Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339883 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #360 : Duminică, 08 Mai 2011, 11:27 »
reteta ZILEI!
sa mananc AZI, ce am preparat ieri :D
pui ... cu mult, mult marar!
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #361 : Duminică, 08 Mai 2011, 18:01 »
reteta ZILEI!
sa mananc AZI, ce am preparat ieri :D
pui ... cu mult, mult marar!

si maine ce faci daca nu mai ramane ? ;D

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #362 : Duminică, 08 Mai 2011, 18:05 »
citrice, citrice, citrice ...
pana iau culoarea puterii :D
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #363 : Duminică, 08 Mai 2011, 18:07 »
citrice, citrice, citrice ...
pana iau culoarea puterii :D

galbena?  ;D
( de la lamai sau astea nu sunt citrice!!!  :D)

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #364 : Duminică, 08 Mai 2011, 21:42 »
ei ...
fiecare cu citrica lui! :D
unii lamai ...
alti ... portocale ...
nihil sine deo

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #365 : Luni, 16 Mai 2011, 22:37 »

Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman
 
Ingrediente

    7-8 cartofi
    3-4 fire de ceapa verde.
    2-3 catei de usturoi
    o cana suc de rosii
    putin ulei
    2-3 foi de dafin
    piper boabe
    marar verde
    sare,piper

   
    Timp de preparare: sub 60 minute

   
Mod de preparare

Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape gata facuti adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii si mai dam la cuptor circa 10-15 min.pana ce sosul scade.Scoatem din cuptor si adaugam cat mai mult marar verde.

pofta buna !

Offline francesca777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 793
  • after all...tomorrow is another day..:)
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #366 : Marți, 17 Mai 2011, 11:05 »
Incercam zilele trecute sa gasesc reteta zilei perfecte, reteta care sa ne faca pe toti sa zambim seara si sa spunem :”Am avut parte de o zi minunata!”

Un fel de reteta cu lista ingredientelor  vesnic deschisa:  o cafea dulce, un dus rapid, soarele care bate in geam, aerul care te face sa simti primavara cum adie usor prin par, haina subtire de primavara, adidasi, un telefon cu o veste buna sau cu o apreciere, o privire in oglinda, o imbratisare calda, un bebelus care iti se uita cu ochi mari la tine, un catel care da din coada zglobiu sau o pisica ce miauna si vrea alintata.  Nu-i asa ca macar o data pe zi te intalnesti cu unul din acesti “factori”? ..serviti va rog...


optimus sum

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #367 : Marți, 17 Mai 2011, 11:35 »

Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman
 
Ingrediente

    7-8 cartofi
    3-4 fire de ceapa verde.
    2-3 catei de usturoi
    o cana suc de rosii
    putin ulei
    2-3 foi de dafin
    piper boabe
    marar verde
    sare,piper

   
    Timp de preparare: sub 60 minute

   
Mod de preparare

Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape gata facuti adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii si mai dam la cuptor circa 10-15 min.pana ce sosul scade.Scoatem din cuptor si adaugam cat mai mult marar verde.

pofta buna !
MMMMMM
sa stii ca merge si fara rosii si fara usturoi, dar pui smantana pe ei cand ii servesti...o bunatate...poti de asemenea sa pui si niste bacon taiat marunt amestecat cu ei , cand ii pui la cuptor ...

iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #368 : Marți, 17 Mai 2011, 20:26 »

Dar idei de mincaruri care sa se faca singure nu stiti?


optimus sum

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #369 : Marți, 17 Mai 2011, 21:12 »
paste cu peste la repezeala...
fierbi ce paste vrea muschii tai , cam 8-9 minute, apoi desfaci o conserva de ton bucati, nu fulgi de ton, si o scurgi de ulei...pastele le scurgi si pe ele , si le amesteci cat sunt firbinti cu un strop de ulei de masline sau unt sau ce vrei tu... ca sa scurgi de ulei conserva de ton , dupa ce o tai o intorci cu fundul in sus in chiuveta si o lasi acolo cat freci pastele un pic...pui tonul in paste amesteci un pic si gata mancarea...ii poti pune lamaie daca le vrei acre , poti pune menta verde daca ai , piper daca iti plac iuti , sau ce iti trece prin cap...unii pun sos de rosii altii nu , important este sa ai paste fierte si ton amestecate in farfurie ...

optimus sum

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #370 : Marți, 17 Mai 2011, 21:18 »
ciupercute la ceaun ...
iei 2 conserve de ciperci felii de Atifco...
pui tigaia pe foc cu mult ulei si versi ciupercile in ea ...pui un capac ca sare uleiul pe pereti, si prajesti 10 minute sau pana le vezi ca se maronesc un pic... vezi sa nu le arzi... cand sunt gata le pui in strecuratoarea mare sa se scurga uleiul si te pui pe mancat...calorii putine , proteine suficiente si gust inegalabil... poti pune pe ele marar verde, sau ce crezi tu ca ti se potriveste cu starea emotionala, si poti face un pic de smantana cu un graunte de usturoi pisat sa le mozolesti acolo...
pofta buna ...

iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #371 : Marți, 17 Mai 2011, 21:30 »

aaaa, da, sunt fan paste, acu am unele cu rosii si busuioc in compozitie
la alea cu ton eu mai amestec si fiisii de gogosari in otet


Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #372 : Marți, 17 Mai 2011, 21:59 »

Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman
 
Ingrediente

    7-8 cartofi
    3-4 fire de ceapa verde.
    2-3 catei de usturoi
    o cana suc de rosii
    putin ulei
    2-3 foi de dafin
    piper boabe
    marar verde
    sare,piper

   
    Timp de preparare: sub 60 minute

   
Mod de preparare

Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape gata facuti adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii si mai dam la cuptor circa 10-15 min.pana ce sosul scade.Scoatem din cuptor si adaugam cat mai mult marar verde.

pofta buna !
MMMMMM
sa stii ca merge si fara rosii si fara usturoi, dar pui smantana pe ei cand ii servesti...o bunatate...poti de asemenea sa pui si niste bacon taiat marunt amestecat cu ei , cand ii pui la cuptor ...

sau in loc de bacon ...ciuperci...
ciupercile isi lasa tot sucul peste cartofi...
e o mancare excelenta

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #373 : Miercuri, 18 Mai 2011, 16:11 »
 Piftie în coajă de ouă(ouă Faberge)


Ingrediente: pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă. În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.


Mod de preparare:

1. Se pregăteşte cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se intorc cu spărtura in jos pentru a se usca bine.

2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb.

3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.

Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor.

Decorate, le putem servit ca o gustare rece. (De Paşte pot sta pe un platou alături de ouăle roşii).
Este un aperitiv de mare efect, merită să-l încercati!

Poftă bună!

Observaţie: Ingredientele se pot schimba, până la urmă aceasta este o piftie în coajă de ouă şi poate conţine orice.









iulia17

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #374 : Duminică, 22 Mai 2011, 09:35 »

am mincat iaurt cu cereale si 2 banane.
tu?