Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (256/261) > >>

silviu:
Oda sarmalei

“Sarmaua, de pildă, e o măncare turcească. Dar aşa cum o face turcul, s-o mănânce el. Nu văd de ce ne-am simţi noi obligaţi tocătura de berbec cu orez şi stafide (asta e sarmaua la origine), foi de viţa, spanac sau ştevie. (…)Preparaţia începe prin opărirea foilor de varză proaspătă cu borş. Sarmalele se fac numai cu vârful foilor. Tocătura se face din carne de bou (când vom alunga oare vaca din bucătărie?) de la coadă şi carne de porc grasă. Se taie carnea în bucăţi mici şi se trece o dată prin maşină. Se trece apoi a doua oară prin maşina şi se adaugă: un miez de pâine muiat în lapte, sare, piper, puţină ceapă tăiată foarte mărunt şi prăjită în unt, puţină verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel şi mărar) şi două ouă bine bătute. Cu această compoziţie se învelesc (termen consacrat) sarmalele, care nu trebuie să depăşească în dimensiune o nucă de mărime mijlocie.

ŤCum s-ar defini sarmaua?
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc şi vacă, simfonia tocăturii,
imn de laudă mâncării, înălţat în cerul gurii.
Pastorel Teodoreanu



silviu:
Saramură cu crap din Dunăre, un deliciu culinar, uşor de preparat

“Povestea asta minunată o ştiu de la nea Tudor Gologanu, un pescar priceput şi tare hâtru, căruia îi datorez mult din experienţa mea culinară, vis- a- vis de gătitul sănătos al peştelui din apele Dunării. Sper să vă placă şi vouă şi să nu rataţi ocazia de a o încerca”.

silviu:
Cea mai bună rețetă de zacuscă de toamnă. Ingredientele secrete
Zacusca este un adevărat deliciu. Iată o rețetă fabuloasă a chef-ului Adi Hădean. Foile de dafin şi linguriţa de zahăr sunt trucurile neştiute.

vai, ce trucuri! in curand zacusca de vinete cu marele ingredient secret: vanata.

wonderland:
Mâncare de pere

Ingrediente: 1 kg de pere, 5 lingurițe de zahăr, 1 lingură de unt, 1 linguriță de făină, 1/2 pahar de vin roșu
Mod de preparare: Se curăță perele, se spală și se taie jumătăți, se scobesc de sâmburi și se rumenesc în unt pe ambele părți. Se pot rumeni și în cuptor, deoarece ies mai bune. Când s-au rumenit se toarnă peste ele zahărul ars, stins cu 2 linguri de apă. Se adaugă vinul, făina și se lasă la foc mic să fiarbă. Când au scăzut se servesc.

Asta e rețeta din cartea de bucate a lui Didi Balmez. Eu am avut niste pere cam răpănoase, așa că le-am tăiat felii, nu jumătăți. Dacă perele sunt dulci se poate pune mai puțin zahăr. Am renunțat la făină și am adăugat scorțișoară.
Mmmm, de lins degetele.... :smitten:
Poftă bună!

wonderland:
In special pentru cei care au fost la Cooking Camp, desi cred ca si-au revenit intre timp  :giggle: :kissing: o retea pentru imunitate si imbunatatirea digestiei. Cica ar fi si de slabit, dar eu is satula de mituri :)

http://lataifas.ro/retete-naturiste/57965/hrean-cu-lamaie-si-miere-o-reteta-care-subtiaza-talia-si-creste-imunitatea/


Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă