Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (163/261) > >>

luciamanta:

--- Citat din: silviu din Marți, 10 Aprilie 2012, 12:22 ---am inteles. la tine era reteta zilei de Paste :)
pentru reteta zilei de azi-azi ai ceva? ???

--- Terminare citat ---
Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde.  :)

Guesswho:

--- Citat din: almi_gabi din Marți, 10 Aprilie 2012, 14:34 ---despre ce aroma este vorba, eu iau untul doar dupa continut de grasime si sare!??  ???

--- Terminare citat ---
untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.

silviu:

--- Citat din: luciamanta din Marți, 10 Aprilie 2012, 19:40 ---Siviu, pentru azi am pregatit ciorba de spanac (eu servesc si ceapa verde la ea) si pilaf calugaresc cu salata verde.  :)

--- Terminare citat ---
asa da, draga enoriasa! :)

almi_gabi:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 10 Aprilie 2012, 19:47 ---untul aromat e facut de mine, gabi....amestec 1-2 linguri de unt cu un catel de usturoi trecut prin presa (iese mai fin) si niste patrunjel tocat ff marunt. Amestecul se pune pe paine prajita cat e inca calduta.

--- Terminare citat ---

multam guess, e usor de facut si pot face mai multe variante  :)

si acum cu toate ca stiu ca voi apreciati mai mult mancarea traditionala  eu ma delectez si cu produse mai nesanatoase asa ca am de gand sa incerc cat de curand sa vad si eu cum arata si ce gust au  sandvisurile  Subway   :food:

plus ca mi-a placut povestea primului francizat Subway in Romania
Acum 10 luni, Cristian Stefanescu (foto) asista la o prezentare de franciza la hotelul Marriott. Era vorba despre franciza Subway, celebrul lant american de tip fast food inca necunoscut in Romania.
Era deja patronul unui afaceri online cu jucarii pentru copii, stia obiceiurile de consum din Piata Victoriei, zona in care de altfel lucra, asa ca dupa prezentarea de la Marriott a decis sa depuna la Subway un plan de afaceri pentru a obtine franciza.

„Am mers la interviu in Bulgaria (unde exista un agent de dezvoltare Subway - n.r.). Am primit raspunsul peste 3 luni. In noiembrie, am mers la training, in SUA, timp de doua saptamani, unde am facut de toate – de la preparat sandvisuri pana la spalat toalete”, isi aminteste Stefanescu.
Franciza l-a costat 7.500 de euro, iar pentru amenajarea restaurantului din Piata Victoriei, Stefanescu a mai dat alti „100.000 – 200.000 de euro, impreuna cu banca”.
Cristian Stefanescu este primul francizat Subway din Romania. Restaurantul sau din Piata Victoriei are 150 mp, cu 42 de locuri la masa, si 10 angajati. Alte 5 persoane vor fi angajate in perioada urmatoare.
In restaurant se prepara sandvisuri, salate, tortillas, fursecuri, chipsuri, sucuri, ceaiuri si cafea. Un sandvis costa intre 8 si 9 lei, un suc intre 4 si 6 lei, iar un fursec 3,5 lei.

totul pare simplu si frumos; daca citesti povestea lui parca iti vine un gand de genul de ce sa nu deschid si eu o franciza ( si nu ma refer numai la subway, ci si la alte firme) singura difilcultate a fost cand am ajuns la partea cu  "a mai dat alti „100.000 – 200.000 de euro, impreuna cu banca”   :slap:

Guesswho:
Va recomand Pina Colada, e delicioasa...

•jumatate de ananas crud sau o cutie mica de compot de ananas
•1 cana mare de lapte de migdale*
•1 nuca de cocos, suc si pulpa ori o conserva de crema de cocos- eu am gasit la lidl
•1 lg de esenta de rom
•zahar brun dupa gust
•4 cuburi de gheata (optional)
Cantitatile nu sunt exacte, ne putem abate putin de la reteta daca gustul ne ajuta. Totul se pune intr-un blender cu putere mare de macinare, adica peste 800W. Bautura va avea un aspect cremos, insa este ceva de nedescris, cu un gust tropical si deosebit de tot ceea ce ati gustat pana acum.

*Lapte de migdale (ori nuci)

•˝ cana migdale crude inmuiate peste noapte sau nu
•2 cani apa
Se pune totul in blender pana la omegenizare si se poate strecura folosing o punga speciala de strecurat lapte, sau lasa cum este. Arata ca laptele si are gust chiar mai placut. Daca doriti sa fie mai gras, adaugati mai multe nuci. Se poate pastra la frigider pentru 2 zile. Se poate adauga optional pentru gust, 1 banana, 2 curmale, miere.
Eu am facut cu nuci ca migdalele nu-mi plac, dar fiecare adapteaza in functie de gust.

Incercati, merita! :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă