Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
almi_gabi:
eh, adria acum vii si tu - cand ai vazut ca ne-am straduit sa facem o salata de varza deshidratata asezonata cu sos de iaut (lesinat de ieri) si asortata cu resturi de dulceata de ciresti amare si ciocolata rasa ! ;D
acu ' vii si tu cu colacei tai - sa stii ca nu-ti dam niminc :D
trebuia sa-ti aduci de acasa !! :D
adria:
draga gabitu, ai dreptate, trebuia sa-mi aduc de acasa
dar, eu, ca fata buna ce sunt ;), va invit la o ciorbita de pui "a la grec" facuta meserias (ma laud, nu? de fapt capsuna sa traiasca ca m-a invatat cum sa pun ouale cu smantana in ciorba) si la o fripturica de pui cu sos de rosii si cartofi
sigur, o sa spuneti, ciorba pe vremurile astea calde? dar, tineti cont ca asta a fost comanda lui fii-miu cand a plecat la mare
asa ca astazi, cand se va intoarce (sper, repede cu tot traficul greoi de la cernavoda) va fi incantat
si am mai facut si niste briose super (ca am luat o revista care mi-a dat o forma din silicon de briose doar la 5 lei, in rest am cautat si sub 15 lei n-am gasit), pufoase si mancabile
va urez sa nu va sculati de la ora 5, ca mine, ca sa prind racoarea diminetii
almi_gabi:
reteta zilei ?? ;D
adda:
Crema de zahar ars
Ingrediente:
7 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1-2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit.
Se da la cuptor la foc mediu 3040 de minute, pana se intareste. Pentru ca sa obtineti crema de zahar ars cea mai fina, vasul il puteti scufunda intr-o cratita mai mare, plina de apa, pentru ca, crema dumneavoastra sa fiarba la bain-marie.
Se serveste rece, de la frigider.
Sugestii: Daca doriti mai mult sos, puteti dubla cantitatea de zahar pusa la caramelizat. De asemenea, puteti adauga si putina esenta de rom, depinde de cum doriti.
A mea deja este la frigider si a iesit super buna...e prima data cand fac :D ;)
Pofta buna si garantat un desert racoros si foarte gustos!
almi_gabi:
--- Citat din: adda din Luni, 25 Iulie 2011, 19:46 ---Crema de zahar ars
.........
--- Terminare citat ---
.......si daca dorim si o a doua portie? :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă