Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
capsuna:
La Sibiel ne-au fost sevite niste clatite nemaipomenite la aperitiv, umplute cu carne.
Carnea tocata se caleste cu putina ceapa, morcov, se condimenteaza, sare, piper, verdeata cine doreste. Ne-au fost servite cu smantana. Delicioase!
Ionut te rog sa ma corectezi daca papilele mele au omis vreun ingredient.
Ayouni:
MOUSSE DE MARACUYA (passion fruit)
1 cutie lapte condensat
1 cutie lapte evaporat (sau smantana)
Suc de maracuya: echivalentul unei cutii de lapte sau sucul a 6 fructe de maracuya (passion fruit)
6 g de gelatina naturala
3 albusuri batute spuma
Se bate laptele condensat impreuna cu laptele evaporat (sau smantana) si sucul de maracuya in blender si gelatina naturala dizolvata in prealabil intr-un pic de apa. Cateva minute, pana se obtine un amestec omogen. Apoi se incorporeaza la acest amestec albusul de ou batut spuma tare, cu miscari usoare si delicate. Se pune in forma si se tine in frigider pana a doua zi. Se decoreaza cu seminte de maracuya.
Se poate inlocui maracuya cu sucul de fructe care va place. Este retea facuta de mine de multe ori, uitati si pozele. Este simplu si delicios.
marcutza:
spun despre ayouni ca are o reteta de mujdei de usturori BELEA !!! ne-am lins pe degete la Cheia cu acest mujdei pregatit de ayouni.
despre capsuna revin si o rog sa-i fie mila de papilele noastre gustative care plang dupa placintele ei de la Cheia, cu mere si branza dulce si sa posteze retele lor, ale placintelor ::)
Ayouni:
@marcutza, mersi de complimente! le accept cu mare placere! ;)se freaca usturoiul cu un pic de sare, se adauga ulei treptat pana se obtine o crema alba, omogena, crescuta. la sfarsit se adauga iaurt sau sana, si se obtine un sos de usturoi super!
si fiindca laudatorii mei nu mai sunt prin preajma, sa stiti ca si crema de zahar mi-a iesit destul de bine! :)
capsuna:
Ayouni crema de zahar ars a fost superbuna !!!!!! Mie una mi-a placut ffffmult!
Iar in ceea ce priveste reteta de placinte....se fura, nu se da :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă