Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (227/261) > >>

steliana:

--- Citat din: deli_a din Joi, 18 Octombrie 2012, 15:05 ---Asta da, reteta !  ma cam lupt cu ea de-o vreme, inca nu-mi prea iese.... da' insistam, nu ??!!  :angel:

--- Terminare citat ---

daca faci mamaliga ... ai invatat!  ;)

Guesswho:
Ce ziceti azi de un peste la cuptor? Suna bine, nu?  "Pescuiti" de la supermarket niste peste (merge bine crapul romanesc, somonul, codul) si puneti-va pe treaba.



Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri de peste de 300 de grame; 400 g rosii; 4 ardei iuti (optional) ; sucul de la 2 lamai; 2 legaturi de patrunjel, tocate; 12 linguri ulei de masline; 2 cepe; 4 catei de usturoi; 4 tulpini de telina; 80 ml vin alb; 2 linguri vermut alb; 4 linguri cu pesmet; 1 lingurita cimbru verde, tocat; 8-10 frunze busuioc verde; 1 lingurita cu zahar tos; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Curatati si tocati frunzele de patrunjel. Taiati fasii frunzele de busuioc. Tocati frunzele de cimbru. Stoarceti lamaile, curatati ardeiul iute si tocati-l cuburi mici. Tocati marunt tulpinile de telina. Zdrobiti usturoiul si tocati ceapa. Decojiti rosiile si tocati-le marunt. Puneti-va la indemana uleiul, vinul, vermutul, sarea, piperul, pesmetul, spalati pestele, si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare peste la cuptor: Puneti jumatate din patrunjelul tocat in sucul de lamaie. Adaugati 4 linguri de ulei, ardeiul iute tocat si amestecati pentru omogenizare.
Puneti apoi pestele intr-un vas mare, condimentati pe ambele parti cu sare si piper, dupa care adaugati peste bucatile de peste, cu o lingura, sosul preparat mai inainte.
Dupa ce ati asezat in vas toate bucatile de peste, turnati tot sosul ramas in vas si lasati pestele la marinat 1 ora.

Dupa ce pestele a stat la marinat timp de o ora, puneti intr-o tigaie 4 linguri de ulei si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se rumeneasca pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati si tulpinile de telina tocate si rumeniti-le impreuna cu ceapa inca 1 minut.

Condimentati cu un praf de sare si de piper, dupa care adaugati zaharul, vinul alb, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic, cu un capac deasupra.

Dupa ce a fiert 5 minute, adaugati cimbrul si patrunjelul ramas, amestecati pentru omogenizare si stingeti focul.

Intr-o tava, adaugati 2 linguri de ulei, turnati jumatate din pulpa de rosii si jumatate din legumele rumenite in tigaie. Asezati si bucatile de peste in tava, dupa care turnati deasupra pestelui marinata. Turnati in tava restul de pulpa de rosii, legumele rumenite in tigaie si presarati pe deasupra pesmetul.

Peste busuioc puneti 2 linguri de ulei si vermutul, amestecati si adaugati-l, cu o lingura, pe fiecare bucata de peste. Dupa ce ati adaugat toate ingredientele, introduceti tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade si lasati pestele in cuptor cca. 45 de minute.

Dupa ce a stat la cuptor 45 de minute, scoateti-l, lasati-l sa se racoreasca 10 minute, puneti pestele in farfurii si il puteti servi cu garnitura de cartofi natur.

E delicios, merita sa-l incercati.  :)

Matei:
racita racita dar asta n-o impiedica sa faca nebunii prin bucatarie.  arata si suna delicioasa.  am citit-o pe toata, n-a ramas nici macar o firimitura. saru' mana pentru masa! :)
ce nu inteleg eu la retetele astea, e atunci cand ti se spune sa spui 2 linguri de ulei, de ce 2 si nu 3? 2 lamai, de ce doua si nu una? neaparat o ceasca de zahar, sau 3 linguri de faina, 50 grame mustar... si tot asa.  stiinta exacta si bucataria asta!  :)

Guesswho:

--- Citat din: Matei din Sâmbătă, 20 Octombrie 2012, 21:09 ---racita racita dar asta n-o impiedica sa faca nebunii prin bucatarie.  arata si suna delicioasa.  am citit-o pe toata, n-a ramas nici macar o firimitura. saru' mana pentru masa! :)
ce nu inteleg eu la retetele astea, e atunci cand ti se spune sa spui 2 linguri de ulei, de ce 2 si nu 3? 2 lamai, de ce doua si nu una? neaparat o ceasca de zahar, sau 3 linguri de faina, 50 grame mustar... si tot asa.  stiinta exacta si bucataria asta!  :)

--- Terminare citat ---
lectura nu stiu cat de delicioasa e, dar pestele gatit dupa reteta asta este!
cantitatile intr-o reteta sunt orientative, dar fiecare le adapteaza dupa propriul gust. eu nu am pus ardei iute pt ca nu ne place, insa am dublat cantitatea de vermut  :D . in functie de preferinte, mai adaugi sau mai scoti din ingrediente. eu cred ca-n bucatarie nu e nimic batut in cuie, nu se intampla nimic daca pui o lingurita de ulei in plus sau daca sari peste mustar.....important e ca produsul final sa iti satisfaca gusturile.

silviu:

--- Citat din: Guesswho din Duminică, 21 Octombrie 2012, 11:30 --- eu nu am pus ardei iute pt ca nu ne place, insa am dublat cantitatea de vermut  :D .
--- Terminare citat ---
^-^

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă