Supa crema de dovleac :
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, marunt tocata
1 catel de usturoi
1/2 lingurita de coriandru
1 lingurita de chimen macinat
1/2 lingurita de nucsoara
1 kg de dovleac, curatat de coaja si taiat bucati
1 cartof mare
1 litru de supa de pui/legume
125 de ml de smantana pentru gatit ( eu tin post si nu am pus smantana, dar a folosit suma de legume)
Preparare:
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie pe foc mic si soteaza ceapa doua-trei minute, pana cand se inmoaie si devine translucida. Adauga si catelul de usturoi si condimentele: coriandrul, chimenul si nucsoara si amesteca.
Dupa inca un minut, adauga si dovleacul, curatat si taiat cubulete, si cartoful, tot cubulete. Toarna si supa de pui (sau de legume) si lasa ingredientele sa fiarba la foc mic, pentru o jumatate de ora. Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, stinge focul si lasa supa sa se raceasca putin.
Pune supa intr-un blender si mixeaz-o (daca nu ai un blender prea mare, fa aceasa operatiune treptat, adica imparte compozitia totala in doua-trei parti).
Toarna supa inapoi in cratita, da drumul la foc si incorporeaza si smantanta lichida. Amesteca usor si asezoneaza supa crema de dovleac cu sare, piper si nucsoara (daca iti place aroma acesteia).
Va sugerez sa incercati, pe langa faptul ca este sanatoasa, de sezon este si foarte gustoasa.