Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Guesswho:
Azi am pregatit o prajitura cu mango
Aveti nevoie de:1 pachet de 500 g de aluat foietaj , 30 g unt, 1 lingurita de zahar.
Pentru umplutura aveti nevoie de: 250 g crema de mascarpone, 250 g de frisca, 4 linguri de zahar, esenta de vanilie , 2 mango coapte, zahar vanilat pentru ornat.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Taiati aluatul in dreptunghiuri de 12 pe 6 cm. Dintr-o foaie de aluat ies 15 portii. Topiti untul cu zaharul in cuptorul cu microunde si ungeti aluatul taiat. Introduceti la cuptor pentru aprox.12 minute, pana cand aluatul creste frumos si se rumeneste usor. Se scot dreptunghiurile din cuptor si se lasa la racit.
Acum bateti frisca cu foarte putin (1 lingura) zahar. Separat, se amesteca crema de branza cu zaharul, la mixer. Se adauga esenta de vanilie, frisca batuta si se continua amestecarea pana cand obtineti o crema densa, bine omogenizata. Taiati orizontal, la jumatate, dreptunghiurile de foietaj, acoperiti baza cu crema pusa din cornet zimtat cu orificiul mai mare, adaugati felii de mango asezate transversal si acoperiti cu cealalta jumatate. Pudrati cu zahar vanilat si dati cateva minute la rece (ale noastre n-au mai apucat sa stea la rece :D ).
Matei:
bine ai revenit, guesswho! deci a reinceput tortura vizuala... >:(
poza respectiva este fotografia produsului pregatit de tine?! :applause:
Matei:
hei guess, checul tiramisu ne-a iesit foarte bine, fiica-mea a fost incantata!
imi place cum arata prajitura cu mango dar asta mi se pare chiar complicata. las' ca ne faci tu, poate la un moment dat! ;)
Guesswho:
--- Citat din: Matei din Marți, 28 August 2012, 15:49 ---bine ai revenit, guesswho! deci a reinceput tortura vizuala... >:(
--- Terminare citat ---
bine te-am regasit, Matei :)
--- Citat din: Matei din Marți, 28 August 2012, 15:56 ---hei guess, checul tiramisu ne-a iesit foarte bine, fiica-mea a fost incantata!
imi place cum arata prajitura cu mango dar asta mi se pare chiar complicata. las' ca ne faci tu, poate la un moment dat! ;)
--- Terminare citat ---
ma bucur ca v-a iesit tiramisu, eu recomand retete incercate de mine care stiu ca-s gustoase si usor de facut.
sa stii ca nu-i nimic complicat nici acum, daca respecti instructiunile din reteta iese garantat. in max 30 de minute e gata.
io v-as invita si acum ca tot am prajitura facuta, dar daca sunteti asa departe.... :)
Guesswho:
Aveam in frigider un ciolan afumat si m-am gandit sa-l folosesc intr-o ciorba cu fasole. reteta aici
http://gabrielacara.blogspot.ro/2008/10/ciorba-de-fasole-boabe-cu-ciolan-afumat.html
pentru diseara am sa fac paste cu sos carbonara, doar ca in loc de sunca voi pune creveti decorticati. sunt delicioase.
la desert, fructe :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă