Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Nicoleta Bucuresti:
--- Citat din: Guesswho din Joi, 15 Noiembrie 2012, 11:15 ---Mi-e pofta de ceva bun.....ca asta
--- Terminare citat ---
Mi-ai facut pofta si mie !
e tort glace ?
Guesswho:
--- Citat din: silviu din Joi, 15 Noiembrie 2012, 11:24 ---moamaaaa.... seamana cu un profiterol.
--- Terminare citat ---
seamana, da` io zic ca-i mai bun ::)
am devorat 2 portii, una nu mi-a fost de ajuns :blush:
maine trag dublu la sala si gata. am rezolvat problema ;D
--- Citat din: Nicoleta Bucuresti din Joi, 15 Noiembrie 2012, 13:47 ---Mi-ai facut pofta si mie !
e tort glace ?
--- Terminare citat ---
blatul e din ciocolata si multa nuca, copt la cuptor. stropit cu glazura de ciocolata, deasupra se pune inghetata, frisca din belsug, topping de cicolata si nuci/alune, putina dulceata de capsuni si.....gata de savurat!
Guesswho:
A venit toamna si ce poate fi mai bun decat un desert cu vin?
O reteta delicioasa cu vin care arata imbietor si miroase a toamna.
reteta aici http://www.edithskitchen.ro/2010/11/pere-fierte-in-vin.html
Am pregatit-o aseara, v-o recomand. E deosebita!
almi_gabi:
Vinul fiert e ca fotbalul: toata lumea se pricepe la prepare, tuturor le place si, pe oricine intrebi, iti spune fara sa stea pe ganduri de ce ingrediente ai nevoie pentru o bautura perfecta. Cate case, atatea retete senzationale - am putea spune.
Exista multe moduri de preparare a vinului fiert.
Ingredientele principale sunt, in general, aceleasi, insa micile deosebiri fac diferenta remarcabila!
Am gasit aceasta reteta de vin fiert care mi s-a parut mai deosebita! 8)
Vin fiert Gluhwein
Cel mai cunoscut vin fiert se numeste Gluhwein, o reteta austriaca ridicata in slavi de cunoscatori. Iata ingreientele pentru un vin fiert Gluhwein ca la... el acasa: o sticla de vin rosu sec, o lamaie, doua betisoare de scortisoara, 3 cuisoare, 3 linguri de zahar, un pic de cardamon (sau ghimbir).
Vinul se pune la incalzit (atentie, nu la fiert!). Lamaia se taie felii si se arunca in vin. Urmeaza scortisoara, cuisoarele, zaharul si cardamonul, dupa gust. Vinul se tine pe foc inca aproximativ 5 minute (inca o data: fara sa fiarba! ), dupa care - cel mai important - se lasa totul cam o ora, ca aromele sa se intrepatrunda. Inainte de a-l turna in pahare, vinul fiert se reincalzeste, amestecand usor componentele.
:)
Caroline:
Ce idee faina... vin cu fular la gat! :D Cred ca merge cu meniul meu... azi am avut chef de o farfurie foarte colorata:
Peste pane cu susan, pireu de cartofi, varza de Bruxelles nature si sos de visine
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă