Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (203/261) > >>

Matei:

--- Citat din: Guesswho din Duminică, 12 August 2012, 11:47 ---Matei, iti recomand checul, e delicios si usor de facut, in 30 de minute deja ai terminat cu el (ma refer la preparare). asta e varianta de tiramisu pt single  ;D, mai stiam o reteta de tiramisu, dar iese o cantitate mai mare si....cine sa se sacrifice sa-l manance?
Retetele astea in imagini au un mare plus, zic io: ii pot determina si pe cei care nu au inclinatii spre arta culinara sa incerce, macar odata, sa vada cum e. cand ai toti pasii descrisi (si ilustrati in foto) e greu sa gresesti. va doresc bafta la gatit!
wow! locatia arata super  O0 , dar pt mine e cam departe  ;D . io caut alte variante  ;), mai aproape sau ii chem sa livreze acasa cand n-am timp/chef de stat in bucatarie. iar asta se intampla frecvent in anotimpul rece.

--- Terminare citat ---

lasand gluma la o parte, guess, pot sa-ti spun ca fac tot posibilul sa fac echipa cu fiica-mea si sa ne jucam mai mult sau mai putin de-a gatitul.  cand era mai mica ii placea enorm sa se joace cu aluatul si faina.  vreau sa o ajut din toate puterile sa invete orice ii va putea fi de folos mai tarziu in viata. faptul ca sunt un tata mai batran are anumite avantaje, stiu ca experienta mea de viata o  va ajuta si pe ea.  vreau sa stie un pic din toate, sa se loveasca un pic si de dificultati, sa invete ca nu totul este roz pe lumea asta. pentru binele ei, nu vreau sa ajunga un copil rasfatat care sa creada ca totul i se cuvine si sa ajunga la un moment dat sa se nenoroceasca pe ea sau pe altcineva din cauza unor capricii de copil rasfatat. pe cat posibil o voi ajuta sa deosebeasca dragostea adevarata de un moft sau capriciu de moment. e mai dificil dar nu imposibil.  inainte de scoala, noi parintii ne educam copiii pentru viata.

Doina:
Ce arome, cita pricepere ! Nu-i de stat aici...La mine s-a produs micul dejun. Doar fructe. Un singur tip...Da,da, s-astepte ! Am pus in farfurie tot ce-am gasit pe-aici !  :2funny:
Brunch, ca lunch n-am, o omleta (vorba vine !) - un ou, unul singur, ametit in apa fiarta, dar in tigaie ca sa mai semene a ce-am spus....Five o'clock, niste seminte de dovleac inmuiate estetic in apa plata, iar dinner...iaurt cu fulgi (in zilele festive, nu oricind) sau piine prajita cu miere (putina) !!! Sau sfecla-chioara fiarta !
 Ei, cum vi se pare ?! Nu-i asa ca va simtiti in al noualea cer ca puteti minca orice ?!!!  :applause:

Guesswho:
Steliana, tot cereai tu o reteta de post  :giggle: , ei bine, azi am facut o supa-crema de legume si, pana la un punct, poate fi de post. Dupa punctul cand se imbunatateste cu smantana si barnza cu mucegai (asta de moft!) nu mai e de post.
Reteta e simpla: am fiert o ceapa mica, cateva buchete de broccoli, cateva de conopida si un morcov, sare, piper. Inainte sa opresc focul am adaugat un catel de usturoi mic pisat. Am pus totul in blender, am adaugat smantana si putin marar, doar in farfuria mea branza cu mucegai ca fii-meu s-a strambat. Eu nu-s mare iubitoare de legume (ma refer la cele de mai sus), imi plac mai ales in combinatie cu carnea, dar de data asta sa stii ca rezultatul a fost peste asteptari. A mancat si fii-meu si eu as fi bagat mana in foc ca nici n-o sa guste. Merita incercata!

steliana:
multumesc, guess. mi-ai auzit gandul, pentru ca si eu tot asta voiam, dar cu ceva mai multe rosii, busuioc - imi place foarte mult - telina radacina si frunze ... crutoane. am renuntat pentru ca atunci cand am ajuns in piata m-am delectat cu cinci feluri de masline; am depasit ratia de soldat consemnat, m-au furat gandurile, si nu puteam sa transmit supei energia ... si oricum prefer hrana vie  ;) mai ales ca imi place mult sa mananc din mana cu degetele trinitatii  :)

Guesswho:
cu drag, Steliana.  :)
gateam, mi-a zburat gandul catre tine si mi-am propus sa scriu reteta de supa pe forum, cu dedicatie.
e foarte bine ca te orientezi acum catre hrana vie, e din belsug acum.
uite o reteta de supa cu rosii crude, poate te tenteaza... ;)
http://ligiapop.com/2010/07/08/supa-de-rosii-fara-foc-un-adevarat-deliciu/

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă