Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339619 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Saturnianul

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #285 : Joi, 01 Iulie 2010, 00:18 »
saturnis, ai facut clatitele alea?

Nu, nici n-aveam de gind sa le fac atunci? Doar colectam informatie acum :) Clatitele ramin pentru weekend...

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #286 : Joi, 01 Iulie 2010, 20:22 »
@adria, te-am auzit ca stii sa faci un desert foarte gustos si usor, amestecand niste ingrediente, care in cuptor se aseaza ele unde trebuie si pana la urma iese o prajitura cu blat sus si jos iar la mijloc o crema foarte buna.  ne-o impartasesti si noua, te rugam?! vrem sa auzim povestea! hai, ca eu am nevoie de multa energie ca sa-l pot convinge pe antonio...  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

adria

• Vizitator
« Răspuns #287 : Joi, 01 Iulie 2010, 21:35 »
draga, ayouni, pt banderas, orice
prajitura este f simpla, precis o stie multa lume (am luat reteta dupa net), se nueste "prajitura desteapta"
INGREDIENTE:
8 oua
250 g margarina (eu folosesc rama)
225 g faina
2 linguri apa
1 l lapte caldut
2 pliculete zahar vanilat
300 g zahar
zahar pudra pt pudrat
CUM SE FACE:
margarina se topeste pe foc si apoi se raceste
albusurile se bat spuma cu mixerul (se pot bate la sfarsit)
intr-un castron, MAI INCAPATOR, se pun galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, apa si se amesteca cu mixerul
in compozitia de mai sus se adauga margarina topita si se amesteca totul cu mixerul,  dupa care se adauga faina in ploaie
dupa ce faina s-a incorporat, se adauga laptele si se aesteca
la sfarsit se adauga albusurile batute spuma
sa nu va speriati, coca arata ca o ciorba, e foarte lichida
se unge o tava cu ulei, se pudreaza cu faina si "ciorba" se toarna in tava
se introduce in cuptorul, incalzit in prealabil, pt vreo ora (depinde de cuptor)
aveti grija sa nu se arda, focul tb sa fie mic spre mediu
dupa ce o scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si, apoi, pudrati cu zahar vanilat
mie mi se pare si simpla si foarte gustoasa
sper sa va placa

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #288 : Joi, 01 Iulie 2010, 21:53 »
buuun, adria, acum te rog sa pregatesti una, cam pe la jumatatea lui august, ca am niscaiva treaba in spania.  :) ce crema catalana, ce natillas, ce turron! prajitura desteapta, desteapta pasiunea in iberici! 

adria

• Vizitator
« Răspuns #289 : Joi, 01 Iulie 2010, 21:56 »
ok, ayouni, imi spui cand si ...va fi gata
poate-i dau gata si pe iberici :D

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #290 : Joi, 01 Iulie 2010, 22:03 »
ok, ayouni, imi spui cand si ...va fi gata
poate-i dau gata si pe iberici :D

da, ai dreptate, cu romanii am terminat! m-ai facut sa rad foarte tare!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #291 : Joi, 01 Iulie 2010, 22:13 »
mult dulce pe aici, nu vi se pare?!
am o propunere, va invitam la o degustare de ... tequila! stiti voi, bautura aceea facuta din must de agave azul (adica o ruda albastra de-a doamnei aloe vera); se mai numeste si maguey sau mezcal (ultimul cuvant provine din limba nahuatl, un fel de daca de-a lor).  si stiati ca printre frunzele agavei cresc larvele unui vierme, care se si numeste gusano de maguey, vierme de maguey.  este considerat o delicatesa la ei, se consuma prajit (arata chiar bine!) sau facut pe o plita incinsa.  proteina pura! mai gasim acelasi viermisor inchis in unele sticle de tequila. 
asa ca, dupa ce am vorbit de mult dulce, de mult gusanito de maguey, sa bem un caballito de tequila sa ni se taie greata.  caballito (calut adica) se numeste paharul acela mic in care se serveste tequila.
asadar, daca viata este acra cu voi, adica va da lamai, procedati in felul urmator: puneti sare in scobitura dintre degetul mare si aratator, o lingeti frumusel, beti un sorb de tequila si apoi mancati pulpa unei felii de lamaie (lima)... si tot asa, pana se termina tequila! tequila are avantajul ca nu te doare capul a doua zi, daca te-ai ametit un pic in seara precedenta.  mie imi place margarita mult de tot, dar despre ea, altadata!
ordinea este deci asta: sare, tequila, lamaie! hai noroc! sau salud!

sau

maria171

• Vizitator
« Răspuns #292 : Vineri, 02 Iulie 2010, 10:03 »
nu am baut nicidata tequila
ce gust are? seamna acu ceva de la noi?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #293 : Vineri, 02 Iulie 2010, 13:40 »
V-am ramas datoare reteta si poza cocktail-ului Margarita ! dar ca sa nu fie tequila dupa tequila, de dragul variatiei, se trecem la un alt cockatil care mi-a placut foarte mult.

Ce avem aici ? Multe capsuni… un cos mare ! va servesc pe toti, asa proaspete, cu frisca.  Si tot vor mai ramane. Cu ele vom pregati un granizado (granite) asa cum am gustat o data la un concert de jazz in aer liber, in statele unite.  Unde am mers mai mult din intamplare, impreuna cu niste prieteni americani.  Inainte de a va da reteta, va spun ceva ce m-a impresionat foarte tare: erau cam 5.000 de persoane de toate varstele, intr-un parc foarte mare.  Toata lumea venise pregatita cu paturi (cu caciulita pe primul a), covorase, scaune pliante, umbrelute, corturi, lazi frigorifice cu mancare, etc.  o scena imensa unde s-a cantat toata ziua. M-a impresionat ordinea, curatenia, gradul de civilizatie al participantilor. Erau si chioscuri care vindeau mancare; erau si chioscuri care vindeau bauturi: apa, sucuri, bere si granite de lamaie si de capsuni.  Puneau in blender o masura de capsuni, le licuau, le strecurau si apoi adaugau gheata multa si un pic de rom alb. Se amesteca bine si se servea intr-un pahar mare rotund. Un deliciu!

si el granizado:

maria171

• Vizitator
« Răspuns #294 : Joi, 08 Iulie 2010, 15:09 »

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #295 : Joi, 08 Iulie 2010, 15:40 »
de sezon
 ;D
http://www.fishki.net/comment.php?id=72210

total de acord cu tine, partea care mi-a ajuns la suflet a fost asta:

Самые лучшие видео вы можете посмотреть тут
doamne cata frumusete, cata sensibilitate...

a propos, ce zice?!  ;)

maria171

• Vizitator
« Răspuns #296 : Joi, 08 Iulie 2010, 16:06 »
l-am intrebat pe domnul gooagle si mi-a spus ca ce ai scris tu inseamna
Cel mai bun video puteţi vedea aici
in rest, ...

maria171

• Vizitator
« Răspuns #297 : Vineri, 09 Iulie 2010, 20:37 »
Ayouni
am cumparat azi o cutie de cus cus
am facut, aproximativ, cum scrie pe cutie si a iesit bun
cu apa fiarta, sare, si ulei ( pe cutie scria unt, dar frigiderul meu nu avea)
stii tu vreo reteta mai deosebita?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #298 : Joi, 29 Iulie 2010, 10:27 »
Toc toc toc! Ce s-a intamplat pe aici intre timp? cata liniste! Tocmai m-am intors dintr-o lunga calatorie si vad ca gasesc focul din vatra stins, lampile la fel, praful asezat peste tot… si totusi cand am plecat am lasat cheia sub presul imperial de la intrare! Am fost plecata la atelierele imparatesti sa supraveghez productia de anfore caracteristice noii dinastii.  Pe drum, chiar in ziua plecarii, trasura a fost atacata de un talhar la drumul mare.  Noroc cu cativa cavaleri ratacitori care au sarit in ajutor si l-au pus pe fuga.
Asadar, deschidem larg ferestrele, aerisim, stergem praful, aprindem focul in vatra.  Pentru ca astazi vom gati ceva special: langostinos al ajillo (creveti in sos de usturoi).

Luam niste creveti mari si frumosi, le scoatem vena de pe spate (de fapt este intestin si este foarte periculos deoarece poate produce toxinfectii alimentare grave), spalam bine.
Intr-o tigaie de fonta punem ulei de masline, usturoi tocat, crevetii, un pic de suc de lamaie, cateva fire de sofran.  Lasam un minut, adaugam smantana dupa gust (sau nu).  Sare, la fel. Punem pe un platou si decoram cu frunze de busuioc sau menta sau cum va place. Insotim fie cu orez alb sau cartofi prajiti si salata. Un vin alb, foarte rece, e binevenit.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #299 : Miercuri, 06 Octombrie 2010, 11:57 »
pffff ce bine arata chestiile acelea din platou, @Ayouni  ::)

"Luam niste creveti mari si frumosi, le scoatem vena de pe spate (de fapt este intestin si este foarte periculos deoarece poate produce toxinfectii alimentare grave), spalam bine."

se pot folosi si creveti congelati, m-a zapacit fimiu sa-i fac creveti.