Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
janeta:
pofta buna , atunci ! este chiar gustos , sa stii .
iaca acu` si desertul :
Baigli cu mac si nuca
Ingrediente:
-1 kg faina
-100 gr. unt
-100 gr. margarina topita
-2 oua
-sare,
-20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
-un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)
Preparare:
1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.
2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.
Se coc pana sunt rumeni dasupra.
Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora
Timp Preparare: 2 h
unul dintre cele mai bune soiuri de cozonac . valabil pentru cei carora le este pe plac umplutura multa .
iulia17:
am mincat mamaliguta cu brinza si iaurt.
iulia17:
io ce mai maninc?
m-am saturat de toate, nu-mi place nimic, ma enerveaza sa gatesc, o sa mor de inanitie, ajutor!!!
optimus sum:
ia o conserva de ton si 250 grame de masline fara samburi de la supermarket... ia si un borcan de hering marinat...
taie marunt heringul, dar nu prea marunt ...il amesteci cu maslinele , pui o jumate de ceapa taiata mai mare un pic... pui si tonul acolo si niste buruieni ... apoi faci o salata de salata si rosii si in mijlocul ei torni pestele si rupi niste painica din aia prajita , nu stiu cum ii zice , de se vinde la punga cu tot felul de arome...ca sa faci tu crutoane e mai multa bataie de cap ... sa vezi ce bun este ...
pofta mare
iulia17:
multam
eu cind nu stiu ce sa maninc, maninc peste
concluzia: maninc peste foarte des
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă