Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
silviu:
Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay
Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici.
Mari_a:
Chanterelles sau... galbiori, cum le zice pe la noi (amintire din Apuseni! ::) )
http://www.culinar.ro/retete/ingrediente/galbiori/
MAC:
Un dulce rapid.De pe vremea bunicii....
Ingrediente:
-5oua
-5linguri zahar
-5linguri gris
-1litru lapte+3pliculete zahar vanilat(se mai poate adauga zahar,dupa gust)-se incalzeste
Albusurile se bat spuma,se adauga pe rand zaharul,galbenusurile si grisul.Toate ingredientele se bat cu telul.
Compozitia se toarna intr-un vas(diam~20cm)uns cu margarina si se da la cuptor.Cand este gata,se scoate
din cuptor si se toarna peste laptele indulcit.Se mai da cinci minute la cuptor.
Se serveste rece. :)
wonderland:
Daaaaaaaa, Mari_a, galbiorii sunt la loc de cinste in amintirile din Apuseni. Stiu io pe cineva ;) care sigur nu-i poate uita.
Eu i-am descoperit cu aceasta ocazie si n-o sa ratez ocazia sa repet experienta gustativa. Dar, cu mai putina sare decat cei din Apuseni.::)
Si, on topic, o reteta buna de vreme rece, desi eu mananc si vara:
Hrisca cu lapte si multa scortisoara.
Se gateste precum orezul cu lapte. Adica, spălăm bine hrişca şi o punem la fiert în cantitate dublă de apă. Separat se fierbe laptele cu zahar si scortisoara (eu nu pun, dar cine e amator, poate adauga si cardamom si fenicul). Se mai fierb impreuna vreo 5 minute si gata.
Pofta mare!
Nu ma pot abtine, pun un link si info hrisca - aliment-medicament, antidepresiv, antidiabetic si fara gluten
http://www.doctor.info.ro/hrisca,_aliment_si_medicament.html
Onix:
Dovleac copt
2 kg dovleac
2 linguri ulei de măsline
1/4 lingură sare de mare
2 linguri zahăr brun
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
Portii: 4
Încălzim cuptorul la 220 grade C. Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii în de aprox. 2 cm grosime. Punem feliile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Stropim cu ulei de măsline dovleacul pe ambele părți. Condimentăm cu sare, scorțișoară, cuișoare, nucșoară și zahăr brun. Se dă la cuptor pentru 30-40 minte sau până s-a rumenit bine deasupra. Este foarte bun atât cald cât și rece.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă