Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (228/261) > >>

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Duminică, 21 Octombrie 2012, 11:30 ---lectura nu stiu cat de delicioasa e, dar pestele gatit dupa reteta asta este!
cantitatile intr-o reteta sunt orientative, dar fiecare le adapteaza dupa propriul gust.

--- Terminare citat ---

Subscriu! Insa eu intotdeauna simplific reteta... de exemplu, nu pun pestele la marinat inainte si, dupa ce am tocat/pregatit toate ingredientele de mai sus, le pun pe toate odata la cuptor. Iese exact ca in fotografie si e superbun.

Guesswho:
Silviu, discutam de linguri de vermut, nu de sticle  ;)
oricum, mie nu-mi place taria, singurele bauturi alcoolizate pe care le gust sunt vermutul, visinata (foarte slaba), uneori vinul rosu si sampania  ^-^

--- Citat din: Caroline din Duminică, 21 Octombrie 2012, 18:46 ---Subscriu! Insa eu intotdeauna simplific reteta... de exemplu, nu pun pestele la marinat inainte si, dupa ce am tocat/pregatit toate ingredientele de mai sus, le pun pe toate odata la cuptor. Iese exact ca in fotografie si e superbun.

--- Terminare citat ---
io n-am incercat fara sa marinez pestele, dar daca spui ca iese bine am sa fac o data de proba. scurtez timpul de preparare cu ocazia asta.
multumesc pentru idee  :)

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Duminică, 21 Octombrie 2012, 19:00 ---io n-am incercat fara sa marinez pestele, dar daca spui ca iese bine am sa fac o data de proba. scurtez timpul de preparare cu ocazia asta.
multumesc pentru idee  :)

--- Terminare citat ---

Cu placere! Apropos, nici nu decongelez pestele inainte... cat se decongeleaza in cuptor, se fac legumele mai bine.  ;)

Guesswho:
Pentru seara asta am votat amandoi sa pregatim peste crocant la cuptor cu garnitura de orez mexican.....bun, bun!

Reteta aici: http://www.edithskitchen.ro/2008/07/peste-in-crusta-de-chips.html

Guesswho:
I-am promis piticului ceva bun, bun maine asa ca astazi mi-am cumparat cele necesare pentru aceasta prajitura

mouse cu trei feluri de ciocolata
Postez reteta poate va e de folos.

Ingrediente:

-600 ml lapte
-3 ouă medii
-3 albuşuri
-100 gr zahăr
-10 g de amidon de porumb
-1 şi 1/2 plicuri gelatina
- cateva linguri de apa
-300 g de frisca
-200 ml smantana
-150 gr de ciocolata alba
-150 gr de ciocolata cu lapte
-150 g de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, ultimele se bat cu zaharul, se adauga amidonul. Separat, aduceti laptele la temperatura de fierbere, dati vasul deoparte de pe foc si turnati amestecul de galbenusuri, repuneti vasul pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia. Gelatina se dizolva in cateva linguri de apa si se adauga la compozitia de galbenusuri cand e calduta. Se lasa sa se raceasca.
Topiti cele 3 feluri de ciocolata la microunde. Crema de mai sus se imparte in 3 parti egale. Se pune in fiecare vas cate un fel de ciocolata topita.
Se bat spuma cele 6 albusuri cu 3 linguri de zahar ca la bezele, se imparte compozitia in 3 si se pune peste amestecul cu ciocolata. La fel se procedeaza si cu frisca si smantana.
Pregatiti o forma de tort cu inel detasabil, turnati primul strat si dati la congelator pentru o ora. Cand s-a intarit, adaugati al doilea strat. La fel procedati si cu ultimul.
Pentru decor puteti folosi sirop de caramel, fulgi de ciocolata, bomboane mici de ciocolata.
E o prajitura delicioasa, foarte fina si nu pica greu daca serviti o portie dubla.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă