azi am sa fac parjoale, poate niste piure de cartofi (n-am mai facut demult) si cu multa salata. iar pentru desert am sa pregatesc niste mere umplute la cuptor, probabil pentru ultima data pana la iarna viitoare.
Reteta pentru mere: 4 mere, stafide, smochine taiate mai marunt. Merele se spala, se scoate cotorul, se taie putin partea de jos cat sa obtinem o baza stabila, se cresteaza merele la jumatate ca sa nu pocneasca in cuptor. Se umplu cu fructele uscate. Deasupra se presara putin zahar cu scortisoara, se pune o bucatica de unt si se dau la cuptor. Cam 30 min la 175 grade.
Cat se coc merele se face sosul de caramel: se caramelizeaza cateva linguri de zahar pana capata o culoare aurie, se adauga apoi 150 ml frisca lichida, se amesteca pana la omogenizare, se mai lasa sa dea cateva clocote si se pune un sfert de pachet de unt(75 gr). Se lasa la racit.
Se scot merele, decoreaza cu sosul de caramel si cu frisca batuta.
Un desert potrivit pentru zilele mai reci...cum e azi!
