Caroline, sportul este foarte important in mentinerea greutatii dupa o cura de slabire. Si evident ca slabesti mult mai usor facand sport. Eu cred ca am reusit in 2 saptamani (am inceput imediat dupa ce am venit de la Gyula) sa dau jos in jur de 7-8 kg si am ajuns si intr-o forma fizica destul de buna.
De regula nu tin o anumita dieta si nu am fost niciodata la un nutritionist. Simt si imi dau seama ce trebuie sa mananc; cand zic stop, renunt in ordine la: bere, paine, grasimi, dulciuri, cartofi, mancare prajita, preparate din porumb etc, etc. Dupa 3-4 saptamani efectiv nu mai pot manca decat pui, peste, eventual porc dar rar si doar la gratar, legume si fructe. Si putin, foarte putin. Deja sunt la faza asta, de exemplu ieri am mancat doar niste legume fierte si un pic de piept de pui si asta pe la 16.00 cand m-am intors la hotel. Seara am luat niste legume gratinate, mai mult de teama ca o sa mi se faca foame, nu ca imi si era. Dar fac sport. In fiecare zi. Nu mult, doar atata cat sa simt ca muschii s-au incalzit si s-au solicitat.
Ieri am plecat la Geoagiu, (am sa povestesc pe alt topic si am sa postez si fotografii) si am inotat si sambata si duminica, cate 30-40 bazine. Si asta lejer, fara sa fortez. Acum 2 saptamani eram aproape varza la capitolul rezistenta. Am norocul ca probabil facand sport, mi-a ramas dupa atatia ani, o structura musculara capabila sa se refaca imediat, prin reluarea antrenamentelor. Si nu am nevoie de mult timp pana sunt din nou apt. Doar ca intinderile pe care le fac in ultima vreme, ma fac sa ma uit mai atent in buletin. Le iau eu treptat si cu greutatile si cu intensitatea exercitiilor, dar degeaba, ba ma doare o incheietura, ba mi se blocheaza cate un muschi 2-3 zile...
Cu fumatul nu pot sa-ti spun, m-am lasat pe vremea cand inca stateam pe 70 kg. Si nu m-am ingrasat atunci ci dupa vreo 5-6 ani si asta pt ca mi-am schimbat complet regimul alimentar si de viata. Deschisesem un fast food si eram tot cu botul bagat in hamburgeri si pommes frittes. Era logic sa ma ingras, numai ca nu am stiut pana unde (hal) pot ajunge. Primul semnal a fost prin 2002 cand ajunsesem la 108 kg. Dupa 6 luni aveam 78, atunci mancasem disociat si jucam in fiecare zi sau fotbal sau baschet sau volei. Si duminica mergeam la sala. N-am baut un gram de alcool 6 luni (mare pierdere!

). M-am mentinut vreo 2-3 ani, dupa care iar m-am ingrasat. Si de atunci sunt armonica: ma ingras - slabesc-ma ingras-slabesc. Cum este mai rau, stiu dar asta a fost. Acum sunt foarte decis sa urmez cura asta de slabire si incerc cat pot de mult sa ma tin de sport. Oricum anul acesta sunt programate vreo 4-5 urcari pe munte, ori si pt astea trebuie sa continui antrenamentele. Si revin la tigara: am vazut oameni care s-au lasat si n-au luat 1 kg in greutate, am vazut altii care s-au lasat si in cateva luni erau de nerecunoscut. Depinde de organism, nu ma pricep la metabolisme, dar banuiesc ca lipsa de nicotina produce destul de multe tulburari in organism. Dupa ce l-ai obisnuit cu asa ceva.
Cred ca fiecare om este capabil de autocontrolul greutatii. Daca ajungi sa te cunosti, cam stii ce trebuie sa faci. Doar sa vrei si sa ai ambitie.