Arhiva > Arhiva

Spiritualitate

<< < (36/45) > >>

luciamanta:
Odată, un samurai grosolan şi aspru se duse la un biet călugăr:
- Frate, îi zise, învaţă-mă ce sunt raiul şi iadul!
Călugărul nostru ridică privirile, cântărindu-l pe puternicul războinic şi îi răspunse cu un negrăit dispreţ:
- Să te învăţ eu, pe tine, ce sunt raiul şi iadul? Ba n-am ce să te învăţ. Eşti murdar şi miroşi urât, briciul tău trebuie să se fi ruginit. Nu faci cinste castei samurailor, eşti o lichea. Pleacă din calea mea, pentru că nu te pot vedea în ochi!
Samuraiul se înfurie. Începu să tremure, să se înroşească de mânie, nereuşind să-şi recapete graiul. Înşfacă sabia şi o ridică în aer, gata gata să-l omoare pe călugăr.
- Iată, acesta este iadul, murmură călugărul nostru.
Samuraiul era uimit. Câtă compasiune, câtă resemnare în omuleţul acesta, care era gata să-şi dea viaţa pentru a-i oferi această învăţătură, pentru a-i arăta ce este iadul! Încetişor, el lăsă în jos sabia, plin de recunoştinţă şi pace.
- Iar acesta este raiul, murmură iar călugărul.

monica.deaconeasa:

Micul suflet și sufletul prietenos
Posted by Razvan on 02/01/2013 in Articole
  -  Poți să alegi să fii orice Parte din Dumnezeu dorești, i-am spus Eu, Micului Suflet.

- Tu ești Divinitatea Absolută care se trăiește pe Ea Insăși ca experiență. Ce Aspect al Divinității dorești să trăiești acum, ca experiența de a fi Tu?

- Vrei să spui că am posibilitatea de alegere?, a întrebat Micul Suflet.

Și Eu am răspuns:

- Da. Poți alege să trăiești ca experiență în tine, ca tine și prin tine, orice Aspect al Divinității.

- Bine, a spus Micul Suflet, atunci aleg Iertarea. Vreau să trăiesc experiența Sinelui meu ca acel Aspect al lui Dumnezeu numit Iertare Totală.

Ei bine, după cum îți poți închipui, aceasta a creat o situație specială.

Nu exista nimeni pe care să-l ierți. Tot ceea ce am creat Eu este Perfecțiune și Dragoste.

- Nimeni pe care să-l ierți?, a întrebat Micul Suflet, parcă nevenindu-i să creadă.

- Nimeni, am repetat Eu. Privește în jurul tău. Vezi vreun suflet care să fie mai puțin perfect, mai puțin minunat decât tine?

La aceste vorbe, Micul Suflet a privit în jurul lui și a fost surprins să constate ca era înconjurat de toate sufletele din rai. Ele veniseră de departe, din întreaga Împărăție, deoarece auziseră că Micul Suflet purta o extraordinară conversație cu Dumnezeu.

- Nu văd pe nimeni care să fie mai puțin perfect decât mine!, a exclamat Micul Suflet. Atunci, pe cine să iert?

În clipa aceea, un alt suflet a ieșit din mulțime.

- Poți să mă ierți pe mine, a spus Sufletul Prietenos.

- Pentru ce?, a întrebat Micul Suflet.

- Voi veni în viitoarea ta viață fizică și voi face ceva pentru care tu va trebui să mă ierți, a răspuns Sufletul Prietenos.

- Ce anume ai putea să faci tu, o ființă de Lumină atât de Perfectă, încât să mă determini să vreau să te iert?, a vrut să știe Micul Suflet.

- O, a zâmbit Sufletul Prietenos, sunt sigur că o să inventăm noi ceva.

- Dar de ce ai vrea tu să faci acest lucru? Micul Suflet nu putea să-și dea seama de ce o ființă de o asemenea perfecțiune ar dori săşi încetinească vibrațiile atât de mult, încât să facă, într-adevar, ceva „rău”.

- Simplu, a explicat Sufletul Prietenos, aș face-o pentru că te iubesc. Vrei să trăiești experiența Sinelui tău ca fiind Iertător, nu-i așa? Mai mult decât atât, tu ai făcut același lucru pentru mine.

- Așa am făcut?, a întrebat Micul Suflet.

- Bineînțeles. Nu-ți amintești? Amândoi, tu și cu mine am fost Tot Ceea Ce Este. Noi am fost Susul și Josul și Stânga și Dreapta. Noi am fost Aici și Acolo, Acum și Atunci. Noi am fost Mare și Mic, Mascul și Femelă, Bine și Rău. Noi am fost, cu toții, Tot Ceea Ce Este.

Și noi le-am făcut toate acestea prin înțelegere, astfel încât fiecare dintre noi să poată trăi experiența de noi înșine, ca Cea Mai Grandioasă Parte a lui Dumnezeu. Pentru că noi am înțeles că …

În absența a ceea ce Voi Nu Sunteți, ceea ce Voi Sunteți, NU este.

În absența lui ‚rece’, voi nu puteti fi ‚calzi’. În absența lui ‚trist’, voi nu puteți fi ‚fericiți’; fără ceea ce se numește ‚rău’, experiența a ceea ce voi numiți ‚bun’ nu poate exista.

Daca alegeți să fiți un lucru, trebuie să apară, undeva în univers, ceva sau cineva opus lui, pentru a-l face posibil.

Sufletul Prietenos a explicat apoi că acei oameni sunt Îngeri Speciali ai lui Dumnezeu și că aceste condiții sunt Darurile lui Dumnezeu.

- Nu-ți cer decât un singur lucru în schimb, a declarat Sufletul Prietenos.

- Orice! Orice, a strigat Micul Suflet. Era impresionat să afle că putea trăi experiența fiecărui Aspect Divin al lui Dumnezeu. Acum, el a înțeles Planul.

- În momentul în care dau în tine, când te lovesc, a spus Sufletul Prietenos, în momentul în care îți fac tot ce se poate imagina a fi mai rău – chiar în acel moment … amintește-ți Cine Sunt Eu cu Adevărat.

- O, n-am să uit!, a promis Micul Suflet. Am să văd în tine perfecțiunea care te învăluie acum și-mi voi aminti întotdeauna Cine Ești.

Din cartea Conversații cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch, publicată de Editura For You
www.editura-foryou.ro

NOTA EDITURII: prin urmare, nimeni nu ne este cu adevărat duşman, nimeni nu ne face un rău, ci ne indeplineşte dorinţa de a trăi o anumită experienţă.

Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2013/01/02/micul-suflet-si-sufletul-prietenos/#ixzz2H1mLubgK

monica.deaconeasa:
"Să nu căutați iubirea în niște filtre magice...Iar dacă această imagine a filtrului magic vă place, spuneți-vă că adevăratul filtru, adevăratul elixir, este viața ce emană din voi. Ceea ce emană din ființa care a știut să-și facă viața luminoasă, plină, îmbelșugată, produce asupra tuturor celor care o înconjoară niște efecte misterioase: ei nu știu poate de ce, dar sunt atrași. Este inutil să cău...tați iubirea. Străduiți-vă numai să trăiți. Cultivați și hrăniți în voi niște gânduri și sentimente pure, generoase: veți fi ca un soare, ca un izvor limpede, ca o grădină plină de flori multicolore și
parfumate. Chiar dacă veți dori să fugiți pe alte planete, și acolo veți fi urmăriți cu iubire, fiindcă din voi va emana această viață, iar ființele au cel mai mult nevoie de viață."
Omraam Mikhaal Aďvanhov

steliana:
Sa continuam cu Aivanhov  :) imi place cum explica paralela determinism, nedeterminism ...

... "Vă spuneam să luaţi cele două simboluri, pământul şi soarele, iar voi sunteţi undeva de o parte, cu cât vă veţi îndepărta de pământ, cu atât el nu vă va atrage şi veţi deveni mai uşori, fiindcă apropierea de pământ vă îngreunează, după legea lui Newton, iată adevărul. Şi cu cât vă depărtaţi, pământul nu vă va mai simţi şi deveniţi uşori, până când ajungeţi într-un punct unde nu mai aveţi greutate, iată şi acolo veţi rămâne. Şi când veţi continua să mergeţi către Dumnezeu..., dintr-o dată dată veţi zbura către lumină, către soare, care vă atrage, aceeaşi lege a lui Newton. Deci depinde. Dacă aţi depăşit această linie de demarcaţie, eh, vă proiectaţi către..., din ce în ce veţi fi mai legaţi, limitaţi şi unde o fi greşeala?"

monica.deaconeasa:

Povestea măgarului
Posted by Razvan on 07/01/2013 in Articole
  Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotărî ca măgarul și-așa era bătrân, iar fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-odată. El a ajuns la concluzia că nu mai merita osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începu să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, magarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui. În curând, toata lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări și ieși fremătând…

Viața vă aruncă poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți…

Însă, secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutățile noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul pe care ți-l aruncă peste tine ca să mergi înainte. Amintește-ți de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

1) Curăță-ți inima de ură, frică, egoism;

2) Scutește-ți mintea de preocupări inutile;

3) Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă;

4) Dăruiește mai mult și asteaptă mai puțin;

5) Iubește mai mult și … scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu trebuie sa fii soluția, nu problema.

Text pus la dispoziția dvs. de Editura For Yo

Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2013/01/07/povestea-magarului/#ixzz2HUznMHlR

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă