n-am inca de care fac... :-\
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #820 : Joi, 12 Aprilie 2012, 11:41 »
io' care dau din an in Pasti ( ) prin bucatarie si chiar si asa mi se pare ca stau prea mult pe acolo ma intreb cum reusiti voi sa pregatiti atatea bunatati

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #821 : Joi, 12 Aprilie 2012, 13:55 »
gata, m-am apucat de treaba. voi vopsi vreo 3 - 5 cartoane de oua in culorile traditionale: rosu, galben si albastru.
p'orma, in timp ce fierb ouale, ma ocup de alte preparate traditionale: ciorba de miel, supa de miel, drob de miel, miel la cuptor, stufat de miel, carnati de miel, mititei de miel, sarmale de miel, cozonac cu miel si compot de miel :thumbup:
pentru aperitiv pregatesc icre de manciuria, oua de prepelita umplute cu capere, creier de urs in aspic pe pat de trufe si medalioane de morun trase in unt de arahide amestecate cu menta.
hai, poftiti la masa! ca doar nu ma doare deshtele 8)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #822 : Joi, 12 Aprilie 2012, 14:05 »
..... cozonac cu miel si compot de miel :thumbup:
....


incredibil   

da si retetele   :rtfm:

silviu

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #823 : Joi, 12 Aprilie 2012, 14:09 »
in noaptea de Inviere :)

luciamanta

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #824 : Joi, 12 Aprilie 2012, 14:10 »
Doamnelor si domnilor,  este vorba de un concurs gastronomic si eu nu stiu?  :D