SUPĂ CREMĂ DE LINTE VERDE
Ingrediente
   250g linte verde
   un morcov
   două cepe
   țelină
   ulei de măsline
   un cățel de usturoi 
   foi de dafin
   sare și piper
   crutoane
Mod de preparare
1. Se spală lintea în mai multe ape și se lasă în apă circa 30 de minute.
2. Se pune la fiert, după care se adaugă foaia de dafin și legumele curățate și tăiate bucăți.
3. Se fierbe la foc potrivit, până ce lintea și legumele sunt fierte. se adaugă după gust sare și piper.
4. Se mixează în blender împreună cu usturoiul până se obține o consistență cremoasă.
5. Se servește fierbinte cu crutoane.   
Eu am pus mai mult usturoi si un mix de condimente (sumak, chimion, chimbru, ghimbir si nu mai stiu ce scria pe acolo)
Poza n-am. Credeti-ma pe cuvant ca arata cam...naspa in oala, o pasta verde-cenusiu,  dar aroma si gustul sunt...delicioase. 
