Aici se discuta > Subiecte generale
Comunicare
wonderland:
asa asteptare sa n-ai, oviarad. in excursii e... multa actiune, comunicare prin miscare, dans si ras.
Timpul trece, locurile-s noi, programu-i strans. Dar e tare frumos. Lumea vrea sa se relaxeze. Nu e timp de povesti sau dezbateri prea lungi sau prea serioase.. Ca sa stii.
Mai degraba poti spera la dezbateri lungi pe forum.
oviarad:
Glumeam wonderland.
Dana hd iti asumi o mare responsabilitate, tinand pentru tine lucruri capitale pentru altii, din grija a nu-i rani, parerea mea e ca atunci cand crezi ca faci bine neenuntand unele lucruri gandindu-te la reactia celuilalt, cel putin in unele cazuri e gresit, deoarece modul in care crezi ca va reactiona celalalt e trecut prin filtrele tale, nu ale lui cata vreme nu-i spui, in plus, e posibil ca nici el sa nu stie cum va reactiona, tocmai vorbisem ca "una zici si alta faci' , uneori, perfect explicabil psihologic.
Si acum, din experienta proprie, in dimineata in care am avut micul meu conflict cu asfaltul, neintentionat desigur, ma trezisem cu un gand ciudat, testamentul meu era pe numele fostei sotii, de ce era pe numele ei-poveste lunga, legata de achizitionarea unei propietati si asigurarea inaintea casniciei ca nu va ramane pe drumuri :( si simteam regrete ca nu l-am schimbat pe numele fiului meu, dar ziceam ca am timp, sa fii fost un semn? Sunt divortat de ceva timp si niciodata nu am mai avut acest gand, ma intreb fara casca? Am facut aceasta paranteza pentru a intelege ca uneori e bine sa stim din timp ca vom parasi aceasta lume, avem astfel timpul necesar pentru a ne pune in ordine cele ce raman, eu unul, mi-as dori sa mi se spuna ca sunt in acea faza, terminala.
Cgabriela:
Sunt de acord cu tine, oviarad, si mie mi s-ar parea aiurea ca toti cei din jurul meu sa stie ca am o problema grava si sa nu-mi spuna nimic, ca sa ma protejeze. Eu as vrea sa stiu, dar nu toti suntem construiti la fel si unora trebuie sa le spui ceea ce vor ei sa auda. Asta in cazul in care stii ce si-ar dori sa auda....Doi oameni reactioneaza diferit in situatii similare pentru ca perceptia lor asupra situatiilor respective este diferita, in principal datorita experientelor de viata ale fiecaruia. Si ca s-o dau putin pe gluma, am auzit de curand un banc referitor la toleranta la durere la femei vs. barbati: cica in timpul nasterii naturale, durerile sunt atat de mari incat o femeie poate intelege ce simte un barbat atunci cand e racit! ;D
Dana Hd:
eu mi-am asumat responsabilitati de genul descris mai sus, deci stiu despre ce e vorba, nu e doar teorie. si, in general (nu ma refer la cazuri exreme acum), nu stiu cum fac, dar ma pun in...papucii celui din fata mea. de aceea reusesc sa comunic usor, cu orice tip de oameni. ca nu-mi plac unii, ca prefer sa comunic doar cu oamenii care imi plac, si sa pun..bariere verbale in fata celor care nu....asta e alta poveste :D
Daniela Bonta:
Atunci cand intelegem, fiecare in parte, ca nu suntem detinatorii adevarului absolut.....incepe comunicarea, incepe dialogul real. Bineinteles, atitudinea este esentiala. Cat despre empatie.....tine de capacitatea fiecaruia din noi sa reuseasca s-o gestioneze constructiv. Cam asta este esenta a ceea ce eu, personal, am invatat sa valorizez in ultimii ani.....stiu, suna a truism, asa, sintetizand in doua fraze.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă