Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Ayouni:
--- Citat din: pe_jumate din Duminică, 30 Mai 2010, 01:59 ---1. cea mai buna ciorbita de fasole din univers: (intrebati la ayouni)
2. cele mai sofisticate si gustoase lasagnete cu somon: (intrebati tot la ayouni)
3. friptura de vacuta inabusita cu ciupercute la cuptor: ..
.. de ce va uitati la mine? evident, intrebati la cine stie ce e aia.. adica ayouni, tot evident! :-*
--- Terminare citat ---
multumesc mult pe_jumate, meritul este numai si numai al chef-ului de la "chez ayouni"!
ypohs:
Peste pescaresc
Ingrediente:
1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare.
Mod de preparare:
Pestele curatat se taie in jumatati si apoi in bucati de 4-5 cm, care se trec usor prin faina. Uleiul se pune intr-o cratita si cind s-a infierbintat, putin se aseaza bucatile de peste. Se prajesc pe jumatate 2 min pe fiecare parte si se scot pe farfurie. In acelasi ulei se pun imediat ceapa taiata marunt, presarata cu o lingurita de sare, lasind sa se prajeasca la foc mic pina scade apa si devine lucioasa, se adauga ardei taiati in felii subtiri cu care se amesteca 2 min, apoi rosiile taiate in felii mai groase, bucatile de peste, foaia de dafin, un virf de cutit de piper si cca 100 ml apa. Se fierb acoperite timp de 20 min, ca sa se formeze sosul; acesta se va sara dupa gust.
maria171:
mmmm
ce bun trebuie sa fie
ar merge si niste vin alb
demisec
mai dragilor
eu nu stiu sa aleg carnea de vita pt friptura si nici sa fac friptura/gratar din carne de vita
aveti oarece retete ?
dar sa nu fie din alea de pe net cu copy-paste
eu friptura nu stiu sa fac, copy-paste stiu
ypohs:
este la fel de simplu
cauta muschiulet de vita (vrabioara) , daca este si proaspat atinci cel mai bine , poti sa faci un biftec tartar o minunatie , dar asta este alt basm , asa acum trecem la ale noastre pamantesti .
pentru muschiulet : taie-l cam la 1-1,5cm sa nu-l bati ca se supra , nu-i pune sare pentru ca elimina toata apa si pierzi gust , ai timp pentru sare nai tarziu , piper si cimbru , perpelestel pe gratar cam 2-3 min pe fiecate parte apoi pune pe el unt amestecat cu marar si patrunzel (nu i-mi merge zzzz-ul) .
fa si un mixt de legume si putin orez .
un deliciu . pofta mare !
maria171:
2-3 min?
pai nu e cam crud?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă