Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (49/261) > >>

krissunu:
...draga  @jan1213 ....fa-ti  un  topic  cu  aceasta  istorie  a  chinezilor  si  cu  filmele  lor .   

Ayouni:
Lipiile de la restaurantul turcesc din constanta mi-au amintit de cuptorul de lipii pe care l-am vazut si fotografiat in golf.  e acolo un souq, unul dintre locurile mele favorite: o piata mare, cu multe restaurante si terase, unde se mananca foarte bine si foarte ieftin; in interior sunt tot felul de alei cu magazine si magazinase, unde gasesti un sector pentru alimente, altul cu imbracaminte, altul cu mirodenii; exista de asemenea si o piata de peste unde poti gasi orice fel de pesti, se vindeau chiar si rechini, printre altele.  Desigur, tot in piata e si o moschee. 
In pozele de mai jos veti vedea cum se coace lipia!

Ayouni:
Tot in moubarkyia souq am vazut si acest cuptor rotativ pentru pregatirea pestelui... este o banda rotativa care se misca deasupra unui pat de carbuni incinsi.  in celelalte doua poze, servirea ceaiului: la masa este adusa o sobita in miniatura cu carbuni; ceainicul cu ceai se aseaza deasupra, asa ca va fi fierbinte in permanenta; si de acolo se toarna in paharute.  Pietele sunt pline de astfel de ceainice fabricate in ... romania! Ceaiul se serveste fierbinte si dulce!

Ayouni:
O idee proaspata si crocanta pentru vara, salata TABOULEH! Este foarte usor de pregatit, ieftina, foarte gustoasa, are vitamine, saruri minerale si un numar nesemnificativ de calorii.  Incercati-o si sigur va veti aminti de mine!

2-3 manunchiuri de patrunjel, spalat, tocat fin. O rosie sau doua taiate in cubulete mici. Un catel de usturoi (optional). O ceapa mica alba tocata foarte fin.  O ceasca mica de bulghur (grau zdrobit) inmuiat in prealabil in apa fierbinte.  Se amesteca tóate ingredientele, se adauga ulei de masline, suc de lamaie si un pic de sare.
Bulghur-ul se gaseste si la supermarlket-urile de la noi; oricum, chiar daca un-l aveti nu este sfarsitul lumii, salata este tot foarte buna.  Plus ca arata chipesa pe un platou alb sau negru.  Se pot adauga si cateva frunze de menta (optional).

capsuna:
arata apetisant Ayoni!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă