Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (98/261) > >>

Ayouni:

--- Citat din: julia din Vineri, 08 Iulie 2011, 15:32 ---pe caldurile astea nu-mi mai vine sa maninc carne
oare ce sa maninc eu de acu pina in septembrie?!?!

--- Terminare citat ---

iti recomand cu multa "raceala" gazpacho, supa rece a spaniolilor, pe baza de rosii, usturoi, ulei de masline, in primul rand ...apoi poti face toate variatiunile care-ti trec prin cap, creativitatea ta este singura limita!

8-10 portii: 1kg rosii bine coapte, 400 g castraveti, 400 g ardei gras verde, 200 g ceapa, 2 catei de usturoi sau dupa gust, 200 g paine veche, 1/2 dl ulei de masline, 1/4 dl otet, sare, apa rece sau cubulete de gheata. Se pune totul in blender, se bate bine, se pune la rece in frigider si se serveste foarte rece.  Decorezi cu ce vrei tu.  Este delicioasa, la inceput nici mie nu-mi venea sa cred dar la temperaturile din Valencia, acum cativa ani de zile, mi-a prins foarte bine. la ei sa vinde si in ambalaj tetra pak, la magazine.   pun o poza in atasament si va doresc pofta buna! la rece ;)

marcutza:
Supa de rosii

Ingrediente

1 kg de rosii (sau o cutie de bulion),
1 ceapa,
1 ardei,
1 legatura patrunjel,
1 legatura marar,
fidea,
sare, piper,

Mod de preparare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, rosiile spalate, oparite cateva minute in apa fiarta, se dau prin strecuratoare. Se pun la fiert ceapa si ardeii in 2 l apa, iar dupa ce au dat in cateva clocote, se adauga si rosiile. Dupa 15 minute se adauga fideaua, sare si piper. Se fierbe inca 10-15 minute.
La sfarsit se aduga verdeata tocata marunt.

O alta varianta:
Ceapa si ardeiul se calesc in putin ulei. Se adauga sucul de rosii si se amesteca continuu sa nu se prinda. Se adauga si cei 2 litri de apa, procedand la fel ca mai sus.

Nimic mai potrivit pentru zilele calduroase sau pentru perioada postului decat o supa de rosii, usoara si hranitoare.

fortuna777:
Nimic mai potrivit pentru zilele calduroase sau pentru perioada postului decat o supa de rosii

...mancata cu crutoane :)

marcutza:
si cu crutoane, @fortuna777  :)

pofta buna !

marcutza:
Inghetata de avocado, kiwi si ananas

Ingrediente:
1 avocado
2 kiwi
zeama de la jumatate de lamaie
jumatate de conserva de ananas (fara zeama)
2 linguri de miere

Timpul de preparare este minim. Kiwi si avocado se curata, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza cu blenderul sau cu robotul de bucatarie, pana se obtine o pasta omogena. Se introduce la congelator. Daca nu va plac cristalele de gheata, puteti sa o scoateti la intervale de jumatate de ora (de vreo doua ori) si sa amestecati bine. Daca va deranjeaza semintele de la kiwi, acesta se poate mixa initial separat si apoi se poate da printr-o sita sau puteti pur si simplu sa indepartati partea cu semintele.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă